Κορωνοϊός: Ο ισπανικός κλασικός αθλητισμός μετρά τα δικά του θύματα

Κορωνοϊός: Ο ισπανικός κλασικός αθλητισμός μετρά τα δικά του θύματα

Θρηνεί η Ισπανία των δρομέα Σαντιάγκο Γιορέντε, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών μετά την προσβολή του από τον ιό Covid-19.

Ο Ισπανός δρομέας Σαντιάγκο Γιορέντε απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών μετά την προσβολή του από τον ιό Covid-19. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους αθλητές των δρόμων σε ανώμαλο έδαφος στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στα μέσα αυτής του 1980 με πολλές εθνικές και διεθνείς διακρίσεις.

Μετά το τέλος της αθλητικής καριέρας του εργάστηκε ως μασέρ και φυσιοθεραπευτής και μετείχε σε αποστολές των εθνικών ομάδων της Ισπανίας σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και κυρίως σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το 2004 στην Αθήνα συνεργάστηκε με τον Πορτογάλο «ασημένιο» Ολυμπιονίκη των 100μ Φράνσις Ομπικβέλου, ο οποίος με 9.86 σημείωσε και νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Ο Γιορέντε είναι ο τρίτος γνωστός Ισπανός αθλητής που χάνει τη ζωή του αυτή την εβδομάδα εξαιτίας την Covid-19. Την Δευτέρα απεβίωσε στη Βαρκελώνη σε ηλικία 79 ετών ο Γιόρεντς Κάσι, παλιός κάτοχος του εθνικού ρεκόρ στη σφυροβολία αλλά και γνωστός προπονητής.

Την επόμενη ημέρα έχασε τη ζωή του από τον ιό και ο επίσης γνωστός δρομέας Βιθέντε ντε λα Πάρτε σε ηλικία 64 ετών, με πολλές συμμετοχές κα διακρίσεις στην εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ