Επίσημο: 23 Ιουλίου με 8 Αυγούστου του 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Επίσημο: 23 Ιουλίου με 8 Αυγούστου του 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Η ΔΟΕ με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν 23 Ιουλίου με 8 Αυγούστου 2021.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισαν την Δευτέρα (30/03) ότι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το καλοκαίρι (24/07-9/08), αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων «Kyodo»

Η αναβολή της διοργάνωσης ήταν η πρώτη στα 124 χρόνια της ιστορίας των Αγώνων και αποτέλεσε ένα τεράστιο πλήγμα για την «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου», η οποία επένδυσε 13 εκ. δολάρια για να «τρέξει» το event και συγκέντρωσε 3 εκ. δολάρια από εγχώριους σπόνσορες.

Νωρίτερα τη Δευτέρα (30/03), ο διευθύνων σύμβουλος των Αγώνων, Τοσίρο Μούτο, δήλωσε ότι η επιτροπή κινείται «προς την κατεύθυνση» της τιμής των εισιτηρίων που αγοράστηκαν για τους αγώνες του 2020 στην αναπροσαρμοσμένη διοργάνωσης ή την παροχή επιστροφών σε περίπτωση αλλαγών του προγραμματισμού της.

«Θέλουμε να τιμήσουμε τις προσδοκίες όλων εκείνων που αγόρασαν εισιτήρια εν μέσω μεγάλης ζήτησης», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Μούτο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ