Να εφαρμοστούν οι νόμοι!

Να εφαρμοστούν οι νόμοι!

Ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, έχει κάθε δικαίωμα να αποσύρει τις ομάδες του. Αλλά…

«Η ανθρωπότητα περνάει τη μεγαλύτερή της κρίση μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, χιλιάδες άνθρωποι χάνουν την ζωή τους, η παγκόσμια οικονομία έχει μπει σε μια μεγάλη παύση και στην Ελλάδα χάρη στην έγκαιρη αντίδραση της Κυβέρνησης βρισκόμαστε σε αυστηρή καραντίνα», αναφέρεται στο ξεκίνημα της ανακοίνωσης του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και προσωπικά είναι το μόνο κομμάτι το οποίο με βρίσκει σύμφωνο.

Άλλο βέβαια ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας και άλλο οι… «χαρτοπρωταθλητές», όπως τονίζουν κατηγορηματικά οι «πράσινοι». Υπάρχουν ουκ ολίγες ενστάσεις στα θέλω των διοικούντων του «τριφυλλιού». Έχουμε και λέμε.

«Τα πρωταθλήματα, πρέπει να κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα χαρτιά. Αυτά κρίνονται από την προσπάθεια και τον ιδρώτα των αθλητών και όχι από τις πιέσεις στις ομοσπονδίες και τις λίγκες μέσω τηλεφωνημάτων και ζυμώσεων μέσα από τις πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης», λένε οι «πράσινοι» και νομίζω, ότι αυτό προσπαθούν σε όλο τον κόσμο. Να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, προκειμένου να σωθεί η φετινή σεζόν και να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις, ώστε να μην πάει χαμένος και ο ιδρώτας των παικτών…

Φυσικά δεν είναι μόνο ο ιδρώτας των παικτών, αλλά και η οικονομική σωτηρία όλων των ομάδων. Ειδικά αυτές που ανήκουν στον ερασιτέχνη, που τα έσοδα είναι περιορισμένα. Έχετε διαβάσει ουκ ολίγα κείμενα – σε όλα τα αθλητικά σάιτ- που αναλύουν τους λόγους για τους οποίους, πρέπει να ολοκληρωθεί σεζόν, προκειμένου να μειωθεί η χασούρα.

Και με αυτόν τρόπο, δεν θα καταστραφεί και η επόμενη σεζόν. Τίποτα απολύτως δεν πρόκειται να πάθουν οι αθλητές, εάν η επόμενη χρονιά ξεκινήσει με καθυστέρηση. Γιατί οι ομάδες θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις μελλοντικές, οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Προς Θεού δεν λέω, ότι η υγεία μπαίνει δεύτερη. Δεν τίθεται θέμα σε αυτό. Αν όμως, μπορεί να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις, αυτό πρέπει να συμβεί και για αυτό παλεύουν άπαντες στον… αθλητικό πλανήτη. Ακόμα και σε χώρες που έχουν γονατίσει από τον ιό και ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουν χάσει το μέτρημα στις απώλειες.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός έχει κάθε δικαίωμα να αποσύρει τις ομάδες του, αν το κρίνει αναγκαίο. Αρκεί φυσικά να πληρώσει τους αθλητές του, ή έστω να κάνει συμφωνίες μαζί τους. Κι αν τελικά οι «πράσινοι» αποφασίσουν να ακολουθήσουν τον συγκεκριμένο δρόμο, ας είναι έτοιμοι να υποστούν τις συνέπειες, αν και εφόσον ξεκινήσουν ξανά οι διοργανώσεις. Να εφαρμοστούν οι νόμοι, όπως ήταν το… μοτό, στην περσινή απόφαση (φυσικά για διαφορετικούς λόγους) του μπασκετικού Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ