Βελτιωμένος Σγουρόπουλος στην Μπουντεσλίγκα, αλλά δύο ακόμη ήττες για Γκρενζάου

Βελτιωμένος Σγουρόπουλος στην Μπουντεσλίγκα, αλλά δύο ακόμη ήττες για Γκρενζάου

Μόνο σε ατομικό επίπεδο έφερε ικανοποίηση για τον Γιάννη Σγουρόπουλο η συνέχεια των υποχρεώσεών του στην 1η εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Γερμανίας.

Μόνο σε ατομικό επίπεδο έφερε ικανοποίηση για τον Γιάννη Σγουρόπουλο η συνέχεια των υποχρεώσεών του στην 1η εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Γερμανίας. Σήμερα και προχτές η ομάδα του, η Γκρενζάου, έδωσε δύο ακόμη αγώνες και υπέστη ισάριθμες ήττες, που την κρατούν στον βυθό του βαθμολογικού πίνακα. Ο ίδιος ο 20χρονος πρωταθλητής Ευρώπης όμως, παρουσιάστηκε βελτιωμένος, πρόσθεσε δύο νίκες στο ενεργητικό του και πιάνοντας υψηλά επίπεδα απόδοσης λίγο έλειψε να δημιουργήσει και δύο εκπλήξεις. Η Γκρενζάου έχασε την Παρασκευή 3-1 εντός έδρας από τη Φούλντα για την 9η αγωνιστική κι απόψε λύγισε με 3-2 εκτός έδρας από τη Χόμπουργκ για τη 10η αγωνιστική. Παραμένει 12η και τελευταία χωρίς νίκη και φαντάζει πια αφάνταστα δύσκολο να ξεφύγει από τις θέσεις υποβιβασμού. Ο Σγουρόπουλος τοποθετήθηκε και σε αυτά τα ματς ως 1ος παίκτης κι επιβεβαίωσε με τις εμφανίσεις του τον συγκεκριμένο ρόλο ανεξάρτητα από τα νέα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας του.

Σήμερα το απόγευμα η Γκρενζάου έδωσε το ντέρμπι με τη Χόμπουργκ, που επίσης είχε μόνο ήττες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Στην αρχή ο Ρουμάνος Κριστιάν Πλετέα έχασε στα πέντε σετ από τον Βραζιλιάνο Γκουστάβο Τσουμπόι. Αργότερα ο 20άχρονος Ελευσίνιος κατέβαλλε τον Ρουμάνο συνομήλικό του Ράρες Σίπος με 3-1 σετ (11-7, 13-11, 4-11, 11-4) και ισοφάρισε το σκορ ομάδων σε 1-1. Ο Σίπος είχε αναδειχτεί το 2014 πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό παίδων, ενώ με τον συμπαίκτη του Σγουρόπουλου, τον Πλετέα, είναι σημερινός πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό ανδρών under 21 και δευτεραθλητής Ευρώπης στο διπλό παίδων το 2014 και το 2015.

Αμφίρροπο ήταν και το τρίτο στη σειρά παιχνίδι με τον Σέρβο Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς να κάμπτει με 3-2 σετ τον Ρώσο Λεβ Κάτσμαν και να δίνει το προβάδισμα στη Γκρενζάου. Ματς-πρόκληση ήταν το επόμενο για τον Σγουρόπουλο, όχι μόνο γιατί είχε την ευκαιρία να χαρίσει την πρώτη φετινή νίκη στην ομάδα του, αλλά και γιατί αντιμετώπισε έμπειρο και πολύ σπουδαίο αθλητή. Τον Βραζιλιάνο Τσουμπόι, ο οποίος πήρε μέρος τον Νοέμβριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και στο σόου με προσκλήσεις WTT Μακάο.

Ο τρις πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών ηλικιών ήταν σταθερά καλός, πίεσε από την αρχή και προηγήθηκε με 2-1 σετ. Δέχτηκε την ισοφάριση με οριακή διαφορά και στο καθοριστικό «κόντρα» σετ δεν μπήκε δυνατά και του στοίχισε το κακό ξεκίνημα. Έμεινε πίσω με 1-5, πλησίασε στο 4-6, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή (9-11, 11-5, 11-8, 9-11, 7-11).

Να προστεθεί ότι ο αριστερόχειρας άσος από το Σάο Πάουλο είναι δύο φορές νικητής στο ατομικό Latin American Cup το 2011 και το 2015 κι επιπλέον έχει 3 χρυσά μετάλλια στο ομαδικό κι 1 στο διπλό ανδρών στους Παναμερικανικούς Αγώνες και μία πρωτιά στο ομαδικό του πρωταθλήματος Λατινικής Αμερικής.

Η αναμέτρηση κρίθηκε σε βάρος της Γκρενζάου στο διπλό με «καθαρή» ήττα για τους Πλετέα/Καρακάσεβιτς.

Την Παρασκευή η ομάδα του Σγουρόπουλου ηττήθηκε με 3-1 από τη Φούλντα. Ο κορυφαίος εκπρόσωπός της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης έδωσε επίσης δύο ματς. Στην αρχή νίκησε με 3-1 σετ τον αριστερόχειρα νεαρό Γερμανό Φανμπό Μενγκ, όπως έχει κάνει κι άλλες φορές στο κοντινό παρελθόν.

Μετά αντιμετώπισε τον διάσημο στον χώρο Νιγηριανό Κουάντρι Αρούνα, ο οποίος πριν από δύο χρόνια βρισκόταν στο νούμερο 18 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Σγουρόπουλος ήταν απολύτως ανταγωνιστικός από το ξεκίνημα, μάλιστα απέκτησε κι εδώ προβάδισμα με 2-1 σετ. Ηττήθηκε όμως με 3-2 στις λεπτομέρειες και το 5ο σετ το έχασε στην παράταση (10-12).

Η Γκρενζάου δεν έχει βαθμό σε 10 αγώνες στην Μπουντεσλίγκα και της απομένει ένα ματς για να κλείσει τον 1ο γύρο. Η Χόμπουργκ πήρε σήμερα τους 2 πρώτους βαθμούς της και είναι στην 11η θέση και με 2 αγώνες λιγότερους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ