Τεράστιο ενδιαφέρον απ’ όλη την Ελλάδα στην πρόσκληση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για Σχολή προπονητών

Τεράστιο ενδιαφέρον απ’ όλη την Ελλάδα στην πρόσκληση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για Σχολή προπονητών

Πολύ μεγάλη ανταπόκριση συνάντησε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη διεξαγωγή Σχολής προπονητών Γ’ κατηγορίας.

Είναι από καιρό εμφανείς βέβαια, η επιθυμία πολλών για διεύρυνση των γνώσεων και σοβαρή ενασχόληση με την προπονητική, όπως και η ανάγκη για τη δημιουργία νέων επαγγελματιών προπονητών, αλλά τέτοια απήχηση απ’ όλη τη χώρα ίσως να μην τη φαντάζονταν ούτε οι άνθρωποι της ομοσπονδίας. Η προκαταρκτική αίτηση συμμετοχής έπρεπε να υποβληθεί μέχρι προχτές, 7 Δεκεμβρίου και συνολικά δήλωσαν περίπου 120 άτομα από 24 περιοχές της Ελλάδας! Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κατέθεσε άμεσα το αίτημα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και αναμένει την έγκριση. Όταν δώσει η Γ.Γ.Α. το ok και ετοιμαστεί η προκήρυξη με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τότε θα έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν κι άλλα άτομα συμμετοχή! Θυμίζουμε ότι η Σχολή θα έχει έδρα την Αθήνα και σκοπό την εισαγωγική επιμόρφωση στις αρχές της προπονητικής, έτσι όπως αυτές καθορίζονται από ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας των σχολών της Γ.Γ.Α.. Η προτεινόμενη διάρκεια της είναι επτάμηνη, με έναρξη τον Ιανουάριο και λήξη τον Αύγουστο του 2021.

Πέρα από την Αττική στα γραφεία της ομοσπονδίας έφτασαν αιτήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Πάτρα, την Ημαθία, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, τον Βόλο, τη Χίο, την Ηλεία, τη Λέσβο, την Κρήτη, το Αίγιο, την Καβάλα, τα Ιωάννινα, την Καστοριά, τις Σέρρες, το Αγρίνιο, τη Δράμα, την Καρδίτσα, την Έδεσσα, τα Τρίκαλα, την Κω και το Άργος! Η Σχολή προπονητών Γ’ κατηγορίας έχει αυστηρά κριτήρια από τη Γ.Γ.Α., ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων ήταν βασική προϋπόθεση για να υποβάλλει η ομοσπονδία την αίτηση και πλέον θεωρείται απλά θέμα χρόνου να δοθεί η έγκριση.

Όταν αυτό συμβεί, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα εκδώσει την προκήρυξη της Σχολής, θα ενημερώσει αναφορικά με όλα τα χαρτιά, που χρειάζονται για τη συμμετοχή και τότε ενδιαφερόμενοι, που είτε ξεχάστηκαν αυτές τις ημέρες είτε δεν πρόσεξαν τη σχετική πρόσκληση θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να πάρουν μέρος.

Να σημειωθεί ότι έχουν αυξηθεί οι ώρες διδασκαλίας και η χρονική διάρκεια της Σχολής κι αυτό προφανέστατα σχετίζεται με τις ειδικές συνθήκες λόγω κορωνοϊού και τα εξ αποστάσεως μαθήματα, που αναγκαστικά θα γίνουν.

Στην πρόσκληση, που είχε απευθύνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ανάφερε μεταξύ άλλων:

«Η συνολική διάρκεια των μαθημάτων θα είναι 350 ώρες εκ των οποίων οι 270 θεωρητική και πρακτική διδασκαλία, 50 ώρες πιστοποιημένη εργασία και 30 ώρες εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Η προτεινόμενη διάρκεια της σχολής είναι επτάμηνη συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων. Τα εξ αποστάσεως μαθήματα θα πρέπει να περατωθούν έως τον Ιούνιο 2021. Τα πρακτικά μαθήματα καθώς και οι εξετάσεις δύναται να τροποποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας Cocid-19.

Τα θεωρητικά μαθήματα θα διδαχθούν αποκλειστικά με την μορφή της σύγχρονης και ασύγχρονης διδασκαλίας

Τα πρακτικά μαθήματα θα διδαχθούν με τις μορφές της σύγχρονης και ασύγχρονης διδασκαλίας για το θεωρητικό τμήμα καθώς και της δια ζώσης διδασκαλίας για το πρακτικό τμήμα.

Το σύστημα των εξετάσεων θα είναι συνδυασμός των θεωρητικών μαθημάτων και των πρακτικών δοκιμασιών. Θα προβλεφθεί επαναληπτική εξέταση σε κάθε μια από τις κατηγορίες (θεωρητικό – πρακτικό μέρος).

α) το χρηματικό ποσό για τα συνολικά δίδακτρα φοίτησης εκάστου υποψηφίου ορίζεται στα 250,00 ευρώ, καταβαλλόμενα ανταποδοτικά από κάθε υποψήφιο

β) η ελάχιστη χρονική διάρκεια σπουδών, καθώς και οι συνολικές ώρες υποχρεωτικής παρακολούθησης των μαθημάτων της σχολής για κάθε υποψήφιο, δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να είναι λιγότερες του 95% των συνολικών ωρών διδασκαλίας για κάθε περίοδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ