Ξεκίνησαν τα σεμινάρια επιμόρφωσης αθλητικών στελεχών (pics)

Ξεκίνησαν τα σεμινάρια επιμόρφωσης αθλητικών στελεχών (pics)

Άρχισε σήμερα το απόγευμα ο πρώτος κύκλος των διαδικτυακών Σεμιναρίων Επιμόρφωσης Ερασιτεχνικών Αθλητικών Στελεχών, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για ίδρυση Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών.

Με ανάρτηση του στα social media, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε στην πρεμιέρα του α’ κύκλου των διαδικτυακών Σεμιναρίων Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, με περισσότερες από 2.000 συμμετοχές, στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας πρωτοβουλίας για ίδρυση Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών.

Αναλυτικά:

«ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

– Πρεμιέρα, σήμερα το απόγευμα, για τον α’ κύκλο των διαδικτυακών Σεμιναρίων Επιμόρφωσης Ερασιτεχνικών Αθλητικών Στελεχών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας μας για ίδρυση Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών!
– Ξεπέρασαν τις 2.000 οι συμμετοχές
– Το είπαμε, το κάναμε! Και για πρώτη φορά τόσο άμεσα και με αθρόα συμμετοχή πραγματοποιούνται επιμορφωτικά σεμινάρια ακαδημαϊκού επιπέδου στον αθλητισμό.
– Πρόκειται για επίτευγμα που υλοποιείται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, από την εξαγγελία του, χάρις στην ενθουσιώδη ανταπόκριση της αθλητικής οικογένειας
– Ένας άθλος που δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε δίχως την ακαδημαϊκή κατάρτιση και τον αυστηρό επαγγελματισμό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την άριστη συνεργασία με τον Πρύτανη, Αθανάσιο Κατσή!
– Ειδικότερα το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, μέσω του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής (iSportManagement LAB) υλοποιεί την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία, με Συντονιστή τον Αναπληρωτή Καθηγητή ΤΟΔΑ και Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής κ. Παναγιώτη Αλεξόπουλο.
– Τα Σεμινάρια, που παρέχονται δωρεάν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Εργαστηρίου και προγραμματίστηκαν σε 4ωρες απογευματινές διαδικτυακές διαλέξεις, ξεκίνησαν σήμερα και θα συνεχιστούν:
Πέμπτη 18 Μαρτίου (5-9 μ.μ.)
Τρίτη 23 Μαρτίου (5-9 μ.μ.)

– Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε τις εξής θεματικές ενότητες:
Οργάνωση & Επιχειρηματική Ανάπτυξη των Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων (Αλεξόπουλος Παναγιώτης, Αν. Καθηγητής, Κοσμήτορας Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου),

Ανθρώπινο δυναμικό- Ηγεσία (Χριστάκης Μιχαήλ, Πολιτικός και Διοικητικός Επιστήμονας, Δρ. Διεθνών Σχέσεων),

Βασικές δεξιότητες για τη λήψη αποφάσεων στους Αθλητικούς οργανισμούς: Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα (Τραυλός Αντώνης, Καθηγητής Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού),

Ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων και Ενδυνάμωση ομάδας (Κουρτεσοπούλου Άννα, Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού),

Τεχνολογία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός στον Αθλητισμό (Χουστουλάκης Εμμανουήλ, Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού).

– Αφουγκραστήκαμε, λοιπόν, τις ανάγκες του ερασιτεχνικού αθλητισμού καταγράψαμε τις προτάσεις του και μαζί με τις απαιτήσεις της Πολιτείας και της κοινωνίας, για να τηρούνται οι κανόνες, να είναι όλοι νόμιμοι και να πληρούν τις προδιαγραφές, παρέχουμε δυνατότητες, όπως είναι η υποχρέωσή μας.
– Θέλουμε και πρέπει τα διοικητικά στελέχη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, της βάσης του οικοδομήματος στη χώρα μας, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες. Εφόδια ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα, να μπορούν να προσφέρουν πιο αποτελεσματικά στο άθλημα που αγαπούν και υπηρετούν.
– Για να πάμε όλοι μαζί τον αθλητισμό μας πολλά βήματα μπροστά. Να φτάσει εκεί που του αξίζει, εκεί που μας αρμόζει ως χώρα!».

📍ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

👉Πρεμιέρα, σήμερα το απόγευμα, για τον α’ κύκλο των διαδικτυακών…

Δημοσιεύτηκε από Λευτέρης Αυγενάκης στις Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ