Πέντε προκρίσεις στους άνδρες και τέσσερις στις γυναίκες θα δώσει το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης

Πέντε προκρίσεις στους άνδρες και τέσσερις στις γυναίκες θα δώσει το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης

Στο πνεύμα της προολυμπιακής διαδικασίας μένει διεθνώς η επιτραπέζια αντισφαίριση.

Από τη μια πλευρά γιατί αμέσως μετά το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του απλού στην Ντόχα, άρχισαν στην ίδια πόλη το Προολυμπιακό της Ασίας, όπως και αγώνες πρόκρισης για το διπλό μικτό, επίσης για την Ασία, από την άλλη γιατί πολλοί ακόμη αθλητές προετοιμάζονται για τα επόμενα ηπειρωτικά Προολυμπιακά και παράλληλα αγωνιούν για τις θέσεις πρόκρισης, που θα δοθούν μέσα από την παγκόσμια κατάταξη.

Μέσα σε όλα αυτά είναι τεράστιο και το ελληνικό ενδιαφέρον, κατά πρώτον λόγο για τον Παναγιώτη Γκιώνη, που παρά τη χαμένη διπλή ευκαιρία στο Κατάρ έχει πολύ μεγάλες ελπίδες να πάρει το εισιτήριο για το Τόκιο και κατά δεύτερο για όσους αθλητές μας βρεθούν στο Προολυμπιακό της γηραιάς ηπείρου για το αγώνισμα του απλού, τον άλλον μήνα στο Γκιμαράες.

Πριν από λίγες ημέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) ενημέρωσε τις εθνικές ομοσπονδίες για το σύστημα διεξαγωγής στο European Olympic Singles Qualification.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Πορτογαλίας στο διάστημα από την Τετάρτη 21 μέχρι την Κυριακή 25 Απριλίου 2021 και με βάση τα σημερινά δεδομένα θα δώσει 5 προκρίσεις στους άνδρες και 4 στις γυναίκες.

Αναλυτικά:

# Κάθε Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (NOC) μπορεί να δηλώσει έως 4 εκπροσώπους (μάξιμουμ 2 άνδρες και 2 γυναίκες) εκτός από:

• Τη NOC, της οποίας η ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες (η Γερμανία είναι σε άνδρες και γυναίκες) και τη NOC, της οποίας η ομάδα έχει προκριθεί ήδη στο ομαδικό του Ολυμπιακού τουρνουά

Συνεπώς δεν στέλνουν αθλητές στο Γκιμαράες οι ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες, που είχαν κατακτήσει την πρόκριση από το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του ομαδικού, τον Ιανουάριο του 2020 και ήταν οι: Κροατία, Γαλλία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σερβία, Σουηδία στους άνδρες και Αυστρία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία στις γυναίκες.

• Η NOC, της οποίας αθλητές κατέκτησαν το χρυσό, το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και της οποίας η ομάδα δεν προκρίθηκε στο Ολυμπιακό τουρνουά ομαδικού, μπορούν να στείλουν 1 άνδρα (Δανία) ή μία γυναίκα (Πορτογαλία, Λουξεμβούργο).

• Η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή ή Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, των οποίων αθλητής ή αθλητές προκρίθηκαν για το Τόκιο μέσα από το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά θα μειώσουν ανάλογα τις συμμετοχές τους.

# Το πολύ 2 αθλητές/τριες από μία NOC μπορούν να προκριθούν στο απλό των Ολυμπιακών Αγώνων 2020

# 5 άνδρες και 4 γυναίκες θα προκριθούν συνολικά για τα αγωνίσματα του απλού στο Τόκιο. Εάν στην πορεία γίνουν διαθέσιμες περισσότερες θέσεις τότε το διοικητικό συμβούλιο της ETTU θ’ ανακοινώσει τυχόν απαιτούμενες αλλαγές στο σύστημα των αγώνων, που περιγράφεται παρακάτω.

Οι «χρυσοί», «ασημένιοι» και «χάλκινοι» μεταλλιούχοι από τους 2ους Ευρωπαϊκούς αγώνες, που είχαν διεξαχθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας 22 με 29 Ιουνίου 2019, έχουν προκριθεί άμεσα στο ατομικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

Οι αθλητές θα μπουν στα seedings της κλήρωσης με βάση τη λίστα του Ολυμπιακού πίνακα αξιολόγησης του Απριλίου 2021. Αν δεν είναι διαθέσιμος τη στιγμή της κλήρωσης, τότε θα χρησιμοποιηθεί η λίστα της Ολυμπιακής κατάταξης του Μαρτίου 2021.

Όλοι οι αγώνες θα γίνουν με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Αριθμός συμμετοχών από 44 έως 56

Ημέρα 1 και ημέρα 2: Στάδιο 1

3 ή 4 αθλητές σε 12 γκρουπ (AL) θα παίξουν με το σύστημα ένας προς όλους. Θα υπάρχουν 8 seeded αθλητές

• Αυτά τα 8 seeded δεν θα παίξουν στα γκρουπ, αλλά θα περάσουν κατευθείαν στο στάδιο 2.

• Αθλητές από την ίδια Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα κληρωθούν σε διαφορετικά γκρουπ. Ο νικητής και ο φιναλίστ σε κάθε ένα από τα 12 γκρουπ θα προκριθούν στο στάδιο 2. Θα συμπληρώσουν τα 8 φαβορί και θα σχηματιστεί ένα σύνολο 32 αθλητών.

Ημέρα 2 απόγευμα, Ημέρες 3 και 4 πρωί: Στάδιο 2

Δημιουργείται νοκ άουτ ταμπλό των «32» αθλητών:

• Το νούμερο 1 του ταμπλό πηγαίνει στην κορυφή και το νούμερο 2 στη βάση

• Προβλέπονται τοποθετήσεις στο ταμπλό και για άλλα φαβορί ή και τους πρωταγωνιστές των γκρουπ του σταδίου 1

• Αθλητές από την ίδια Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν θα βρεθούν στο ίδιο μισό του ταμπλό

• Οι νικητές και οι 2οι από τα γκρουπ του σταδίου 1 δεν θα μπουν στο ίδιο μισό του ταμπλό

Άνδρες και γυναίκες 2 προκρίσεις: Οι 2 φιναλίστ του νοκ άουτ από το στάδιο 2 προκρίνονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 (ο τελικός αγώνας δεν θα παιχτεί).

Ημέρες 4 και 5: Στάδιο 3

Οι υπόλοιποι 30 αθλητές από το στάδιο 2 θα συνεχίσουν στο στάδιο 3 σε νέο νοκ άουτ ταμπλό των «32» με 2 byes:

• Στις θέσεις 1 (κορυφή) και 2 του ταμπλό (βάση) θα μπουν οι χαμένοι των ημιτελικών από το στάδιο 2.

• Ομοίως θα γίνουν τοποθετήσεις για τους χαμένους των προημιτελικών και του γύρου των «16» από το στάδιο 2

• Αθλητές από την ίδια Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν θα μπουν στο ίδιο μισό του ταμπλό

• Αθλητές, οι οποίοι συναντήθηκαν στο στάδιο 2 θα χωριστούν όσο είναι δυνατό

Άνδρες, 3 προκρίσεις: Οι δύο φιναλίστ του ταμπλό του σταδίου 3 προκρίνονται για το απλό των Ολυμπιακών Αγώνων (το τελικό ματς δεν θα παιχτεί).

Ο νικητής του αγώνα μεταξύ των χαμένων των ημιτελικών προκρίνεται επίσης για το Τόκιο

Γυναίκες, 2 προκρίσεις: Οι δύο φιναλίστ του ταμπλό του σταδίου 3 εξασφαλίζουν την πρόκριση για το Ολυμπιακό τουρνουά του απλού (το τελικό ματς δεν θα παιχτεί).

Αριθμός συμμετοχών 43 ή λιγότεροι, 56 ή περισσότεροι:

Για λιγότερους από 44 ή περισσότερους από 56 αθλητές το διοικητικό συμβούλιο της ETTU θα καθορίσει μία φόρμα αγώνων σε συζήτηση με την Τεχνική Επιτροπή της ETTU και τον Τεχνικό Επίτροπο της διεθνούς ομοσπονδίας (ITTF).

Το σύστημα αγώνων θ’ ανακοινωθεί 72 ώρες μετά την προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής και θα πάει με βάση τα γκρουπ του σταδίου 1 και τα νοκ άουτ του σταδίου 2 και του σταδίου 3.

Ημέρα 5: Λίστα αναπληρωματικών

Άνδρες:

Ο χαμένος από το ματς του σταδίου 3 για την 3η θέση θα είναι στην 1η θέση των αναπληρωματικών από την Ευρώπη για το Τόκιο. Επιπλέον θέσεις αναπληρωματικών, αν απαιτηθούν, θα προκύψουν από τους χαμένους των προημιτελικών

Γυναίκες:

Οι χαμένες από τον ημιτελικό γύρο του σταδίου 3 θ’ αναμετρηθούν για τις θέσεις 1 και 2 στον κατάλογο των αναπληρωματικών από την Ευρώπη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επιπλέον θέσεις αναπληρωματικών, αν απαιτηθούν, θα προκύψουν από τις χαμένες των προημιτελικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ