Στο Νόβι Σαντ οι Σάρισες Φλώρινας για το Europe Cup γυναικών

Στο Νόβι Σαντ οι Σάρισες Φλώρινας για το Europe Cup γυναικών

Το Νόβι Σαντ της Σερβίας ανέλαβε να διοργανώσει το Europe Cup επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 κι εκεί πρόκειται να βρεθεί ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας για να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο.

Λόγω της πανδημίας η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) είχε ακυρώσει τα στάδια των γκρουπ κι αποφάσισε να πάει κατευθείαν στο τελικό στάδιο, στο χρονικό διάστημα από τις 5 έως τις 9 Μαΐου. Θα συγκεντρώσει σε ένα γυμναστήριο όλες τις ομάδες και το ενθαρρυντικό για το σωματείο της Βόρειας Ελλάδας είναι ότι οι αγώνες θα γίνουν σε κοντινό μέρος.

Το SPENS Arena θα είναι ο τόπος διεξαγωγής, η τοπική TTC Νόβι Σαντ θα είναι διοργανώτρια, ενώ σε άλλο έδαφος της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, στο Βαραζντίν της Κροατίας, πήρε το δικαίωμα να διοργανώσει μετά το αντίστοιχο τελικό τουρνουά στο Europe Cup ανδρών η τοπική STK Σταρ (12-15 Μαΐου).

Σε άλλες ειδήσεις των τελευταίων ημερών στο μεταξύ, δημοσιεύτηκε το νέο διεθνές ranking list με τον Παναγιώτη Γκιώνη να διατηρείται σε ευνοϊκή θέση, όσον αφορά στην υπόθεση πρόκριση για το Ολυμπιακό τουρνουά, ενώ στο Μάλμε της Σουηδίας ανατέθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού ανδρών-γυναικών του 2023.

Αναφορικά με τους αγώνες του Europe Cup η ETTU σημειώνει ότι σε συνεργασία με τους οικοδεσπότες θα καθορίσει ισχυρές οδηγίες για την υγεία ώστε να δημιουργηθεί ασφαλές περιβάλλον για όλους τους εμπλεκόμενους. Θυμίζουμε ότι σε συνθήκες «φούσκας» και χωρίς κόσμο είχε γίνει επιτυχώς τον Δεκέμβριο το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, στη Γερμανία για τους άνδρες και στην Αυστρία για τις γυναίκες.

Ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες θα είναι φέτος ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρώπη κι αν η πανδημία δεν φέρει άλλα απρόοπτα το τελικό στάδιο της διοργάνωσης θα περιλαμβάνει 16 ομάδες. Συνολικά 11 είναι από το Europe Cup, ενώ επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους και 5 που προέρχονται από το Τσάμπιονς Λιγκ. Η ETTU θα εφαρμόσει σύστημα με 4 γκρουπ των 4ων ομάδων για ν’ ακολουθήσουν προημιτελικοί, ημιτελικοί και τελικός.

Το Νόβι Σαντ είχε φιλοξενήσει πριν από τέσσερις δεκαετίες το Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ο τοπικός σύλλογος εξέφρασε τη χαρά του για την ανάληψη της διοργάνωσης, τη λύπη του για την απουσία των θεατών, αλλά τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα το να μεταδοθούν οι αγώνες σε τηλεόραση και ίντερνετ.

Η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος εξέδωσε προχτές το τέταρτο εβδομαδιαίο ranking list για τον Μάρτιο, που ήταν παράλληλα το πρώτο μετά το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά. Τα αποτελέσματα στην Ντόχα δεν μέτρησαν, πάντως η θέση του Παναγιώτη Γκιώνη παραμένει η 49η, όπως συμβαίνει σταθερά εδώ και μήνες.

Εξακολουθεί κιόλας να είναι πολύ καλή για την ολυμπιακή πρόκριση μέσω παγκόσμιας κατάταξης (το Olympic Qualification Ranking τυπικά, το οποίο είναι μηνιαίο), καθώς μάλιστα από την ITTF έχει ειπωθεί ανεπίσημα ότι μέχρι τις καθοριστικές ημερομηνίες, τον Ιούνιο, δεν θ’ αξιολογηθεί καμία άλλη διοργάνωση.

Όχι μόνο επειδή η πανδημία βάζει εμπόδια στη μετακίνηση πολλών αθλητών, αλλά και για να προστατευθεί η δουλειά, που έχουν κάνει αθλητές για τη βαθμολογική τους βελτίωση από πέρσι που αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Το πόσες θέσεις θα δοθούν για το απλό ανδρών και γυναικών από το r.l. δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη (μέχρι 13 είναι το όριο) και γίνονται απλά υπολογισμοί με βάση και τις μέχρι τώρα προκρίσεις από το διπλό μικτό.

Πάντως, όσο ο Γκιώνης παραμένει 7ος στον πίνακα ανάμεσα στους αθλητές, που ακόμη δεν έχουν πάρει το πολυπόθητο «εισιτήριο», θεωρείται από το συγκεκριμένο κριτήριο πολύ κοντά στον στόχο του. Προηγείται βέβαια, τον Απρίλιο, το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης στο Γκιμαράες, όπου ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής θα είναι από τα φαβορί. Νωρίτερα τον Απρίλιο έρχεται το Προολυμπιακό της Λατινικής Αμερικής, που θα έχει και αγώνες πρόκρισης για το διπλό μικτό.

Στο μεταξύ, η ομάδα του Γκιώνη στην Πολωνία, η Μπογκόρια, πρόσθεσε προχτές μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό της και βρίσκεται πάντα στην κορυφή της λίγκας λίγο πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας. Κατέβαλλε εντός έδρας τη Γιάροσλαβ με 3-1. Από τη θέση 1 της ομάδας του ο πολύπειρος αμυντικός έχασε αρχικά με 3-1 σετ από τον πολιτογραφημένο Ουκρανό Κου Λέι και μετά νίκησε εύκολα 2-0 τον Πολωνό Πάτρικ Ζατόβκα διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών θα επιστρέψει σε σουηδικό έδαφος πρώτη φορά μετά από το 1990. Το διοικητικό συμβούλιο της ETTU ανέθεσε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού του 2023 στην πόλη του Μάλμε. Πριν από 31 χρόνια είχε πραγματοποιηθεί στο Γκέτεμποργκ το κορυφαίο event, το Μάλμε είχε φιλοξενήσει ξανά Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών το μακρινό 1964 και τότε αμφότερα τα πρωταθλήματα αφορούσαν και στα ατομικά και στα ομαδικά αγωνίσματα.

Το γυμναστήριο των αγώνων, το Malmö Arena, χτίστηκε το 2008 και φιλοξένησε μεταξύ άλλων τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2013, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στο χόκεϊ επί πάγου το 2014 και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα χάντμπολ το 2011. Διαθέτει 12.400 θέσεις, έχει πολλούς χώρους και χρησιμοποιείται συνήθως για χόκεϊ επί πάγου, που σημαίνει ότι το δάπεδο έχει διαστάσεις 60 x 30 μέτρα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από 33 χρόνια επιστρέφουμε στη Σουηδία και την πόλη του Μάλμε για το πιο διάσημο γεγονός της ETTU, τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το διοικητικό μας συμβούλιο αντιμετώπισε μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, καθώς λάβαμε εξαιρετικές παρουσιάσεις τόσο από την ομοσπονδία της Σουηδίας όσο και από την ομοσπονδία της Λευκορωσίας, δύο από τους πιο διάσημους διοργανωτές ευρωπαϊκών εκδηλώσεων.

Λέγοντας αυτό, ελπίζουμε πραγματικά να έχουμε μία πολύ καλή εκδήλωση στο Μάλμε το 2023 και επίσης ότι η εθνική ομοσπονδία της Λευκορωσίας θα κοιτάξει να φιλοξενήσει στο μέλλον Ευρωπαϊκές εκδηλώσεις της επιτραπέζιας αντισφαίρισης», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ETTU Πέδρο Μούρα.

Με βάση τις ανάγκες του αθλήματος θα γίνει αλλαγή στο δάπεδο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2023, όπως τονίζει το ρεπορτάζ της ETTU. Ο πάγος θα λιώσει, θα εγκατασταθεί ξύλινο υπόγειο και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί κόκκινο τάραφλεξ επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Αυτό το μοντέλο χρησιμοποιήθηκε επίσης σε δύο αγωνιστικούς χώρους κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ομαδικού το 2018 σε μία άλλη πόλη της νότιας Σουηδίας, το Χάλμσταντ, πράγμα που σημαίνει ότι οι διοργανωτές έχουν μεγάλη γνώση αυτού του τύπου οργάνωσης. Το φως επίσης θα ενισχυθεί με ελαφρές εξέδρες για να δημιουργήσει την καλύτερη δυνατή αθλητική παρουσίαση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ