Στη γερμανική Ουλμ ο Σγουρόπουλος, νέα συμφωνία με την πολωνική Μπογκόρια ο Γκιώνης

Στη γερμανική Ουλμ ο Σγουρόπουλος, νέα συμφωνία με την πολωνική Μπογκόρια ο Γκιώνης

Σημαντικές ειδήσεις προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες για κορυφαίους Έλληνες αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος κατ’ αρχάς, θα παραμείνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Μπουντεσλίγκα 1, όμως αλλάζει σύλλογο. Από την Γκρενζάου μετακινείται στη Νόι Ουλμ (TTC Neu-Ulm), η οποία κατέκτησε φέτος την 5η θέση στη βαθμολογία.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο τη συνεργασία του με την Μπογκόρια Γκρότζισκ, με την οποία θα παλέψει στο μεταξύ για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην Πολωνία. Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, ολοκλήρωσε τους αγώνες του στην πολωνική λίγκα και παράλληλα τη μονοετή παρουσία του στη Ζάμος.

Είναι σε αναζήτηση νέας ομάδας κι έχει σαν αβαντάζ τις καλές εμφανίσεις στη σεζόν, όπου κατέλαβε με τη Ζάμος την 9η θέση στο πρωτάθλημα. Κατά τα άλλα, ο Τάσος Ρηνιώτης συνέχισε χτες τη δράση του στη σουηδική λίγκα με νέα αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Ο Σγουρόπουλος κάνει θεωρητικά ένα βήμα παραπάνω δεδομένου ότι η ομάδα του Ουλμ έδειξε φέτος ότι μπορεί να θέτει υψηλότερους στόχους από την Γκρενζάου, η οποία φέτος και πέρσι έφτασε δύσκολα στην παραμονή της. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη είναι αν θα συνεχίσει να μένει και να προπονείται για μεγάλα χρονικά διαστήματα στη Γερμανία.

Ίσως δηλαδή, μεταβαίνει στη χώρα μόνο για τους αγώνες. Τις τελευταίες δύο σεζόν έκανε προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο του Οχσενχάουζεν. Ο τρις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού στις νεαρές ηλικίες θα είναι συμπαίκτης με τον Πορτογάλο Τιάγκο Απολόνια και τον νεαρό Ρώσο Βλαντιμίρ Σιντορένκο. Η Νόι Ουλμ τους κράτησε για την επόμενη περίοδο αντίθετα διέκοψε τη συνεργασία της με τον Γάλλο Εμανουέλ Λεμπεσόν, πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών το 2016.

Ο Γκιώνης αποκάλυψε το νέο συμβόλαιο με την Μπογκόρια μιλώντας χτες στον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό Ηλέκτρα της Κορίνθου. Το ανάφερε σε ερώτηση για το αν έχει οριοθετήσει το φινάλε της καριέρας του. «Υπέγραψα στην πολωνική Μπογκόρια για άλλον έναν χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2022 θ’ αγωνίζομαι σίγουρα.

Γενικά δεν έχω σκεφτεί πότε θα σταματήσω, αλλά όσο αντέχω θα είμαι ενεργός. Ίσως εκτός εθνικής ομάδας για να μπουν κάποια στιγμή και τα νέα παιδιά και να δουν τις δυνάμεις τους, ίσως όχι σε πολύ δυνατό ξένο πρωτάθλημα, πάντως ενεργός. Είναι κάτι που το αγαπώ, έχω όρεξη, απλά το θέμα είναι πόσο σε κρατάει και το σώμα σου. Αν βγαίνει καταπόνηση σε μεγάλα τουρνουά, αν πονάει όλο σου το σώμα, μπαίνεις και σε μία διαδικασία να μην το ευχαριστιέσαι», δήλωσε ο κορυφαίος Έλληνας πινγκπονίστας. Από το χτεσινό νικηφόρο 3-1 της ομάδας του επί της Γκβιάζντα Μπινγκόζ ήταν απών.

Ο Αγγελάκης ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην πολωνική λίγκα διότι η Ζάμος συνέχισε στο γκρουπ των ομάδων, που πάλευαν για την παραμονή και δεν θα πάρει μέρος στα πλέι οφ. Μετά τη Γαλλία και τη Γερμανία ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών αξιοποίησε την πολύτιμη εμπειρία σε μία ακόμη χώρα, καθώς είχε θετικό απολογισμό με 14 νίκες και 7 ήττες και βοήθησε την ομάδα του να εξασφαλίσει σχετικά εύκολα τη διατήρηση στην κορυφαία κατηγορία.

Το βράδυ της Τρίτης στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής η Ζάμος έκαμψε εκτός έδρας την Ολύμπια Γκρούντιαζ με 3-1 και ο Αγγελάκης σημείωσε δύο νίκες. Από τη θέση 1 της ομάδας του κατέβαλλε τον Γιαν Ζαντέτσκι με 3-1 και τον Μάρκο Γκόλα με 2-1 σετ. «Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στη Λίγκα και ελπίζω να συναντηθούμε στο μέλλον», έγραψε ο σπουδαίος αμυντικός στον λογαριασμό του στα social media.

Στη Σουηδία τέλος, η Φάλκενμπεργκ του Ρηνιώτη είχε χτες πολύ δύσκολο έργο κόντρα στην Έσλοβ για τη 10η αγωνιστική της 1ης εθνικής κατηγορίας. Έχασε με 4-1, πάντως ο Έλληνας διεθνής έκανε την ομάδα του πολύ ανταγωνιστική, καθώς στην αρχή κάμφθηκε με 3-2 σετ από τον Φινλανδό Άλεξ Νάουμι κι αργότερα επικράτησε με 3-2 του Ούγγρου Ντάνιελ Κοσίμπα.

Τον Κοσίμπα γνωρίζει καλά και το ελληνικό κοινό από την πετυχημένη παρουσία του στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Ο Ρηνιώτης συνηθίζει τις αμφίρροπες αναμετρήσεις μαζί του και φέτος στη σουηδική λίγκα επικράτησε σε 1ο και 2ο γύρο. Η Φάλκενμπεργκ βρίσκεται τώρα στην 7η θέση με 6 βαθμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ