Σε ειδικές συνθήκες και η φετινή Παγκόσμια Ημέρα του πινγκ πονγκ

Σε ειδικές συνθήκες και η φετινή Παγκόσμια Ημέρα του πινγκ πονγκ

Φτάσαμε λοιπόν και στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα του πινγκ πονγκ… Την πιο δύσκολη, την πιο περίεργη σε αυτά τα επτά χρόνια από την καθιέρωση της 6ης Απριλίου ως World Table Tennis Day.

Σε συγκυρία χειρότερη κι από την περσινή, καθώς και την άνοιξη του 2020 μετρούσε νεκρούς η ανθρωπότητα κι επικρατούσε γενικευμένο lockdown λόγω κορωνοϊού, όμως πλέον ο απολογισμός σε θύματα είναι απίστευτα τραγικός, περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να εφαρμόζονται σε πολλές χώρες και οι αντοχές του κόσμου έχουν δοκιμαστεί έντονα.

Με βάση όλα αυτά η φετινή WTTD δεν μπορεί να εορταστεί με μεγάλες εκδηλώσεις, ούτε φυσικά στο κατάλληλο πνεύμα. Από την άλλη πλευρά όμως, μια μέρα αφιερωμένη σ’ ένα τόσο δημοφιλές ολυμπιακό άθλημα δεν γίνεται να περάσει χωρίς γεγονότα αναφοράς. Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF), που έχει θεσπίσει τη γιορτή, όπως και όλες οι ηπειρωτικές ενώσεις, έχουν ενθαρρύνει τους φίλους του αθλήματος να παρουσιάσουν οτιδήποτε αξιόλογο για την Παγκόσμια Ημέρα, σε συμμόρφωση βεβαίως με τα υγειονομικά μέτρα.

Η ίδια η ITTF φροντίζει και φέτος, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, για την προώθηση και την προβολή του πινγκ πονγκ και θα μεταδώσει αύριο live πρόγραμμα στο διαδίκτυο με συνεχή ροή όλο το 24ωρο. Στην Ελλάδα δυστυχώς, το άθλημα παραμένει «κλειστό» και είναι απαγορευτικό οποιοδήποτε event. Για όσους φίλους πάντως, σκεφτούν κάποιο χάπενινγκ στο σπίτι ή αλλού το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα περιμένει βιντεάκια και φωτογραφίες για να τα αξιοποιήσει στα social media.

Να δούμε ένα μεγάλο μέρος από το δημοσίευμα της ITTF για την προετοιμασία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας με τον τίτλο «πινγκ πονγκ σε όλο τον κόσμο, όλο το εικοσιτετράωρο: 24ωρη ροή στις 6 Απριλίου!». Ολόκληρο το κείμενο το βρίσκετε στο λινκ https://www.ittf.com/2021/04/03/table-tennis-around-world-around-clock-24-hour-stream-6-april/ και το ιντερνετικό πρόγραμμα στη διεύθυνση https://primetime.bluejeans.com/a2m/live-event/hfjrdwpq, αφού κάνετε εγγραφή.

Μπορεί κάποιος ν’ αλληλεπιδράσει απευθείας από το κανάλι BlueJeans ή απλώς να παρακολουθεί τη ροή στους λογαριασμούς του Ιδρύματος ITTF στο Facebook (https://www.facebook.com/ittffoundation) ή το YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCeO7GCjNtbp5JDcDVeEU19g).

«Τελικά έφτασε η ώρα: Απομένουν μόνο λίγες ώρες μέχρι τις 6 Απριλίου, την ημέρα που όλοι μοιραζόμαστε την αγάπη για το άθλημά μας και συμβάλλουμε στο να κάνουμε το πινγκ πονγκ πιο καθολικό, δημοφιλές και χωρίς αποκλεισμούς.

Γνωρίστε τα είδωλά σας

Πραγματοποιήστε, όσο πιο κοντά σάς επιτρέπεται σε κάτι φυσικό, συναντήσεις από απόσταση. Σε συνεδρίες συνάντησης και χαιρετισμού, έχετε την ευκαιρία να ρωτήσετε οτιδήποτε θέλετε κάποιους από τους αγαπημένους σας παίκτες. Αλληλεπιδράστε με τα δικά σας είδωλα στο πινγκ πονγκ και βρείτε την απάντηση στην ερώτηση, που πάντα απασχολούσε το μυαλό σας! Λάβετε μέρος σε μια συνεδρία συνάντησης με έναν ή περισσότερους από τους προσκεκλημένους μας.

Με τον αθλητή Ολυμπιακών Αγώνων και κάτοχο χάλκινου μεταλλίου σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού Λίαμ Πίτσφορντ από την Αγγλία.

Προχωρήστε με τις προπονήσεις μας! Θα προσφέρουμε συγκεκριμένες προπονήσεις πινγκ πονγκ, καθώς και ευρύτερες προπονήσεις.

Ο προπονητής φυσικής κατάστασης Rachael Milligan (Σκωτία) θα μιλήσει για πιλάτες και πινγκ-πονγκ

Ομιλία και από τη Γερμανίδα Έλκε Σολ, 4 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και παρούσα σε 5 Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τελειοποιήστε τις ικανότητές σας

Σε συνεργασία με το PingProfy, θα υπάρξουν ζωντανές συνεδρίες προπόνησης με παίκτες παγκόσμιας κλάσης διαθέσιμες στα αγγλικά, τα ισπανικά, τα γαλλικά και τα αραβικά. Κάθε συνεδρία θα διαρκέσει 45 λεπτά, η οποία περιλαμβάνει την ευκαιρία σας να αλληλεπιδράσετε με τους εκπαιδευτές. Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να βελτιώσετε την τεχνική σας, να εργαστείτε στα αδύναμα σημεία σας και να αποκτήσετε νέες δεξιότητες. Λάβετε μέρος σε μια προπονητική συνεδρία στη γλώσσα ή την ώρα της επιλογής σας:

Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν ο Νιγηριανός Σεγκούν Τοριόλα των 7 συμμετοχών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Σάρα Ντε Νούτε από το Λουξεμβούργο, κάτοχος χάλκινου μεταλλίου στο διπλό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και η Παουλίνα Βέγκα πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής.

Ακόμη τρικς, προκλήσεις και ψυχαγωγία θα προσφέρουν ειδικοί από το Ping Pong Fight Club. Συμμετάσχετε στις προκλήσεις του για να ανταγωνιστείτε από το σπίτι ή απλά να παρακολουθείτε και να εκπλαγείτε από τις ικανότητές τους!

Ζήστε ξανά τις εικονικές στιγμές της ιστορίας του πινγκ πονγκ ή αποκτήστε πρόσβαση σε αόρατα υλικά για αγώνες από τους καλύτερους, που προσφέρει το άθλημα. Παρακολουθήστε μερικούς από τους καλύτερους αθλητές να παίζουν ξανά σε συναρπαστικούς αγώνες.

Διαδικτυακά σεμινάρια και παρουσιάσεις

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας ή κάντε μια βαθιά βουτιά σε θέματα που σας ενδιαφέρουν. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, το Ίδρυμα ITTF συνεργάστηκε και πραγματοποίησε τα δικά του διαδικτυακά σεμινάρια και άλλες εικονικές συνεδρίες. Η ροή θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διεθνές συνέδριο για την Ημέρα της Γυναίκας για την Ισότητα των Φύλων και την FEMPowerment, που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα ITTF και την Υψηλή απόδοση και ανάπτυξη».

Στο τέλος του κειμένου η ITTF δίνει ιδέες για το τι μπορούν να κάνουν φίλοι του πινγκ πονγκ για τη WTTD, πάντα υπολογίζοντας τα υγειονομικά μέτρα στις χώρες τους και ανυπομονεί για τη μαζική συμμετοχή στη δράση της. Καλεί επίσης τον κόσμο να μη ξεχάσει να προβάλλει τον τρόπο, που γιόρτασε τη μέρα ανεβάζοντας τις φωτογραφίες και τα βίντεο και σε σύνδεσμο της ITTF βάζοντας τις βασικές πληροφορίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ