Με την Παπαδημητρίου η επιστροφή των ελληνικών συμμετοχών στα διεθνή τουρνουά μικρών ηλικιών

Με την Παπαδημητρίου η επιστροφή των ελληνικών συμμετοχών στα διεθνή τουρνουά μικρών ηλικιών

Επανεμφάνιση των ελληνικών συμμετοχών σε διεθνή τουρνουά μικρών ηλικιών στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Επανεμφάνιση των ελληνικών συμμετοχών σε διεθνή τουρνουά μικρών ηλικιών στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου επιζητά υψηλό πλασάρισμα από αύριο στο Youth Contender της Πορτογαλίας και παράλληλα σηματοδοτεί την επιστροφή των ελληνικών χρωμάτων σε τέτοιες εκδηλώσεις ύστερα από 15 ολόκληρους μήνες! Δύσκολο να το συνειδητοποιήσει κάποιος, αλλά τόσο μεγάλες ήταν οι επιπτώσεις από την πανδημία σε αυτό το αγωνιστικό πεδίο με πολλές αναβολές και ακυρώσεις. Η αμέσως προηγούμενη συμμετοχή είχε καταγραφεί αρχές Φεβρουαρίου του 2020 στην Ουγγαρία από τον Γιαννιώτη Γιώργο Κοσμά, μετέπειτα πρωταθλητή Ελλάδας του απλού παμπαίδων. Το εν εξελίξει Youth Contender στη Βίλα Ρεάλ είναι το εναρκτήριο στην εποχή του World Table Tennis και περιλαμβάνει μόνο το αγώνισμα του απλού σε τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες (U13, U15, U17 και U19). Προερχόμενη από διασυλλογικά ματς στην Ισπανία η Παπαδημητρίου αρχίζει αύριο νέα και πολύ γερά τεστ και θα κυνηγήσει παράλληλα βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη.

To event στην Πορτογαλία άρχισε την περασμένη Τρίτη με τα αγόρια. Στα κορίτσια οι συνολικές παρουσίες είναι 81 και (ανάλογα με τις θέσεις τους στο διεθνές ranking list και τις συμμετοχές) πολλές αθλήτριες έχουν το δικαίωμα ν’ αγωνιστούν και σε μία παραπάνω ηλικιακή κατηγορία από τη δική τους. Έτσι, η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών θα πάρει μέρος τόσο στους αγώνες των αθλητριών έως 17 ετών όσο και σε εκείνους έως 19 ετών. Στην πρώτη φάση μάλιστα, τέθηκε επικεφαλής σε γκρουπ και των δύο κατηγοριών.

Στην κάτω των 17 ετών (όπου βρίσκεται στο νούμερο 37 της παγκόσμιας κατάταξης) σχηματίστηκαν 16 γκρουπ και είναι 1ο φαβορί στο 7ο. Θ’ αντιμετωπίσει την Κρίσταλ Λαφοντέν Μελέντεθ από το Πουέρτο Ρίκο και την Κροάτισσα Ζρίνκα Ρέμπιτς. Όλοι οι αγώνες γίνονται αύριο και οι δύο πρώτες αθλήτριες από το κάθε γκρουπ προχωρούν στο κυρίως ταμπλό των «32».

Στην κατηγορία κάτω των 19 ετών έγιναν 13 γκρουπ και η Παπαδημητρίου είναι επικεφαλής στο 10ο. Κληρώθηκε με την Πατρίτσια Σάντος από την Πορτογαλία και τη Λάουρα Γκαρσία από την Ισπανία. Στο U19 όλοι οι αγώνες της πρώτης φάσης διεξάγονται μεθαύριο. Σε ταμπλό των «32» προκρίνονται κι εδώ οι δύο πρώτες αθλήτριες από το κάθε γκρουπ. Στο λινκ https://www.youtube.com/playlist?list=PLIl_mJ3zK7B8lzavydpFuHIEmGqUcLu85 οι Πορτογάλοι βγάζουν live streaming από το τραπέζι 1, οπότε σύμφωνα με αυτό θα μεταδοθούν δύο αγώνες της 17χρονης πρωταθλήτριάς μας από τα γκρουπ. Το Σάββατο στις 11:30 ώρα Ελλάδας (09:30 τοπική) με τη Ρέμπιτς και την Κυριακή στις 15:35 με τη Σάντος.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ SERIE A ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΡΜΠΕΛΟ ΤΗΣ ΤΟΛΙΟΥ

Στην Ιταλία η Νορμπέλο της Κατερίνας Τόλιου εξασφάλισε με ισοπαλία τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής στη Serie A. Στον χτεσινό αγώνα με την ουραγό Κουάτρο Μόρι απέσπασε 3-3 εκτός έδρας, πήρε τον καθοριστικό βαθμό και θα είναι και την επόμενη σεζόν στην 1η εθνική κατηγορία. Φέτος το πρωτάθλημα είχε μόνο 6 ομάδες, η Κουάτρο Μόρι είναι οριστικά αυτή που υποβιβάζεται, ενώ από τα πλέι οφ της Α2 θ’ ανέβουν συνολικά 3 ομάδες για να ξαναγίνουν 8 οι συμμετοχές.

Η Νορμπέλο είχε έντονες δυσκολίες χτες, μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 και 3-1, όμως έφτασε στον στόχο με την καθοριστική βοήθεια της Τόλιου. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια επικράτησε και στα δύο ατομικά παιχνίδια της. Αρχικά κατέβαλλε την (επίσης αμυντικού στυλ) Γουέι Τζιαν με 3-0 σετ και στη συνέχεια την πρώην συμπαίκτριά της στον Δ.Α.Ο. Ταύρου, Αντρέα Κλάπα από τη Ρουμανία, με 3-2. Η Νορμπέλο τελειώνει αύριο το πρωτάθλημα κι απέναντι στην Έπαν εντός έδρας μπορεί να πάρει και την 4η θέση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ