Στην Πάτρα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων, στο πρόγραμμα εντάχθηκε και το αγώνισμα του διπλού

Στην Πάτρα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων, στο πρόγραμμα εντάχθηκε και το αγώνισμα του διπλού

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εξέδωσε τις προκηρύξεις για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων στα ομαδικά και τα ατομικά αγωνίσματα.

Είναι η διοργάνωση, που έρχεται πρώτη μετά το τέλος της αγωνιστικής απραξίας και την επανεκκίνηση του αθλήματος, όπως προέβλεπε και ο σχεδιασμός της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τον Απρίλιο. Θα διεξαχθεί με όλα τα υγειονομικά μέτρα στην Πάτρα από την Παρασκευή 18 έως τη Δευτέρα 21 Ιουνίου και θ’ αναδείξει τους πρωταθλητές για το 2021 σε έξι (6) αγωνίσματα.

Η ομοσπονδία δημοσίευσε τις προκηρύξεις μετά την έγκριση και την ανάρτηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τους αγώνες και στην πορεία θα κάνει τις ανάλογες ανακοινώσεις για τα δύο επόμενα Πανελλήνια πρωταθλήματα, που θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι, δηλαδή το παμπαιδικό (προγραμματισμένο για το διάστημα 25-28/06) και το εφηβικό (09-12/07). Οι προκηρύξεις για το Πανελλήνιο παίδων-κορασίδων βρίσκονται στο σάιτ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και το λινκ http://www.httf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5939:prokirykseis-p-p-paidon-korasidon&catid=2:2012-03-08-10-19-52&Itemid=8.

Εδώ θα επισημάνουμε τα βασικά σημεία τους:

– Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα για τα παιδιά έως 15 ετών θα διεξαχθεί σε μία φάση στο κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας «Δημήτριος Τόφαλος». Τις δύο πρώτες ημέρες (18-19/06) θα περιλαμβάνει τα ομαδικά και τις δύο επόμενες (20-21/06) τα ατομικά.

– Στη διοργάνωση εντάχθηκε και το αγώνισμα του διπλού σε αγόρια και κορίτσια, καθώς δεν υπήρχε κάποιος περιορισμός στο πρωτόκολλο. Είναι σημαντική αυτή η εξέλιξη, καθώς πέρσι λόγω του κορωνοϊού είχε αφαιρεθεί το διπλό από το αντίστοιχο Πανελλήνιο. Συνεπώς θα είναι τέσσερα τα ατομικά αγωνίσματα, ήτοι το απλό παίδων, το απλό κορασίδων, το διπλό παίδων και το διπλό κορασίδων.

– Για το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων ομαδικού ισχύει ό,τι είχε αποφασιστεί αρμοδίως από την αρχή της περιόδου. Για να βγει η νικήτρια ομάδα θα γίνονται έως 5 ατομικά επί μέρους ματς και δεν θα υπάρχει παιχνίδι διπλού.

– Το πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς την παρουσία θεατών.

– Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής αρχίζουν αύριο. Ολοκληρώνονται στις 7 Ιουνίου και οι κληρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 15 του μήνα.

– Στα ατομικά κάθε σωματείο έχει δικαίωμα να συμμετάσχει με όσους αθλητές (/τριες) επιθυμεί.

– Όλοι οι αγώνες θα έχουν νικητή τον καλύτερο των 5 σετ.

– Η συμμετοχή στο ομαδικό προϋποθέτει παράβολο 20 ευρώ για κάθε ομάδα. Το παράβολο συμμετοχής στα ατομικά είναι ένα και ορίζεται στο ποσό των 10 ευρώ.

Τέλος, η ομοσπονδία εφιστά την προσοχή «στην τήρηση του εγκεκριμένου υγειονομικού πρωτόκολλου της Γ.Γ.Α. προς αποφυγή προβλημάτων. Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα οι σχετικές οδηγίες, εκτός αν κατά την χρονική περίοδο τέλεσης των αγώνων έχουν αρθεί μερικώς η ολικώς τα περιοριστικά μέτρα. Σε αυτήν την περίπτωση η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα ανακοινώσει τις σχετικές οδηγίες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ