Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τους νέους και τις νεάνιδες για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τους νέους και τις νεάνιδες για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Η Θεσσαλονίκη και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων δίνουν συνέχεια το προσεχές τετραήμερο στο αγωνιστικό πρόγραμμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Η ετήσια διοργάνωση θα γίνει από αύριο μέχρι τη Δευτέρα 12 Ιουλίου και θα κλείσει τις δράσεις της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σ’ ένα καλοκαίρι, που έγινε πιο… θερμό για όλους τους ανθρώπους του αθλήματος μετά τη λήξη της καραντίνας και την άδεια για επιστροφή σε αγώνες. Η νύφη του Θερμαϊκού αναλαμβάνει ξανά μετά από πολλά χρόνια Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Πραγματοποιεί τους αγώνες στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας, στην Καλαμαριά και με τη μεγάλη εμπειρία της Τοπικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και απόλυτη προσοχή στο υγειονομικό πρωτόκολλο φιλοδοξεί να παρουσιάσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι συμμετοχές θα είναι 104 από 33 σωματεία της χώρας. Αθλητές κι αθλήτριες έως 18 ετών θα διεκδικήσουν διακρίσεις σε έξι αγωνίσματα συνολικά: Το απλό, το διπλό και το ομαδικό σε αγόρια και κορίτσια. Εξόχως σημαντικό το γεγονός ότι η ομοσπονδία εξασφάλισε την πλήρη κάλυψη στο διαδίκτυο και αυτού του πρωταθλήματος.

Το πρωτάθλημα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών φυσικά και με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό. Ουσιαστικό επίσης για όλους τους εμπλεκόμενους ότι υπάρχει air condition και οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δάπεδο τάραφλεξ. Στις προχτεσινές κληρώσεις μπήκαν τελικά 61 αθλητές στο απλό νέων, 43 αθλήτριες στο απλό νεανίδων, 13 σωματεία στο ομαδικό νέων, 8 στο ομαδικό νεανίδων, 28 ζευγάρια στο διπλό νέων και 20 στο διπλό νεανίδων. Εκτός από τη Θεσσαλονίκη θα έχουν εκπροσώπηση σύλλογοι από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Πάτρα, Αθήνα, Ορεστιάδα, Ρέθυμνο, Ιωάννινα, Χίο, Φλώρινα, Λάρισα και Χανιά.

Η έναρξη νωρίς αύριο το μεσημέρι δίνεται με το ομαδικό, το οποίο θ’ αποτελέσει το πρώτο μέρος της διοργάνωσης. Στο ομαδικό νέων σχηματίστηκαν για την πρώτη φάση 4 γκρουπ. Ένα των 4ων ομάδων και τρία των 3ων με αντίστοιχα φαβορί τον Φάρο Αλεξανδρούπολης, τον Α.Σ. Γυμνάσιο, το Π.Κ.Δ. Ταύρου και τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας. Στο ομαδικό νεανίδων έγιναν δύο γκρουπ των 4ων ομάδων με επικεφαλής τον Γ.Α.Ο. Πειραιά και τη Δύναμη Λάρισας και μέσα στην 4άδα των φαβορί επίσης τις Σάρισες Φλώρινας και τον Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Οι τελικοί είναι προγραμματισμένοι για το Σάββατο στις 16:00.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα διεξαχθούν τα ατομικά αγωνίσματα. Στο απλό νέων τα τέσσερα πρώτα φαβορί είναι οι Αλέξανδρος Μαδέσης, Κίμωνας Μήτκας, Ιάκωβος Αϊβατίδης και Σωκράτης Γιαννούτσος αντίστοιχα και ομοίως στο απλό νεανίδων οι Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Χρυσή Φωτιάδου, Λεμονιά Γκαϊντατζή και Στέλλα Τζαρίδου. Από το πρωί της 3ης ημέρας αρχίζουν τα γκρουπ του απλού (διαδικασία που αποφεύγουν τα πρώτα 6 και 4 φαβορί αντίστοιχα) και στην πορεία θ’ αρχίσει και τα διπλό με νοκ άουτ σύστημα.

Στην τελευταία μέρα της διοργάνωσης τα παιχνίδια αρχίζουν στις 10:00 και οι τελικοί υπολογίζεται να γίνουν στις 13:30 για το διπλό και στις 14:10 για το απλό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ