Τα διπλά για Σγουρόπουλο και Τέρπου

Τα διπλά για Σγουρόπουλο και Τέρπου

Τελευταίες εβδομάδες πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών Under 21 κι έγιναν γνωστά και τα ζευγάρια του διπλού για τα ελληνικά χρώματα.

Στη μεγάλη ετήσια διοργάνωση, που θα διεξαχθεί στο Σπα του Βελγίου από τις 10 έως τις 14 Νοεμβρίου, θα εκπροσωπήσουν την  επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας οι 21χρονοι Γιάννης Σγουρόπουλος και Ελισάβετ Τέρπου κι εκτός από το απλό θ’ αγωνιστούν στο διπλό των δύο κατηγοριών, καθώς και το διπλό μικτό. Στο διπλό Νέων ανδρών ο Σγουρόπουλος έκλεισε ξανά συνεργασία με τον σπουδαίο Ρώσο Βλαντιμίρ Σιντορένκο, ο οποίος στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών έφτασε στον τελικό του ομαδικού.

Στο διπλό Νέων γυναικών η Τέρπου θα έχει συμπαίκτρια τη Ράκελ Μάρτινς από την Πορτογαλία. Στο διπλό μικτό οι Έλληνες πρωταθλητές θ’ αγωνιστούν μαζί. Θυμίζουμε ότι στο απλό ο Σγουρόπουλος είναι 2ο φαβορί και η Τέρπου στο νούμερο 25 των seeding. Ομοίως ο Σιντορένκο είναι στο νούμερο 4 και η Μάρτινς στο 16.

Στη μικρή ιστορία του το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21 γινόταν σταθερά την άνοιξη, αλλά φέτος, λόγω της πανδημίας, πραγματοποιείται εκτάκτως προς το τέλος του χρόνου. Στα αγωνίσματα του διπλού εφαρμόζεται από την αρχή το νοκ άουτ σύστημα. Με τον Σιντορένκο o Σγουρόπουλος είχε αγωνιστεί στην ίδια διοργάνωση και το 2018 και είχε πλασαριστεί στις θέσεις 5-8.

Στο πρωτάθλημα μετέχουν μέχρι 56 αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες και ο Σγουρόπουλος με την Τέρπου συμπεριλήφθηκαν στις προσκλήσεις χάρη στις καλές θέσεις τους στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης.

Σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις διεξάγονται σήμερα και αύριο τα γκρουπ της πρώτης φάσης στο Europe Cup, το δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό διασυλλογικό Κύπελλο. Οι Σάρισες Φλώρινας δεν μετέχουν τελικά στη διοργάνωση των γυναικών. Ακύρωσαν τη συμμετοχή τους διότι η ETTU ζητούσε έως τα μέσα Αυγούστου τις λίστες των αθλητών από την κάθε ομάδα και το ακριτικό σωματείο είχε διαθέσιμη, για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες του Οκτωβρίου, μόνο μία από τις αθλήτριές του και η μεταγραφική περίοδος της ΕΦΟΕπΑ ήταν τον Σεπτέμβριο.

Αναβλήθηκε το προπονητικό καμπ επιλέκτων του Λουξεμβούργου για παιδιά έως 13 ετών, που επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου (ETTU Eurotalents Development Camp U13). H Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος ανακοίνωσε προχτές ανανεωμένο καλεντάρι μέχρι το τέλος της χρονιάς, όσον αφορά στο πρόγραμμα ανάπτυξης και σημειώνει ότι το συγκεκριμένο καμπ αναβάλλεται είτε για τον Δεκέμβριο του 2021 είτε για τον Φεβρουάριο του 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ