Κλείσιμο
Con-Troll: Αναβλήθηκε το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ γιατί δεν θα έβλεπε ο Κούρτιτς πού είναι η άσπρη βούλα.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κώστας Παπαγεωργίου – «Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την επιτραπέζια αντισφαίριση ένα βήμα παραπάνω»

Κώστας Παπαγεωργίου – «Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την επιτραπέζια αντισφαίριση ένα βήμα παραπάνω» | to10.gr
03/12/2021 01:47

Τη βαρύνουσα θέση του σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση εκθέτει ο Κώστας Παπαγεωργίου.

Τη βαρύνουσα θέση του σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση εκθέτει ο Κώστας Παπαγεωργίου. Με πολλές και σημαντικές αλλαγές στην ομοσπονδία, με το πρώτο μέρος της σεζόν να μαρτυρά την προσπάθεια αναβάθμισης των διοργανώσεων, αλλά και με τα αυξημένα παράβολα να έχουν προκαλέσει την περισσότερη συζήτηση ανάμεσα στα σωματεία, ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τοποθετείται για όλα και περιγράφει την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Οκτώ μήνες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του υπογραμμίζει, πρώτα απ’ όλα, ότι αποτελεί αναγκαίο κακό να υπάρχουν παράβολα σε όλες τις διοργανώσεις «ώστε να συνεχιστεί αξιοπρεπώς η αγωνιστική δραστηριότητα και να μην πέσει το άθλημα σε μαρασμό». Χαρακτηρίζει απογοητευτικά τα οικονομικά δεδομένα και στέλνοντας, γι’ άλλη μια φορά, μήνυμα ενότητας προς τον κόσμο του αθλήματος τονίζει ότι «μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πάμε ένα βήμα παραπάνω την επιτραπέζια αντισφαίριση». Ο επικεφαλής της διοίκησης μίλησε με ενθουσιασμό για την πρωτοβουλία του φίλου του και πρώην συναθλητή του στην εθνική ομάδα Παναγιώτη Γκιώνη ν’ αναλάβει νέος γενικός γραμματέας στην ΕΦΟΕπΑ κι εξέφρασε τη σιγουριά ότι θα προσφέρει μεγάλη βοήθεια. Επίσης, ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες τους τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής της ομοσπονδίας, που αποχώρησαν και ιδιαίτερα τον τέως πρόεδρο Παναγιώτη Τζόβολο και καλωσόρισε στη θέση τον νέο πρόεδρο της Επιτροπής Σωκράτη Παπασάβογλου. Για τα πρωταθλήματα ο Κώστας Παπαγεωργίου επισήμανε ότι ο στόχος της ΕΦΟΕπΑ είναι «η άριστη οργάνωση και οι ποιοτικοί αγώνες με κατά το δυνατόν ίσες ευκαιρίες σε όλες τις περιφέρειες».

«Με την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε η ομοσπονδία έχει αναγκαστεί να βάζει παράβολα συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις της ώστε να τις κάνει αυτοχρηματοδοτούμενες. Το κάνει με πολλή στεναχώρια όλο το διοικητικό συμβούλιο, αλλά καταλαβαίνετε ότι για να πράττουμε έτσι εμείς, που ως άνθρωποι του αθλήματος έχουμε περάσει από σωματεία και ξέρουμε καλά τις δυσκολίες, ήταν κάτι απολύτως απαραίτητο ώστε να υπάρχει αξιοπρεπής αγωνιστική δραστηριότητα. Με ένα αγωνιστικό πρόγραμμα εμφανώς ανανεωμένο, με το Κύπελλο να μπαίνει ξανά στο καλεντάρι μετά από αρκετά χρόνια, με έμφαση στα τοπικά πρωταθλήματα για όλες τις κατηγορίες, ώστε να μπορούν οι αθλητές ν’ αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο κοντά στην περιφέρεια τους χωρίς να χρειάζεται να κάνουν μεγάλες μετακινήσεις και έξοδα», δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ και συνέχισε: «Τα οικονομικά δεδομένα είναι απογοητευτικά, αλλά εγώ προσωπικά, ως πρόεδρος της ομοσπονδίας και άνθρωπος που προέρχομαι από το άθλημα και το έχω αγαπήσει βαθιά, πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να βγάλουμε το άθλημα από το αδιέξοδο. Κάνω έκκληση σε όλους να βοηθήσουν, αλλιώς θα καταδικάσουμε το άθλημα σε μαρασμό. Αν σταθούμε στα παράβολα και μόνο και δεν δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα και την προσπάθεια, που γίνεται από την ομοσπονδία σε αυτό το κομμάτι, τότε καταδικάζουμε το άθλημα που όλοι υπηρετούμε και προσπαθούμε να πάμε ένα βήμα ψηλότερα».

Ο Κώστας Παπαγεωργίου στάθηκε αμέσως μετά στην ανάληψη της θέσης του γενικού γραμματέα από τον Παναγιώτη Γκιώνη. «Θέλω να πω και δυο λόγια για τον Παναγιώτη: Τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως γιατί ήταν εκείνος που εξέφρασε την επιθυμία ν’ αναλάβει γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας γνωρίζοντας ότι τον επόμενο καιρό θα έχει χρόνο να διαθέσει, καθώς θα απέχει για αρκετό χρονικό διάστημα από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, λόγω τραυματισμού. Είναι καλή συγκυρία να μετέχει ακόμα πιο έντονα στα διοικητικά της ομοσπονδίας. Η παρουσία του στη θέση του γενικού γραμματέα τιμά το συμβούλιο και μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει, τόσο στα διοικητικά της ομοσπονδίας, όσο και στις διεθνείς μας σχέσεις. Και τα λέω αυτά προσπαθώντας όσο μπορώ να μην επηρεαστώ από την προσωπική μας σχέση και να τον δω μόνο ως έναν άνθρωπο του αθλήματος που έχει προσφέρει όσο ελάχιστοι. Ελπίζω ο νέος του ρόλος να μην επηρεάσει καθόλου την πορεία του ως αθλητή και πιστεύω ότι έχει ακόμα να προσφέρει πολλά».

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρθηκε και στο έργο της Τεχνικής Επιτροπής, με αφορμή τις αλλαγές προσώπων. «Θέλω επίσης, να ευχαριστήσω τα αποχωρήσαντα από την Τεχνική Επιτροπή μέλη, που ανιδιοτελώς προσέφεραν τις υπηρεσίες τους και ιδιαιτέρως τον Τάκη Τζόβολο, ο οποίος αποχώρησε μετά από πολλά χρόνια από τη θέση του προέδρου. Συγχρόνως θα ήθελα να καλωσορίσω τον Σωκράτη Παπασάβογλου στη θέση του προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής και να τον ευχαριστήσω που αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει την τεράστια ευθύνη για την σωστή λειτουργία της σημαντικότερης επιτροπής της ΕΦΟΕπΑ. Καλωσορίζω και ευχαριστώ επίσης τα νέα μέλη της για την εθελοντική τους προσφορά στο έργο της Ομοσπονδίας.

Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη. Αυτήν την δύσκολη οικονομικά εποχή το πιο σημαντικό που πρέπει να προσφέρουμε είναι άριστη οργάνωση και ποιοτικούς αγώνες με κατά το δυνατόν ίσες ευκαιρίες σε όλες τις περιφέρειες. Μην ξεχνάμε ότι το ούτως ή άλλως δύσκολο έργο της Τεχνικής Επιτροπής δυσκολεύει ακόμα περισσότερο με τα διαρκώς μεταβαλλόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά και με τις σημαντικές αλλαγές στο αγωνιστικό πρόγραμμα. Κλείνοντας να περάσω ξανά το μήνυμα ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πάμε ένα βήμα παραπάνω το άθλημα. Δεν περισσεύει κανείς και όλοι πρέπει να προσφέρουμε, ο καθένας με τις δυνάμεις του».

MUST READ

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
arrow-back

Κοινοποίηση: Κώστας Παπαγεωργίου – «Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την επιτραπέζια αντισφαίριση ένα βήμα παραπάνω»