Όλα τα φώτα στραμμένα στο αναπτυξιακό τουρνουά του ΑΣ Πέρα το Σαββατοκύριακο

Όλα τα φώτα στραμμένα στο αναπτυξιακό τουρνουά του ΑΣ Πέρα το Σαββατοκύριακο

Η Αττική πήρε τη σκυτάλη από τη Βόρεια Ελλάδα και το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου φιλοξενεί το 4ο αναπτυξιακό Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της περιόδου 2021-2022

Μετά την Κοζάνη, τη Βέροια και την Καβάλα η σειρά περνάει από το Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, στον Άλιμο, όπου γίνεται το όπεν του ΑΣ Πέρα Αθηνών. Στο τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας και με τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού πιο χαλαρά πλέον, 183 αθλητές και αθλήτριες, μαζί με προπονητές και συνοδούς ετοιμάζονται για μία ακόμα υπέροχη ψυχαγωγία μέσα από πολλούς και όμορφους αγώνες.

Με την ευχάριστη διάθεση, που δημιουργούν οι απόκριες, αλλά και χωρίς να φεύγουν οι ματιές και η σκέψη από τον πόλεμο στην Ουκρανία, από τον όλεθρο στην ευρωπαϊκή μας «γειτονιά», που δυστυχώς έχει θύματα και παιδιά… Στο τουρνουά του ΒΑΚ πρόκειται να πάρουν μέρος 127 αγόρια και 56 κορίτσια από 47 σωματεία της χώρας.

Είναι ο μεγαλύτερος για φέτος αριθμός στη σειρά των αναπτυξιακών και (με τα εμπόδια από τον κορωνοϊό να μην έχουν τελειώσει φυσικά) επαναφέρει την απήχηση του θεσμού στα κλασικά επίπεδα. Τους αγώνες οργανώνει η ΕΦΟΕπΑ σε συνεργασία με το Πέρα Αθηνών, το οποίο στη μακρά ιστορία του και το πολύπλευρο και πετυχημένο έργο του στο άθλημα, έχει να επιδείξει και σημαντική εμπειρία από διοργανώσεις μικρών ηλικιών.

Θα γίνουν οι κατηγορίες των εφήβων, των νεανίδων, των παίδων, των κορασίδων, των παμπαίδων και των παγκορασίδων. Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής χωρίζονται σε 62 παίδες, 42 παμπαίδες, 28 παγκορασίδες, 23 εφήβους, 15 νεάνιδες και 13 παγκορασίδες.

Πέρα από την Αττική, θα έχουν αθλητές σωματεία από την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Κορινθία, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τη Φλώρινα, τη Χίο, την Τήνο και την Κρήτη.

Η δράση λαμβάνει χώρα σε 12 τραπέζια στη σάλα του ΒΑΚ, μάλιστα από το απόγευμα στις 5.30 και μέχρι τις 9μμ είναι διαθέσιμη για προπόνηση (με επίδειξη αρνητικού σελφ τεστ).

Το αγωνιστικό επίπεδο θα είναι υψηλό, όπως κάθε φορά και προμηνύονται συναρπαστικά ματς. Τα δύο πρώτα φαβορί σε κάθε κατηγορία είναι: Ο Αλέξανδρος Μαδέσης και ο Σωκράτης Γιαννούτσος στους εφήβους, η Μαρία Δημητρίου και η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη στις νεάνιδες, ο Γιάννης Αναστασιάδης και ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου στους παίδες, η Μαύρα Κοντοπούλου και η Βασιλική Μπουλά στις κορασίδες, ο Γιάννης Κιοσελόγλου και ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης στους παμπαίδες, η Δέσποινα Δημητρίου και η Αθανασία Γκόγκα στις παγκορασίδες.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει αύριο Σάββατο στις 09:00 με τα γκρουπ των παίδων. Σταδιακά θα πάρει σειρά η αντίστοιχη φάση στις υπόλοιπες κατηγορίες και οι συναντήσεις της πρώτης ημέρας θα ολοκληρωθούν το βράδυ.

Την Κυριακή 6 Μαρτίου η συνέχεια δίνεται με νοκ άουτ ματς επίσης από τις 09:00. Θα υπάρξει πλήρης διαβάθμιση, ενώ οι έξι τελικοί υπολογίζεται να διεξαχθούν γύρω στις 17:30.

Το τουρνουά στηρίζουν 12 χορηγοί και προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια για την επιτυχία του. Είναι οι:

ADM Security

Νίκος Καραμήτης Μεταφορική εταιρεία

Γ. Παπαπαρασκευάς ζαχαροπλαστεία

Διαγνωστικό Κέντρο Πρόληψις

Τεντοποιοτική

Λυντιρίδης Εμμ. ΕΠΕ Εξαρτήματα αέρος

Prosvasis εταιρεία πληροφορικής και προγραμματισμού

Agro Health Υγειονομικές Υπηρεσίες

Εκδόσεις Τόπος

Sin Berger bar

ΒιβλίοΝίκουΜιχαηλίδη

ΚουτούκιΚαλυψώ

Clean Services

Φυσικά υπάρχουν πάντα και οι σταθεροί χορηγοί της ΕΦΟΕπΑ οι εταιρείες STIGA, Gerflor Group, HeaDS, Έπαθλα Ζευς και Genesis pharma.

* Για το διήμερο του πρωταθλήματος η ΕΦΟΕπΑ έχει ενημερώσει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν βεβαίωση νόσησης σε ισχύ δεν χρειάζεται να κάνουν ράπιντ τεστ πριν τους αγώνες.

* Εξ αναβολής αγώνες για τα μπαράζ ανόδου στην Α2 εθνική κατηγορία των γυναικών διεξάγονται το απόγευμα της Παρασκευής 4/2 στο ΣΕΦ. Το Ηράκλειο 2001, οι αγώνες του οποίου είχαν αναβληθεί λόγω covid-19, αντιμετωπίζει διαδοχικά τον Τελαμώνα Σαλαμίνας και τον Ωρίωνα Χίου. Παραμένει σε εκκρεμότητα ο αγώνας του Ηρακλείου με την Καβάλα, που με δύο νίκες ουσιαστικά είναι σίγουρη για την άνοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ