Απόλυτα πετυχημένο και με φετινό ρεκόρ συμμετοχών το αναπτυξιακό τουρνουά του Πέρα

Απόλυτα πετυχημένο και με φετινό ρεκόρ συμμετοχών το αναπτυξιακό τουρνουά του Πέρα

Γυμναστήριο γεμάτο παιδιά, διήμερη δράση για περισσότερες από 20 ώρες, χαμόγελα και αμείωτη διάθεση για αγώνες, συνέθεσαν την υπέροχη εικόνα στο αναπτυξιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Α.Σ. Πέρα Αθηνών, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Μαρτίου στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, στον Άλιμο.

Ήταν το 4ο της περιόδου 2021-2022, το μοναδικό που θα γίνει φέτος στην Αττική και αυτό που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών έως τώρα. Πήραν μέρος 176 αγόρια και κορίτσια από  47 σωματεία της χώρας (ύστερα από επτά απουσίες της τελευταίας στιγμής) και στο παρκέ της αίθουσας «Μιχάλης Παγιώτης» χάρισαν θέαμα και δυνατές αναμετρήσεις στους φίλους του αθλήματος.

Οι αγώνες οργανώθηκαν εξαιρετικά από την ΕΦΟΕπΑ. και το Πέρα Αθηνών και σε συνθήκες που άφησαν ικανοποιημένες όλες τις αποστολές. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο  Αλέξανδρος Μαδέσης στους εφήβους, η Δέσποινα Άμπα στις νεάνιδες ο Γιάννης Αναστασιάδης στους παίδες, η Βασιλική Μπουλά στις κορασίδες, ο Γιάννης Κιοσελόγλου στους παμπαίδες και η Δέσποινα Δημητρίου στις παγκορασίδες.

Οι αγώνες άρχισαν στις 9 το πρωί του Σαββάτου και την Κυριακή, στη δεύτερη και τελευταία μέρα, ολοκληρώθηκαν στις 19:00 με όμορφο τελετουργικό στις απονομές μαζί και για τις έξι κατηγορίες.

Στον τελικό των νέων αναμετρήθηκαν ο Αλέξανδρος Μαδέσης και ο Σωκράτης Γιαννούτσος, 3οι Μεσογειονίκες το 2019 στο ομαδικό των Αγώνων U15. Πρόσφεραν πλούσιο θέαμα κι ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις, με τον Μαδέση σημερινό πρωταθλητή Ελλάδας σε νέους και Νέους άνδρες να φτάνει στην πρωτιά με 3-1 σετ (5-11, 11-6, 11-5, 11-7).

Στις νεάνιδες πρώτευσε η Δέσποινα Άμπα από το rank 3. Στον τελικό νίκησε 3-0 το νούμερο 1, τη Μαρία Δημητρίου, παίρνοντας οριακά και τα τρία σετ (11-9, 11-9, 11-9).

Στον τελικό των παίδων κοντραρίστηκαν τα δύο πρώτα φαβορί. Ο Θεσσαλονικιός Γιάννης Αναστασιάδης (Νο 1) πήρε στην παράταση το 1ο σετ και μετά επέβαλλε το παιχνίδι του για το τελικό 3-0 εναντίον του Εδεσσαίου Κωνσταντίνου Σωτηρίου και τον δεύτερο τίτλο του φέτος (13-11, 11-4, 11-8).

Ανάλογη «μάχη» για το χρυσό μετάλλιο και στις κορασίδες. Το νούμερο 1, η Βασιλική Μπουλά, ήταν καλύτερη στο συγκεκριμένο ματς από τη Μαύρα Κοντοπούλου (Νο 2) και επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-2, 11-6, 11-2)

Στα πέντε σετ κρίθηκε ο αγώνας για τις θέσεις 3-4. Η Στέλλα Μαυροματάκη και η Ζωή Καζάκου από τα Χανιά τέθηκαν αντιμέτωπες κι επικράτησε  3-2 η πρώτη με το 5ο σετ να λήγει 12-10.

Τα δύο πρώτα φαβορί συναντήθηκαν και στον τελικό των παμπαίδων. Ο Λουτρακιώτης Γιάννης Κιοσελόγλου είχε το προβάδισμα στα προγνωστικά απέναντι στον Καατοριανό συμπαίκτη του Κωνσταντίνο  Ισαακίδη και το επιβεβαίωσε με 3-0 σετ (11-5, 11-8, 11-8)

Στις παγκορασίδες, επίσης διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο το νούμερο 1 και το νούμερο 2. Οι συμπαίκτριες στην Ελευσίνα Δέσποινα Δημητρίου και Αθανασία Γκόγκα, αθλήτριες της 6ης δημοτικού, χάρισαν όμορφα ράλι και έφτασαν στην πρώτη τους μεγάλη διάκριση στα αναπτυξιακά. Νικήτρια αναδείχτηκε η Δημητρίου με σκορ 3-0 (11-8, 11-9, 11-4).

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)

2. Σωκράτης Γιαννούτσος (Ολυμπιακός)

3. Ευστάθιος Μανωλόπουλος (ΑΣ Το Γυμνάσιο)

4. Κίμωνας Μήτκας  (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ

1. Δέσποινα Άμπα (Σάρισες Φλώρινας)

2. Μαρία Δημητρίου (ΓΑΣ Ελευσίς)

3. Σωτηρία Νικολαΐδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

4. Μαρία Χελβατζιάν (ΓΑΟ Πειραιά)

ΠΑΙΔΕΣ

1. Γιάννης Αναστασιάδης (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Κωνσταντίνος Σωτηρίου (Φοίνικες Πάτρας)

3. Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Φοίνικες Πάτρας)

4. Γιάννη Κούτρα (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

1. Βασιλική Μπουλά (Ωρίων Χίου)

2. Μαύρα Κοντοπούλου (ΑΣ Ραδάμανθυς)

3. Στέλλα Μαυροματάκη (ΟΑ Χανίων)

4. Ζωή Καζάκου (ΟΑ Χανίων)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ

1. Γιάννης Κιοσελόγλου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Κωνσταντίνος Ισαακίδης (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

3. Αναστάσιος Φουσέκης (ΑΟ Διογένης Πάτρας)

4. Νίκος Αγγελίδης  (ΠΑΟ Φυλής)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

1. Δέσποινα Δημητρίου (ΓΑΣ Ελευσίς)

2. Αθανασία Γκόγκα (ΓΑΣ Ελευσίς)

3. Παρασκευή Σπανού (ΟΕΑ Φλώρινας)

4. Ελπίδα Τασιού (Θερμαίος Θέρμης)

Πολύ σημαντικό ότι στην προπονητική αίθουσα των Πέρα και Ταταύλα οι αθλητές είχαν διαρκώς τη δυνατότητα για προθέρμανση .  Τα υγειονομικά μέτρα τηρήθηκαν κατά γράμμα, στην είσοδο γίνονταν συνεχώς έλεγχοι για τα πιστοποιητικά και τα τεστ κι εντός του γυμναστηρίου χρήση μάσκσς.

Κάθε αθλητής και αθλήτρια πήρε δώρο από μία κίτρινη σακουλίτσα (βασικό χρώμα στο σήμα του Πέρα) με μπουκαλάκι νερό, μπανάνα, τοστ και κρουασάν, ενώ οι υπεύθυνοι του σωματείου είχαν βάλει και χαρτάκι με πληροφορίες για τη λειτουργία του τμήματος πινγκ πονγκ. Όμορφο επίσης, που στις κίτρινες κορδέλες των μεταλλίων το Πέρα ανέγραψε το όνομα του σωματείου με μαύρα γράμματα.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 

Δεκατρείς χορηγούς είχε το τουρνουά. Την προσπάθεια του Πέρα και της ομοσπονδίας στήριξαν οι εταιρείες:

ADMSecurity

Νίκος Καραμήτης Μεταφορική εταιρεία

Γ. Παπαπαρασκευάς ζαχαροπλαστεία

Διαγνωστικό Κέντρο Πρόληψις

Τεντοποιοτική

Λυντιρίδης Εμμ. ΕΠΕ Εξαρτήματα αέρος

Prosvasisεταιρεία πληροφορικής και προγραμματισμού

AgroHealth Υγειονομικές Υπηρεσίες

Εκδόσεις Τόπος

Sin Berger bar 

Βιβλίο Νίκου Μιχαηλίδη  

Κουτούκι Καλυψώ  

Clean Services 

Φυσικά υπάρχουν πάντα και οι σταθεροί χορηγοί της ΕΦΟΕπΑ οι εταιρείες STIGAGerflor GroupHeaDS, Έπαθλα Ζευς και Genesis pharma.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ