Στις θέσεις 5-8 του διπλού νεανίδων η Παπαδημητρίου στο Youth Star Contender του Κατάρ

Στις θέσεις 5-8 του διπλού νεανίδων η Παπαδημητρίου στο Youth Star Contender του Κατάρ

Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου έκανε την αρχή, την Πέμπτη 10/3, στις διαδοχικές συμμετοχές, που θα έχουν αυτό το χρονικό διάστημα νεαροί Έλληνες διεθνείς της επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε αγώνες στην Ντόχα.

Και η δεύτερη παρουσία της μέσα στο 2022, σε κορυφαίο τουρνουά μικρών ηλικιών, τα λεγόμενα Youth Star Contender τής επιφύλαξε πάλι θετικό αποτέλεσμα στο διπλό.

Με συμπαίκτρια την Ιοάννα Σινγκεορζάν από τη Ρουμανία η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών σημείωσε μία νίκη στο ταμπλό, στη συνέχεια αποκλείστηκε σε συναρπαστικό προημιτελικό και πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-8 του διπλού Under 19. Στο Youth Star Contender της Τυνησίας, στις αρχές Φεβρουαρίου, η Παπαδημητρίου είχε κατακτήσει την 3η θέση στο διπλό νεανίδων επίσης με ξένη συμπαίκτρια (την Ιταλίδα Άρλια).

Αντίθετα, στο απλό νεανίδων η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια έμεινε στο προκριματικό στάδιο στο Κατάρ, όπως είχε συμβεί και στην Τύνιδα. Στην Ντόχα θ’ ακολουθήσει τριπλή ελληνική συμμετοχή στο Feeder τουρνουά ανδρών-γυναικών. Θα διεξαχθεί από τις 13 μέχρι τις 17 Μαρτίου και θα πάρουν μέρος ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Γιώργος Σταματούρος και η Παπαδημητρίου. Οι δύο πρώτοι θ’ αγωνιστούν στη συνέχεια και στο WTT Contender ανδρών-γυναικών, που θα γίνει επίσης στην Ντόχα, στο διάστημα 18-24/3.

Σήμερα Πέμπτη η Παπαδημητρίου άρχισε την προσπάθειά της από το απλό νεανίδων. Ήξερε ότι θα έχει πολύ δύσκολο έργο για την πρόκριση στα νοκ άουτ, διότι ακόμα και δύο κορασίδες, που είχε στο 2ο γκρουπ (Γκόντα, Ότζιο) αποδίδουν σε εξαιρετικό επίπεδο.

Στον πρώτο της αγώνα η 18χρονη διεθνής ηττήθηκε με 3-0 σετ από τη Γιαπωνέζα Γιούνα Ότζο (7-11, 4-11, 6-11). Το μεσημέρι αντιμετώπισε την Αιγύπτια επικεφαλής Χάνα Γκόντα, δεν μπόρεσε ούτε εκεί να βρει ρυθμό και κάμφθηκε επίσης με 3-0 σετ (4-11, 7-11, 6-11).

Κοντά στη νίκη έφτασε στο ματς της 3ης αγωνιστικής. Προηγήθηκε με 2-0 σετ της Ρουμάνας Αντρέα Τέγκλας, όμως έχασε τα επόμενα στην παράταση και τελικά τον αγώνα με 3-2 σετ για να περιοριστεί στην 4η θέση του γκρουπ (11-3, 11-9, 11-13, 11-13, 10-12).

Το απόγευμα άρχισε το διπλό νεανίδων, που περιλαμβάνει μόνο νοκ άουτ παιχνίδια. Η Παπαδημητρίου και η Σινγκεορζάν συνεργάστηκαν πολύ καλά και μπορούσαν να φτάσουν τουλάχιστον στα ημιτελικά. Στον γύρο των «16» απέκλεισαν τις Σαρβινόζ Μιρκαντίροβα/Ανέλ Μπακίτ από το Καζακστάν με 3-1 σετ (11-8, 6-11, 11-2, 11-7).

Στα προημιτελικά έδωσαν πολύ γερή «μάχη» απέναντι στις Νικόλ Άρλια/Σόφι Έρλι από την Ιταλία και την Ιρλανδία αντίστοιχα. Πήραν το προβάδισμα με 2-1 σετ, είχαν ματς μπολ, αλλά στο τέλος λύγισαν με 3-2 σετ (7-11, 12-10, 11-3, 15-17, 6-11) και αρκέστηκαν στις θέσεις 5-8.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ