Πρώτο βήμα στα προκριματικά ο Σταματούρος στο Feeder του Κατάρ

Πρώτο βήμα στα προκριματικά ο Σταματούρος στο Feeder του Κατάρ

Με παρόντες τρεις Έλληνες αθλητές άρχισε την Κυριακή 13/3 στην Ντόχα το 3ο τουρνουά Feeder της παγκόσμιας ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης για το 2022.

Με παρόντες τρεις Έλληνες αθλητές άρχισε την Κυριακή 13/3 στην Ντόχα το 3ο τουρνουά Feeder της παγκόσμιας ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης για το 2022. Στο δυνατό όπεν, που προσφέρεται για καλά αγωνιστικά τεστ, ο Γιώργος Σταματούρος, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου έδωσαν τα πρώτα παιχνίδια τους.

Ο Σταματούρος μετείχε σε τρία αγωνίσματα και το θετικό νέο είναι ότι πέρασε επιτυχώς τον 1ο προκριματικό γύρο του απλού ανδρών και συνεχίζει τη Δευτέρα 14/3 την πολύ δύσκολη προσπάθειά του για πρόκριση στο ταμπλό. Κατέβαλλε με 3-1 σετ τον αξιόλογο Τούρκο Τουγκάι Γιλμάζ.

Ο Σγουρόπουλος, ο οποίος βρίσκεται απευθείας στο κυρίως ταμπλό και η Παπαδημητρίου, που είχε bye στον 1ο προκριματικό του απλού γυναικών, αγωνίστηκαν την Κυριακή μόνο στα διπλά. Τόσο ο Σγουρόπουλος με τον Σταματούρο όμως, όσο και η Παπαδημητρίου με τον Σταματούρο αποκλείστηκαν στα προκριματικά του διπλού ανδρών και του διπλού μικτού αντίστοιχα.

Στο απλό ανδρών το ταμπλό των προκριματικών είναι των «64». Όσοι προχωρήσουν στην 8άδα περνάνε στο τελικό στάδιο κι αυτό και μόνο μαρτυρά τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Ο Σταματούρος αντιμετώπισε στον 1ο γύρο τον Τούρκο Τουγκάι Γιλμάζ και τον ξεπέρασε με 3-1 σετ. Προσωρινά είχε δεχτεί την ισοφάριση στην παράταση, ενώ στο 4ο σετ είδε να μειώνει ο Γιλμάζ στον πόντο από 10-6. Ο Γιάννης Βλοτινός, που ήταν στον πάγκο του πρωταθλητή Ελλάδας του 2021, πήρε τάιμ άουτ κι αμέσως μετά ο Σταματούρος αξιοποίησε στο σερβίς του το τέταρτο ματς μπολ (11-5, 12-14, 11-8, 11-9). Τη Δευτέρα ο 23χρονος διεθνής μας θα κυνηγήσει την πρόκριση στους «16» με αντίπαλο τον Ρουμάνο Ντάριους Μοβιλεάνου.

Στο ίδιο αγώνισμα έγινε η κλήρωση και στο κεντρικό ταμπλό με κενά, που θα καλυφθούν μετά τα προκριματικά. Ο Σγουρόπουλος δεν είχε ευνοϊκή κλήρωση υπό την έννοια ότι πήγε ψηλά στο ταμπλό κι εφόσον προχωρήσει στον 2ο γύρο πιθανότατα θα βρει απέναντί του τον Κινέζο Ζάο Ζιχάο, που είναι νούμερο 1 φαβορί. Στους «64» ο σημερινός πρωταθλητής Ευρώπης του απλού Under 21 κληρώθηκε με τον Αυστριακό Μασιέ Κολοτζιέτσικ. Τα ματς εδώ αρχίζουν την Τρίτη 15/3.

Στο απλό γυναικών το ταμπλό των προκριματικών είναι των «32». Η Παπαδημητρίου πέρασε χωρίς αγώνα στον 2ο γύρο και στη 16άδα αναλαμβάνει τη Δευτέρα εξαιρετικά δύσκολο έργο απέναντι στη Μίβα Χαριμότο. Η Γιαπωνέζα νίκησε την Κυριακή στον 1ο γύρο την Κινέζα Κιν Γιουσουάν με 3-0 σετ.

Στο διπλό ανδρών και στον προκριματικό γύρο των «16» ο Σγουρόπουλος και ο Σταματούρος αποκλείστηκαν από τους Ισπανούς Χοάν Μασίπ/Κάρλος Καμπαλέρο με 3-0 σετ (8-11, 8-11, 6-11).

Στο διπλό μικτό οι Σταματούρος/Παπαδημητρίου αντιμετώπισαν στον 1ο προκριματικό γύρο τους Τζεΐν Πάγιας/Σαϊνί Σουχάνα από την Ινδία και ηττήθηκαν με 3-1 σετ (6-11, 8-11, 11-7, 6-11).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ