Η πορεία των Ελλήνων αθλητών στη δεύτερη φάση των National κατηγοριών της Γαλλίας

Η πορεία των Ελλήνων αθλητών στη δεύτερη φάση των National κατηγοριών της Γαλλίας

Στη Γαλλία είναι σε εξέλιξη η δεύτερη φάση των National κατηγοριών επιτραπέζιας αντισφαίρισης, όπου αγωνίζονται οι συντριπτικά περισσότεροι Έλληνες «ξενιτεμένοι».

Έχουν σχηματιστεί νέα γκρουπ, άλλες ομάδες έχουν ανέβει κατηγορία, άλλες έχουν πέσει ή έχουν μείνει στα ίδια επίπεδα και το Σάββατο 12 Μαρτίου πέρασε το πρώτο μισό των αγωνιστικών. Οι πρωταθλητές μας αφήνουν πάντα το δικό τους γερό σημάδι στις συγκεκριμένες κατηγορίες (από την 3η έως την 5η της χώρας στους άνδρες κι από τη 2η έως την 4η στις γυναίκες) και το ίδιο κάνουν και σε αυτή τη φάση, όπου θα κριθούν και οι τελικές προσπάθειες των ομάδων.

Συνολικά 24 Έλληνες αθλητές κι αθλήτριες μετέχουν φέτος στις γαλλικές National και είναι οι Τάσος Ρηνιώτης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Λαγογιάννης, Γιάννης Βλοτινός, Νίκος Αντωνιάδης, Δημήτρης Κορδούτης, Ιάσονας Κορδούτης, Στράτος Δαμιανής, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γεράσιμος Πετρής, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Αντώνης Μαλινάκης, Αλέξανδρος Μαδέσης, Ιάκωβος Αϊβατίδης, Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, Ζήσης Δουκέρης, Γιάννης Μπόσκοβιτς, Κωνσταντίνος Λυκοστράτης, Ανέστης Καριοφυλλίδης, Ελισάβετ Τέρπου, Δήμητρα Θωμαΐς Τσεκούρα, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Αλίκη Κιούφη και Ιωάννα Γερασιμάτου.

Επιγραμματικά θα παρουσιάσουμε τι έχουν κάνει οι «λεγεωνάριοι» της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και οι ομάδες τους μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου μισού στη δεύτερη φάση, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, που δίνει η γαλλική ομοσπονδία στο διαδίκτυο.

ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΗ NATIONAL 1 Η ΡΟΜΑΝ ΤΟΥ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΝΙΣ ΤΟΥ ΡΗΝΙΩΤΗ

Στους άνδρες η National 1 (η 3η κατηγορία στη χώρα μετά την Pro A και την Pro B) περιλαμβάνει τέσσερα γκρουπ στη δεύτερη φάση. Η Ρομάν, στην οποία αγωνίζεται ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, φιγουράρει στην κορυφή του 3ου γκρουπ μετά από τέσσερις αγωνιστικές μαζί με τη Σεν Πιερ. Έχουν από 12 βαθμούς. Το Σάββατο 12 Μαρτίου η Ρομάν επικράτησε δύσκολα 8-6 εκτός έδρας σε ντέρμπι με την Κουρμπεβουά. Είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον δις πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών, ο οποίος επικράτησε και στους 3 αγώνες του.

Στο 4ο γκρουπ της κατηγορίας βρίσκεται η Αντίμπ του Δημήτρη Κορδούτη και του Ιάσονα Κορδούτη. Στη βαθμολογία είναι 6η με 6 βαθμούς. Στον τελευταίο αγώνα έχασε στην έδρα της από την Μπουλόν Μπιλανκούρ με 8-2. Ο Δημήτρης είχε 1 νίκη και 1 ήττα, ο Ιάσονας υπέστη 2 ήττες, η μία από τον Ταϊλανδό Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ, συμπαίκτη του αδερφού του φέτος στον ΑΣ Πέρα Αθηνών!

Σε γκρουπ της National 1 ανέβηκε η Νις Καβιγκάλ του Τάσου Ρηνιώτη, καθώς είχε τερματίσει στην κορυφή του ομίλου της στην πρώτη φάση της National 2. Στο 4ο γκρουπ προηγείται με 11 βαθμούς μαζί με τη Σαρλεβίλ και την Κουγκνό Βιλνέβ. Στην 4η αγωνιστική επιβλήθηκε εκτός έδρας 8-1 της Μπαγιάρ Αρζεντάν. Ο δευτεραθλητής Ευρώπης του 2013 στο ομαδικό ανδρών ήταν και πάλι πολύ αποτελεσματικός με 2 νίκες.

Στη National 2 έχουν σχηματιστεί οκτώ γκρουπ. Δύο ομάδες Ελλήνων αθλητών κατ’ αρχάς, ανέβηκαν επίπεδο, καθώς στην πρώτη φάση είχαν αναδειχτεί νικήτριες ομίλων στη National 3. Η μία είναι η Σεν Πιερ 2 του Γιάννη Βλοτινού, του Ανέστη Καριοφυλλίδη και του Ζήση Δουκέρη. Αγωνίζεται στο 4ο γκρουπ της National 2 και είναι στην 4η θέση με 8 βαθμούς. Το περασμένο Σάββατο κάμφθηκε στην έδρα της Λεβαλουά με 8-6. Ο Δουκέρης και ο Καριοφυλλίδης είχαν ατομικά από 2 νίκες και 1 ήττα. Ο Βλοτινός μένει εκτός αγώνων τους τελευταίους μήνες γιατί έχει τραυματιστεί στο χέρι.

Η άλλη ομάδα, που ανέβηκε σκαλοπάτι, είναι η Ποντουάζ Σερζί 2 του Γεράσιμου Χατζηλυγερούδη, του Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλου και του Γιάννη Μπόσκοβιτς. Βρίσκεται στο 6ο γκρουπ και κατέχει την πρωτιά με 12 βαθμούς και το απόλυτο των νικών. Στην 4η αγωνιστική επικράτησε εκτός έδρας της Μονπελιέ με 8-3. Ατομικά ο Χατζηλυγερούδης είχε 2 νίκες και 1 ήττα και ο Μπόσκοβιτς 2 νίκες. Σημειωτέον ότι ο Μπόσκοβιτς μετέχει σταθερά πλέον στα ματς της 2ης ομάδας, γιατί στην πρώτη φάση των πρωταθλημάτων ενίσχυσε την Ποντουάζ Σερζί 3 στη Regional κατηγορία. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αγωνίστηκε με την 3η ομάδα της Ποντουάζ ο Αλεξανδρόπουλος και με 3 νίκες σε ισάριθμα ματς βοήθησε καθοριστικά στη νίκη επί της Νιουίλ.

Από την άλλη πλευρά έπεσαν επίπεδο και συνεχίζουν σε γκρουπ της 4ης κατηγορίας δύο άλλες ομάδες Ελλήνων αθλητών, επειδή στην πρώτη φάση των πρωταθλημάτων είχαν τερματίσει στις τελευταίες θέσεις των ομίλων τους στη National 1. Η Σαρτρ 2 του Κώστα Λαγογιάννη είναι τώρα στο 4ο γκρουπ της 4ης κατηγορίας και επίσης μετά από τέσσερις αγωνιστικές κατέχει την 3η θέση στην κατάταξη με 10 βαθμούς. Το Σάββατο 12 Μαρτίου ηττήθηκε 8-4 από τη Μονφόρ σαν φιλοξενούμενη. Ο πολύπειρος διεθνής μας εμφάνισε 1 νίκη και 2 ήττες.

Ομοίως υποβιβάστηκε η Ενεμπόν 2 του Κωνσταντίνου Λυκοστράτη. Δίνει πλέον αγώνες για το 8ο γκρουπ της National 2 και είναι στην 5η θέση με 7 βαθμούς. Στην 4η αγωνιστική επιβλήθηκε εκτός έδρας της Ρουέν με 8-2. Ο αριστερόχειρας αθλητής μας σημείωσε 2 νίκες.

Στη National 2 παραμένει μία ομάδα, που ενισχύεται με δύο Έλληνες πρωταθλητές. Η Ερμόν Πλεσί 1, στην οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Γεράσιμος Πετρής, είναι στο 8ο γκρουπ μαζί με την Ενεμπόν 2. Βρίσκεται στην 6η θέση με 6 βαθμούς. Στον τελευταίο της αγώνα νίκησε εντός έδρας τη Βατινιέ 2 με 8-5. Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές είχαν στο συγκεκριμένο ματς από 2 νίκες και 1 ήττα. Να σημειωθεί ότι στην 3η αγωνιστική, στις 5 Μαρτίου, είχε καταγραφεί και ελληνική «μονομαχία». Στον αγώνα με την Ενεμπόν ο Πετρής νίκησε τον Λυκοστράτη.

Στη National 3 έχουν γίνει 16 γκρουπ. Η Σεν Ντενί του Στράτου Δαμιανή έπεσε στη δεύτερη φάση σε αυτό το επίπεδο διότι αρχικά είχε περιοριστεί στις τελευταίες θέσεις ομίλου της National 2. Σήμερα βρίσκεται στο 12ο γκρουπ της 5ης κατηγορίας και προπορεύεται με 11 βαθμούς μαζί με τη Σεντ Λους. Στην 4η αγωνιστική επιβλήθηκε εκτός έδρας της Σανζ με 8-3. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών το 2020 πέτυχε 3 νίκες και γενικά είναι αήττητος στον νέο χρόνο στη Γαλλία.

Στη National 3 συνεχίζει η Κουντούν του Νίκου Αντωνιάδη. Βρίσκεται τώρα στην 1η θέση του 3ου γκρουπ μαζί με τις Βερσαλίες με 12 βαθμούς. Το περασμένο Σάββατο ξεπέρασε εκτός έδρας τη Βιλέρ με 8-3. Ο 24χρονος διεθνής μας εμφάνισε σε προσωπικό επίπεδο 2 νίκες και 1 ήττα.

Στο 10ο γκρουπ της κατηγορίας είναι στη δεύτερη φάση η Βιλιέρ 1 του Αντώνη Μαλινάκη. Προηγείται κιόλας με 12 βαθμούς και συγκάτοικο τη Μιλούζ. Στην 4η αγωνιστική κατέβαλλε ως φιλοξενούμενη τη Σαλόν με 8-1. Ο Χανιώτης πρωταθλητής είχε 2 νίκες σε 2 αγώνες, παρεμπιπτόντως τον ίδιο ακριβώς απολογισμό είχε και στην 3η αγωνιστική στις αρχές του μήνα.

Στο 3ο γκρουπ της National 3 συνεχίζει πλέον η Μανόμ του Ιάκωβου Αϊβατίδη. Μετά από τέσσερα ματς είναι 4η με 8 βαθμούς. Στην τελευταία της συνάντηση νίκησε 8-2 στην έδρα της την Αμιέν 2. Ο 19χρονος διεθνής ξαναπήγε Γαλλία μετά από έναν μήνα περίπου και επικράτησε και στα 2 ατομικά παιχνίδια του.

Επίσης στη National 3, η Γκρεσιβοντάν Μπελεντόν του Αλέξανδρου Μαδέση συνεχίζει στο 16ο και τελευταίο γκρουπ. Αυτή τη στιγμή κατέχει τη 2η θέση με 8 βαθμούς. Στην 4η αγωνιστική επιβλήθηκε εκτός έδρας της Κλερμοντουά με 8-1. Επίσης στην επάνοδό του μετά από έναν μήνα στο γαλλικό πρωτάθλημα, όπως και του συμπαίκτη του στην ΑΕΚ, του Αϊβατίδη, ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών και του απλού νέων είχε 2 νίκες σε 2 ματς.

Η ΤΕΡΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΝΤΟΛΤΖΙΚ ΚΑΙ ΧΑΝΦΟΥ

Στις γυναίκες η National 1 (η 2η τη τάξει κατηγορία της Γαλλίας, εφόσον τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει η Pro B) έχει μόνο δύο γκρουπ και στη δεύτερη φάση κι έτσι συνέπεσαν ξανά ομάδες με Ελληνίδες αθλήτριες.

Στο 1ο γκρουπ συνεχίζει η Σεν Πιερ 2, όπου αγωνίζονται η Ελισάβετ Τέρπου και η Γεωργία Ζαβιτσάνου. Η ομάδα είναι στην 6η θέση με 7 βαθμούς. Το Σάββατο 12 του μήνα ηττήθηκε στην Κορνουάλη από την Κιμπέρ με 8-5. Σε ατομικό επίπεδο ωστόσο, ήρθαν δύο πολύ σημαντικά αποτελέσματα από την Τέρπου. Η 22άχρονη αθλήτρια της εθνικής γυναικών κατέβαλλε με 3-1 σετ τη Ρωσίδα αμυντικό Μαρία Ντόλτζικ, που είναι νούμερο 15 στο γαλλικό ranking και το 2016 είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά και τη Σάρα Χανφού με 3-2 σετ. Η αθλήτρια από το Καμερούν είναι στο νούμερο 133 της παγκόσμιας κατάταξης και είχε αγωνιστεί το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Τέρπου είχε και 1 ήττα από τη δυνατή Γαλλίδα Εμμανουέλ Λενό, ενώ η Ζαβιτσάνου, που ως γνωστόν ζει και εργάζεται στην Αγγλία, δεν έχει πάει ακόμα στη Γαλλία στο νέο έτος.

Στο 2ο γκρουπ είναι μαζί η Ρεν Πολ Μπερ 1 της Αλίκη Κιούφη και η Εσιρόλ Εμπιέν της Δήμητρας-Θωμαΐδας Τσεκούρα. Αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν στην 4η θέση με 8 βαθμούς μαζί με τη Ζουέ Λε Τουρ, όμως η Εσιρόλ έχει δώσει πέντε αγώνες.

Στην 4η αγωνιστική η Εσιρόλ έχασε εντός έδρας 8-6 από τη Ζουέ Λε Τουρ και στην επόμενη αγωνιστική, που κανονικά γίνεται προς τα τέλη Μαρτίου, απέσπασε ισοπαλία 7-7 στην έδρα της Λε Μαν. Η Ρεν Πολ ηττήθηκε εντός έδρας από την Μπαγιάρ Αρζεντάν με 8-4.

Η Τσεκούρα αγωνίστηκε στο ματς με τη Ζουέ Λε Τουρ και είχε 1 νίκη και 2 ήττες. Η Κιούφη υπέστη στο τελευταίο ματς της Ρεν Πολ 3 ήττες, η μία από την πολιτογραφημένη Ολλανδέζα Γιάνα Τιμίνα, με την οποία υπήρξαν συμπαίκτριες στον Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά την περίοδο 2018-2019. Επίσης, Ρεν Πολ και Εσιρόλ είχαν αναμετρηθεί στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης, η πρώτη είχε νικήσει εντός έδρας 8-2, αλλά στον ελληνικό «εμφύλιο» είχε επικρατήσει η Τσεκούρα.

Στη National 2 η Ερμόν/Ερμπλ, όπου αγωνίζεται η Ιωάννα Γερασιμάτου, συνεχίζει στο 3ο γκρουπ. Μετά τα τέσσερα πρώτα ματς της δεύτερης φάσης είναι στην 3η θέση με 10 βαθμούς. Το περασμένο Σάββατο νίκησε ως γηπεδούχος την Κουεβίλ/Ρουέν με 8-5. Στην επανεμφάνισή της στο πρωτάθλημα μετά από τρεις μήνες η νεαρή πρωταθλήτρια είχε 2 νίκες και 1 ήττα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ