Αναδεικνύονται οι Τοπικοί Κυπελλούχοι επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε τέσσερις Περιφέρειες

Αναδεικνύονται οι Τοπικοί Κυπελλούχοι επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε τέσσερις Περιφέρειες

Οι Τοπικοί Κυπελλούχοι σύλλογοι σε τέσσερις Περιφέρειες της χώρας, για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, αναδεικνύονται το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαρτίου στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Μετά από τα Περιφερειακά πρωταθλήματα σε ατομικό επίπεδο, που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, μένουν στο πρόγραμμα οι αγώνες σε τοπικό επίπεδο, απλά αυτή φορά έχουν ομαδικό χαρακτήρα.

Το Κύπελλο Αττικής και η αντίστοιχη διοργάνωση για Βόρεια Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησο και Χίο θα κλείσουν με τα Final 4, που εισήγαγε φέτος η ΕΦΟΕπΑ στην επαναφορά του θεσμού. Τα ταμπλό προχώρησαν με νοκ άουτ ματς σε έδρες, αλλά φυσικά η τελική φάση της διοργάνωσης θα γίνει συγκεντρωτικά και συγκεκριμένα στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Κεφαλονιά και τη Χίο αντίστοιχα. Έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία και υπόσχονται δυνατές αναμετρήσεις. Αλλού το Σάββατο κι αλλού την Κυριακή θα βγουν οι τοπικοί νικητές, ενώ υπενθυμίζουμε ότι το Τοπικό Κύπελλο δίνει και προκρίσεις για το Κύπελλο Ελλάδας, που έχει οριστεί για το διήμερο 14 και 15 Μαΐου 2022.

Το σύστημα διεξαγωγής των αναμετρήσεων είναι διαφορετικό από αυτό του πρωταθλήματος. Η κάθε νικήτρια ομάδα προκύπτει όταν φτάνει πρώτη στις τέσσερις επί μέρους νίκες κι αν ένας αγώνας πάει στο 3-3 τότε κρίνεται στο διπλό. Το Final 4 στο Κύπελλο Αττικής αφορά άνδρες και γυναίκες. Θα διεξαχθεί στην ομοσπονδιακή αίθουσα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αύριο Σάββατο 19/3.  Στους άνδρες τα ζευγάρια της τελικής 4άαδας είναι Ολυμπιακός–Γυμνάσιο και Παναθηναϊκός-Ταταύλα. Στις γυναίκες ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στον έναν ημιτελικό την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός στον άλλον το Πέρα Αθηνών.

Το πρόγραμμα:

Στους άνδρες:

Στις 11:00

Ολυμπιακός–Γυμνάσιο

Παναθηναϊκός-Ταταύλα.

Στις 14:00

Ο τελικός

Στις γυναίκες:

Στις 11:00

Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Παναθηναϊκός-Πέρα Αθηνών

Στις 14:00

Ο τελικός

Στο Κύπελλο Βόρειας Ελλάδας αγωνίζονται μόνο άνδρες, καθώς δεν έγινε διοργάνωση γυναικών. Η τελική 4άδα διεξάγεται επίσης το Σάββατο 19/3 στην αίθουσα προπόνησης του κλειστού γυμναστηρίου της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης. Τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι Φιλία Ορεστιάδας–ΣΕΑ Κοζάνης και Εθνικός Αλεξανδρούπολης-ΟΕΑ Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα:

Στις 12:00

Φιλία Ορεστιάδας–ΣΕΑ Κοζάνης

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-ΟΕΑ Θεσσαλονίκης

Στις 14:30

Ο τελικός

Μόνο ομάδες ανδρών αφορά και το Κύπελλο Δυτικής Ελλάδας. Στο Final 4 έχουν προκριθεί ο Ίφιτος Πατρών, ο ΑΟ Ξυλοκάστρου, ο ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου και ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς, που ζήτησε από την ΕΦΟΕπΑ και πήρε τη διοργάνωση στο νησί. Στη μικρή ιστορία του ο τοπικός ΑΣΕΑ εξασφάλισε την πρώτη μεγάλη διοργάνωση στο άθλημα, που θα διεξαχθεί στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων. Τόπος διεξαγωγής το κλειστό γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης». Το Final 4 θα δίνει σε συνεργασία με τον δήμο και οι υπεύθυνοι του σωματείου θα του δώσουν και εορταστικό χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα:

Στις 11:00

Ίφιτος Πατρών-ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς

ΑΟ Ξυλοκάστρου-ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου

Στις 13:00

Ο τελικός

Στο Κύπελλο Λοιπής Χώρας, επίσης μετείχαν μόνο ομάδες ανδρών. Τον τίτλο διεκδικούν ο Παγχιακός, ο Νηρέας Καρδαμύλων, ο ΟΕΑ Χίου και ο Φάρος Βαρβασίου.

Το πρόγραμμα:

Στις 10:00

ΓΣ Νηρέας Καρδαμύλων-Φάρος Βαρβασίου

Παγχιακός ΓΣ-ΟΕΑ Χίου

Στις 12:30

Ο τελικός

Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΑΤΡΩΝ 2010 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Α’ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αγώνες τοπικού επιπέδου αφορά και η επόμενη είδηση. Ο ΑΟ Φοίνικας Πατρών 2010 είναι πρωταθλητής στο Α’ Τοπικό Δυτικής Ελλάδας ανδρών, καθώς εκκρεμότητα από ένσταση δεν άλλαξε αυτό που πέτυχε στον αγωνιστικό χώρο στα πλέι οφ των θέσεων 1-4 πριν από έναν μήνα. Η Τεχνική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εξέτασε και απέρριψε την ένσταση, που είχε καταθέσει το σωματείο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς μετά τον ημιτελικό με την ΑΕΚ Πατρών κι έτσι μετρούν κανονικά τα αποτελέσματα των πλέι οφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ