Πέρασαν το πρώτο εμπόδιο Σγουρόπουλος και Σταματούρος στο Contender του Κατάρ

Πέρασαν το πρώτο εμπόδιο Σγουρόπουλος και Σταματούρος στο Contender του Κατάρ

Οι πρωταθλητές μας βρίσκονται στον 2ο προκριματικό γύρο και θα τα δώσουν όλα για νέες νίκες μέσα από μία δύσκολη διαδικασία και σ’ ένα πολύ δυνατό τουρνουά.

Το δεύτερο αγωνιστικό τεστ στο Κατάρ άρχισε πολύ καλά για τον Γιάννη Σγουρόπουλο και τον Γιώργο Σταματούρο. Στο WTT Contender της Ντόχα οι πρωταθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης πέρασαν με σταθερή εμφάνιση και ετοιμότητα το πρώτο εμπόδιο στα προκριματικά του απλού ανδρών αντιμετωπίζοντας πολύ αξιόλογους αθλητές.

Ο Σγουρόπουλος απέκλεισε με 3-0 σετ τον Ιταλό Λ. Μούτι, πρώην πρωταθλητή Ευρώπης στο ομαδικό νέων και ο Σταματούρος με 3-1 σετ τον έμπειρο Χιλιανό Μπούργκος, που αγωνίζεται σε σύλλογο της Γερμανίας.

Οι πρωταθλητές μας βρίσκονται στον 2ο προκριματικό γύρο και θα τα δώσουν όλα για νέες νίκες μέσα από μία δύσκολη διαδικασία και σ’ ένα πολύ δυνατό τουρνουά.

Πριν λίγες αγωνίστηκαν στο Feeder της Ντόχα και τώρα τσεκάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση και σ’ ένα Contender με μεγάλη ανταπόκριση από αθλητές όλου του κόσμου. Ο Σγουρόπουλος συναντά το Σάββατο 19/3 έναν ακόμα Ιταλό, τον Νιαγκόλ Στογιάνοφ, ενώ ο Σταματούρος θ’ αντιμετωπίσει την ίδια μέρα τον Γάλλο Καν Ακουζού.

Ενδεικτικό της μεγάλης συμμετοχής και του υψηλού επίπεδου στο WTT Contender της Ντόχα, το γεγονός ότι το ταμπλό των προκριματικών είναι των «128» κι έχει επικεφαλής τον Σουηδό Ματίας Φαλκ, που φιγοιυράρει στο νούμερο 17 της παγκόσμιας κατάταξης!

Πρώτος από ελληνικής πλευράς αγωνίστηκε ο Σταματούρος. (νούμερο 589 αυτή την εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη). Αντιμετώπισε τον Χιλιανό Νίκολας Μπούργκος, που βρίσκεται πολλές θέσεις ψηλότερα στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης και συγκεκριμένα στο νούμερο 273. Έγινε γερή κόντρα, ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών ήταν ψύχραιμος στις κρίσιμες στιγμές κι έφτασε στη νίκη με 3-1 σετ (11-7, 7-11, 11-8, 12-10). Το Σάββατο στις 16:10 ώρα Ελλάδας, στον προκριματικό γύρο των «64», μετράει δυνάμεις απέναντι στον ισχυρό Γάλλο Καν Ακουζού.

Ο Σγουρόπουλος (Νο 156) αγωνίστηκε λίγη ώρα αργότερα. Απέναντί του είχε τον αριστερόχειρα Λεονάρντο Μούτι  (Νο 175), που πριν λίγο διάστημα είχε αντιμετωπίσει στα Ευρωπαϊκά διασυλλογικά Κύπελλα (Europe Cupe) και τον Παναγιώτη Γκιώνη (και είχε ηττηθεί). Ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό των νεαρών ηλικιών είχε πολύ καλό ρυθμό από την αρχή, πέρασε το παιχνίδι του κι έφτασε στη νίκη  με το ευρύ 3-0 σετ (11-7, 11-7, 11-6).

Στον 2ο προκριματικό γύρο αντιμετωπίζει αύριο Σάββατο στις 16:45 τον επίσης Ιταλό Νιαγκόλ Στογιάνοφ, απέναντι στον οποίο είχε δημιουργήσει έκπληξη πριν από λίγα χρόνια σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ