Οριακός αποκλεισμός για Σγουρόπουλο (3-2 σετ) από Κινέζο διεθνή στην Ντόχα

Οριακός αποκλεισμός για Σγουρόπουλο (3-2 σετ) από Κινέζο διεθνή στην Ντόχα

Δύο πόντους μακριά από το να πετύχει την πρώτη του νίκη σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση ανδρών κόντρα σε Κινέζο αθλητή βρέθηκε την Κυριακή 20/3 ο Γιάννης Σγουρόπουλος

Εντέλει ο σημερινός πρωταθλητής Ευρώπης του απλού Under 21 έμεινε έξω από το κυρίως ταμπλό του Contender στην Ντόχα, αλλά πραγματοποίησε περήφανη εμφάνιση κι επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο στο διεθνές στερέωμα.

Στον 4ο και τελευταίο προκριματικό γύρο του απλού γνώρισε οριακή ήττα με 3-2 σετ από τον Κινέζο Γιουάν Λισέν, αλλά μπορεί να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθειά του. Δεν ήταν απλά ανταγωνιστικός απέναντι σε νέο πολύ άξιο εκπρόσωπο της παγκόσμιας υπερδύναμης της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αλλά έφτασε μία ανάσα από τη νίκη όταν προηγήθηκε με 2-1 σετ και 9-7 στους πόντους σε δικά του σερβίς!

Με τη μεγάλη ποιότητά του βέβαια, βρήκε λύσεις και ο φιναλίστ του αμέσως προηγούμενου τουρνουά στην Ντόχα, το ματς πήγε στο 5ο και τελευταίο σετ κι εκεί ο Ελευσίνιος άσος λύγισε στις λεπτομέρειες. Έστειλε… μήνυμα πάντως, ότι σύντομα μπορεί να έρθει και η μέρα που θα ρίξει και κινεζικά τείχη!
Τα σετ 7-11, 11-6, 11-2, 9-11 και 6-11.

Με αυτό το αποτέλεσμα έκλεισε η ελληνική παρουσία στο Contender της Ντόχα. Mετείχε επίσης ο Γιώργος Σταματούρος και τα πήγε καλά σε γερά τεστ δύο προκριματικών γύρων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεαροί πρωταθλητές μας αγωνίστηκαν χωρίς προπονητή.

Ο Σγουρόπουλος (Νο 156 στην παγκόσμια κατάταξη) προχώρησε το προηγούμενο διήμερο με τρεις νίκες κι έφτασε στον προκριματικό γύρο των «16» να κυνηγά το κάτι παραπάνω, την πρόκριση στον 1ο γύρο, κόντρα σε ανερχόμενο Κινέζο. Ο συνομήλικός του Γιουάν Λισέν (γεννημένος κι αυτός το 2000) μπορεί να βρίσκεται ακόμα πίσω στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης (Νο 361), όμως δείχνει την αξία του στις λίγες ακόμα συμμετοχές του σε κορυφαία τουρνουά. Στο φετινό Contender του Ομάν πλασαρίστηκε στις θέσεις 17-32 του απλού κι ακόμα καλύτερα, στο Feeder της Ντόχα την περασμένη βδομάδα, κατέκτησε τη 2η θέση στο απλό ανδρών. Στον τελικό ηττήθηκε με 4-0 σετ από τον επίσης Κινέζο Ζάο Ζιχάο, τον αθλητή, που είχε αποκλείσει στον 2ο γύρο του τουρνουά τον Σγουρόπουλο.

Ο πρωταθλητής μας πιστοποίησε την καλή του φόρμα. Μετά το 1ο σετ σταθεροποίησε την απόδοσή του σε πολύ ψηλά στάνταρ. Έπαιξε πολύ σωστά τον αριστερόχειρα αντίπαλό του, πίεσε στο σερβίς κι έβγαλε εξαιρετικά επιθετικά χτυπήματα. Παράλληλα πίστεψε απόλυτα στη νίκη κι έτσι βρέθηκε εκείνος σε πλεονεκτική θέση. Λεπτομέρειες έφεραν τελικά την ήττα και φυσικά η ποιότητα του Γιουάν, ο οποίος έδειξε να αιφνιδιάστηκε κάποια στιγμή από τον ρυθμό και το παιχνίδι του Έλληνα άσου, όμως στα πιο… ζόρικα σημεία έβγαλε κι αυτός καθαρό μυαλό και πολύ καλά χτυπήματα.

Στο 1ο σετ ο Σγουρόπουλος βρέθηκε στο 3-6, μείωσε στον πόντο (7-8) παίρνοντας τα σερβίς, αλλά ο Κινέζος πέρασε πολύ δύσκολες επιθέσεις για να πάρει το προβάδισμα.

Στο 2ο σετ ο Σγουρόπουλος πήρε πολλές επιθέσεις και παράλληλα ήταν πολύ δυνατός στο μπλοκ. Προηγήθηκε 4-2 και αργότερα 8-5 και με καλή απόδοση κατάφερε να ισοφαρίσει.

Στο 3ο σετ απέδωσε ακόμα καλύτερα. Είχε και την τακτική να τελειώσει πόντους στην τρίτη μπάλα, σέρβιρε καλά και έλεγξε τα σπιν του Κινέζου και «χτίζοντας» διαφορά από την αρχή πήρε εύκολα το προβάδισμα!

Στο 4ο σετ βρέθηκε πίσω με 2-4, όμως με ποιοτικές επιθέσεις σε δύσκολα σημεία και καλό σερβίς προσπέρασε με τρεις σερί πόντους και υποχρέωσε την κινεζική πλευρά να πάρει τάιμ άουτ. Αργότερα βρέθηκε στο -2 (5-7), αλλά όχι μόνο ισοφάρισε στα σερβίς του αλλά απέκτησε τεράστιο πλεονέκτημα με 9-7! Στη μείωση του σκορ έκανε αμέσως εκείνος χρήση του τάιμ άουτ, αλλά ο Γιουάν έβγαλε εξαιρετικά χτυπήματα και ανέτρεψε την κατάσταση.

Στο 5ο σετ υπήρχε απόλυτη ισορροπία μέχρι τα μισά. Μετά το 5-5 ο Γιουάν είχε ένα ξέσπασμα παίρνοντας πρώτος επίθεση. Στα ράλι είχε μία μπαλιά παραπάνω και αξιοποίησε τη διαφορά για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση (7-11, 11-6, 11-2, 9-11, 6-11).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ