Στην παμπαιδική κατηγορία η προσοχή με τα προκριματικά για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Στην παμπαιδική κατηγορία η προσοχή με τα προκριματικά για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Στους παμπαίδες και τις παγκορασίδες δίνεται ο αγωνιστικός… λόγος στην επιτραπέζια αντισφαίριση το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαρτίου.

Στους παμπαίδες και τις παγκορασίδες δίνεται ο αγωνιστικός… λόγος στην επιτραπέζια αντισφαίριση το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαρτίου. Σε τέσσερις περιοχές της χώρας διεξάγονται τα Περιφερειακά πρωταθλήματα, που αποτελούν παράλληλα τις προκριματικές φάσεις του Πανελληνίου πρωταθλήματος 2021-2022 για τους αθλητές και τις αθλήτριες έως 12 ετών. Αγώνες θα φιλοξενήσουν η Αττική για τα δικά της σωματεία, όπως και την Πελοπόννησο, η Βέροια για τη Βόρεια Ελλάδα, η Χίος και η Κρήτη. Όπως έγινε για τα αντίστοιχα Πανελλήνια εφήβων/νεανίδων και παίδων/κορασίδων, τα προκριματικά αφορούν μόνο στο απλό και πραγματοποιούνται ως ξεχωριστές διοργανώσεις. Βγάζουν τους τοπικούς νικητές και παράλληλα δίνουν προκρίσεις για την τελική φάση. Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής είναι 148 παμπαίδες και παγκορασίδες από 43 σωματεία όλης της Ελλάδας. Η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για το χρονικό διάστημα 10 με 13 Ιουνίου. Θυμίζουμε ότι την Κυριακή αλλάζει η ώρα και βάζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.

Όπως αναφέρει η προκήρυξη του πρωταθλήματος, στο αγώνισμα του απλού θ’ αγωνιστούν στα τελικά 48 παμπαίδες και 32 παγκορασίδες. Για τις 48 θέσεις των αγοριών οι 32 θα προκριθούν από τα Περιφερειακά πρωταθλήματα και οι 16 από τον πίνακα αξιολόγησης της ΕΦΟΕπΑ, που θα ισχύει όταν θα λήγουν οι δηλώσεις συμμετοχής στην τελική φάση. Για τις 32 θέσεις των κοριτσιών οι 21 θα προκριθούν από τα Περιφερειακά πρωταθλήματα και οι 11 από τον πίνακα αξιολόγησης, που θα ισχύει όταν θα λήγουν οι δηλώσεις συμμετοχής στην τελική φάση. Οι προκρίσεις στο απλό θα κρίνουν επίσης τις παρουσίες στο διπλό και το διπλό μικτό, ενώ ελεύθερη θα είναι η συμμετοχή στο ομαδικό.

Στα προκριματικά το σύστημα προβλέπει αρχικά γκρουπ και νοκ άουτ παιχνίδια στη συνέχεια. Από την Αττική θα προκριθούν 12 αγόρια και 8 κορίτσια, από τη Βόρεια Ελλάδα 13 και 8 αντίστοιχα, από τη Χίο 3 και 5 και από την Κρήτη 4 παμπαίδες.

Για την Αττική και την Πελοπόννησο το Περιφερειακό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Πρόκειται ν’ αγωνιστούν 42 αγόρια και 14 κορίτσια από 20 σωματεία. Οι αγώνες για την κατηγορία παμπαίδων θα διεξαχθούν και αύριο 26 και μεθαύριο 27 του μήνα. Οι αγώνες για την κατηγορία παγκορασίδων θα ολοκληρωθούν σε μία μέρα, το Σάββατο.

Για τη Βόρεια Ελλάδα το Περιφερειακό πρωτάθλημα θα λάβει χώρα την Κυριακή 27 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Φιλίππειο στη Βέροια. Οι 61 τελικές δηλώσεις συμμετοχής χωρίζονται σε 48 αγόρια και 13 κορίτσια από 16 σωματεία.

Στη Χίο οι αγώνες θα συγκεντρώσουν 10 παμπαίδες και 8 παγκορασίδες από 4 σωματεία και θα γίνουν την Κυριακή.

Τέλος, στην Κρήτη θ’ αγωνιστούν μόνο παμπαίδες με τους Περιφερειακούς αγώνες και αυτής της ηλικιακής κατηγορίας να φιλοξενούνται στο Παγκρήτιο στάδιο, στο Ηράκλειο. Ημέρα διεξαγωγής η Κυριακή 27 Μαρτίου με 13 αθλητές από 3 σωματεία του νησιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ