Την 3η θέση ο Χατζηκυριάκος στο τουρνουά Α.Με.Α. της Ισπανίας

Την 3η θέση ο Χατζηκυριάκος στο τουρνουά Α.Με.Α. της Ισπανίας

Η πρώτη διεθνής εμφάνιση του Μάριου Χατζηκυριάκου μετά από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Τόκιο επιφύλαξε ένα χάλκινο μετάλλιο.

Η πρώτη διεθνής εμφάνιση του Μάριου Χατζηκυριάκου μετά από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Τόκιο επιφύλαξε ένα χάλκινο μετάλλιο. Ο 21χρονος πρωταθλητής της κλάσης 6 μετέχει στο ισπανικό τουρνουά ατόμων με αναπηρίες της παγκόσμιας ομοσπονδίας, το οποίο γίνεται στην Costa Brava στην περιοχή Platja d’Aro και στο πρώτο μέρος κατέκτησε την 3η θέση στο απλό. Ήταν 2ο φαβορί, τα έδωσε όλα το πρωί της Παρασκευής 25/3 για να μπει στον τελικό και αργότερα να διεκδικήσει την πρωτιά, αλλά κάμφθηκε οριακά με 3-2 σετ από τον Ιάπωνα Καζούκι Σιτσίνο. Την Πέμπτη 24/3 είχε πάρει την πρωτιά στο 2ο γκρουπ με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς κι εν συνεχεία είχε μπει απευθείας στα ημιτελικά με bye στην 8άδα. Ο Σιτσίνο προερχόταν από τρεις νίκες στη σειρά. Ο Χατζηκυριάκος συνεχίζει την παρουσία του στο ITTF Fa 20 Costa Brava Spanish Para Open 2022 δίνοντας χρήσιμα τεστ επίσης, στο διπλό ανδρών και το διπλό μικτό.

Στην ισορροπημένη αναμέτρηση με τον Σιτσίνο επιχείρησε μεγάλη ανατροπή. Ήταν πίσω με 2-0 σετ, έφτασε στην ισοφάριση αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το comeback. Σε γενικές γραμμές πάντως, παρουσιάστηκε σε καλή κατάσταση, μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι τα μέσα Μαρτίου και για δύο βδομάδες ήταν ασθενής και είχε μείνει εκτός προπονήσεων. Αγώνας για τις θέσεις 3-4 δεν γίνεται κι έτσι παίρνει το χάλκινο μετάλλιο στο απλό της κλάσης 6. Στην τεχνική καθοδήγηση έχει τον προσωπικό του προπονητή και τέως ομοσπονδιακό Πολυχρόνη Πολίτση.

Ο Σιτσίνο, που αγωνίζεται στηριζόμενος σε μπαστουνάκι από το ένα χέρι. είχε πάρει αρχικά την 1η θέση στο 3ο γκρουπ και αργότερα σημείωσε άλλη μία νίκη στον προημιτελικό γύρο. Στο παρελθόν είχε πετύχει δύο ακόμα νίκες απέναντι στον Χατζηκυριάκο, αλλά ο πρωταθλητής μας διεκδικούσε πάντα το θετικό αποτέλεσμα όπως φάνηκε και σήμερα.

Ο αθλητής του ΠΑΣΚΑ είχε αρνητική απόδοση μόνο στο 1ο σετ. Στη συνέχεια απέδωσε καλύτερα αλλά κάποια λάθη στα κρίσιμα σημεία τον πήγαν με 2-0 πίσω.

Στο 3ο σετ έπαιξε πιο επιθετικά, του βγήκε και μείωσε το σκορ. Στο 4ο σετ δεν άρχισε καλά κι έμεινε πίσω, όμως μετά το 4-8 μείωσε στον πόντο και υποχρέωσε την άλλη πλευρά να πάρει τάιμ άουτ. Στην επιστροφή έπαιξε με καλή τακτική και ψυχραιμία και γύρισε την κατάσταση για να στείλει το ματς στο καθοριστικό 5ο σετ.

Εκεί είχε κακό ξεκίνημα δυστυχώς και αυτή τη φορά του στοίχισε. Στην αλλαγή των πλευρών βρέθηκε να χάνει 5-0. Δεν μπόρεσε να «μαζέψει» αρκετά τη διαφορά και ήρθε η ήττα και ο αποκλεισμός (4-11, 7-11, 11-9, 11-9, 7-11).

Το απόγευμα της Παρασκευής αρχίζουν τα διπλά. Στο διπλό ανδρών ο Χατζηκυριάκος συνεργάζεται με τον Πορτογάλο Μάριο Ζοάο Μπαστάρδο. Μετέχουν στην κλάση MS14 και το 1ο γκρουπ. Διεκδικούν την πρόκριση στα νοκ άουτ απέναντι στους επικεφαλής Γάλλους Εστέμπαν Ερό/Κλεμέντ Μπερτιέ και τους Ισπανούς Γκονζάλο Ροντρίγκεθ/Πάμπλο Ρομέρο Παρένο.

Στο διπλό μικτό ο Χατζηκυριάκος και η Ινδή Πουνάμ Πουνάμ (επίσης της κλάσης 6) αγωνίζονται στην XS14. Το δίδυμο βρέθηκε στο 3ο γκρουπ και θα συναντούν τους Γάλλους Κλεμέντ Μπερτιέ/Μοργκέν Κεϊλό (επικεφαλής) και τους Μπόρνα Ζοχίλ/Μι Ναμ Παρκ από την Κροατία και την Κορέα αντίστοιχα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ