Πρώτη η Ελλάδα στον όμιλο του σταδίου 2 του Europe Under 13 Challenge, συνεχίζει για τις θέσεις 13-15

Πρώτη η Ελλάδα στον όμιλο του σταδίου 2 του Europe Under 13 Challenge, συνεχίζει για τις θέσεις 13-15

Σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα στο στάδιο 2 του ομαδικού στο Europe Under 13 Challenge επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Το καλύτερο δυνατό πέτυχε η Ελλάδα στο στάδιο 2 του ομαδικού στο Europe Under 13 Challenge επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που γίνεται στην Ποντγκόριτσα. Πρώτευσε στο 3ο γκρουπ της Β κατηγορίας επικρατώντας του Κοσόβου με 5-0 και της Ουγγαρίας με 3-2.

Το Σάββατο ολοκληρώνει τα παιχνίδια της στο πρώτο κομμάτι της πρωτοεμφανιζόμενης διοργάνωσης αγωνιζόμενη για τις θέσεις 13-15. Αντιμετωπίζει την Τουρκία στα ημιτελικά και φυσικά δείχνει ικανή να πάρει και την 1η θέση στην κατηγορία.

Αφού την Πέμπτη 16/06 πάλεψε με αξιώσεις μέχρι το φινάλε για την πρόκριση στην πρώτη 12άδα (Α κατηγορία), την Παρασκευή συνέχισε τις πολύ αξιόλογες εμφανίσεις και η νίκη στο βραδινό καθοριστικό ματς με την Ουγγαρία, μία χώρα με ανάπτυξη σε όλες τις ηλικίες και παράδοση 100 χρόνων στο άθλημα, αποτελεί ένα ακόμα σημάδι για τις δυνατότητες των παιδιών. Το Σάββατο 18/06 αρχίζουν στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου τα γκρουπ του απλού και τελειώνει το ομαδικό.

Να σημειωθεί ότι στην πρώτη 4άδα του πρωταθλήματος μπήκε η Σουηδία της Μαρίας Χριστοφοράκη. Η ομάδα, από την οποία η Ελλάδα έχασε στα… σημεία την Πέμπτη, την πρόκριση στην Α κατηγορία (ήττα 3-2), προχώρησε κι άλλο την Παρασκευή σημειώνοντας δύο σπουδαίες νίκες στον 1ο όμιλο του σταδίου 2 απέναντι στην Αυστρία (3-2) και την Ισπανία (4-1)!

Ο αγώνας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με το Κόσοβο, που έγινε το μεσημέρι, κύλησε χωρίς καμία δυσκολία μέχρι το 5-0 και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αναφορά. Στο διπλό αγωνίστηκαν πρώτη φορά μαζί ο Κιοσελόγλου και η Μαυροματάκη και συνεργάστηκαν άψογα χωρίς ν’ αφήσουν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους.

Πολύ καλύτερη από την αθλήτρια του Κοσόβου ήταν και η Μπουλά στο επόμενο ματς, άσχετα αν έχασε το μοναδικό επί μέρους σετ για την ελληνική ομάδα και οι επόμενες νίκες από τον Φάκαρο, τη Μαυροματάκη και τον Κιοσελόγλου ήρθαν με 3-0.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Κόσοβο 5-0:

Γιάννης Κιοσελόγλου/Στέλλα Μαυροματάκη-Ρεσούλ Ισμαΐλ/Αγιόλα Μπεχλούλι 3-0 (11-6, 11-6, 11-4)

Βασιλική Μπουλά-Μαξίρ Σόγεβα 3-1 (11-4, 11-3, 10-12, 11-7)

Κώστας Φάκαρος-Όλτι Μπεχλούλι 3-0 (11-3, 11-3, 11-3)

Μαυροματάκη-Α. Μπεχλούλι 3-0 (11-9, 11-4, 11-7)

Κιοσελόγλου-Ισμαΐλ 3-0 (11-3, 11-5, 11-7)

Το Κόσοβο είχε νικήσει νωρίτερα 5-0 και η Ουγγαρία.

Έτσι ο αγώνας με τους Μαγυάρους, ήταν όπως αναμενόταν, καθοριστικός για την είσοδο στην πρώτη τριάδα της Β κατηγορίας. Με απόλυτα ομαδικό πνεύμα, συνολικά καλή απόδοση και καλή καθοδήγηση από τους Χρήστο Τσαρσιταλίδη και Ρούλα Λαμπρινίδη ήρθε η μεγάλη νίκη σε συναρπαστικό ματς ύστερα από 2 ώρες και 40 λεπτά.

Ο Φάκαρος και η Μπουλά επανήλθαν στο διπλό μικτό και άρχισαν τον καθοριστικό αγώνα με την Ουγγαρία. Είχαν κακή αρχή απέναντι στους Λίντνερ και Πέτερι, αλλά γρήγορα βελτίωσαν την απόδοσή τους. Δεν την έφτασαν σε υψηλά επίπεδα, όμως έστω κι έτσι έδειξαν χαρακτήρα στα δύσκολα και κυρίως ψυχραιμία στο κρίσιμο 3ο σετ, το οποίο πήγε στην παράταση.

Η Μαυροματάκη μπήκε μετά στο τραπέζι για το πρώτο ματς των κοριτσιών και αντιμετώπισε την Έρντελι (αβαθμολόγητα για την παγκόσμια κατάταξη και τα δύο κορίτσια). Με ρυθμό και ενθουσιασμό πήρε τα δύο πρώτα σετ (το δεύτερο στην παράταση) κι έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Η αριστερόχειρας αντίπαλος αντέδρασε κι έφτασε το ματς στα ίσια αλλάζοντας λίγο και τα σερβίς. Με καλό forehand spin και εξαιρετικά ράλι η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια (που έκανε και κίνηση φερ πλέι στο 2-5 του 4ου σετ σε χτύπημα της Ουγγαρέζας, που βρήκε στην κόχη του τραπεζιού, αλλά δεν το είδαν οι διαιτητές) προηγήθηκε 5-2 στην αλλαγή πλευρών. Η Έρντελι έκανε νέο come back όμως, πέρασε μπροστά 8-6 δυσκολεύοντας με τα φαλτσαριστά spin και εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα.

Η σκληρή αναμέτρηση συνεχίστηκε στο επόμενο παιχνίδι, όπου ο Κιοσελόγλου (Νο 24 στα seeding του απλού) αναμετρήθηκε με τον Φέγκιβερ (Νο 29). Σε ισορροπημένο ματς ο Λουτρακιώτης πρωταθλητής φάνηκε ότι είχε τον έλεγχο και την μπαλιά παραπάνω. Πήρε το 1ο σετ με οριακή διαφορά, μετά το 1-1 ξαναπήρε εύκολα το προβάδισμα και στο 4ο σετ προηγήθηκε 5-2. Ο Ούγγρος αντέδρασε και ισοφάρισε, αλλά ο Κιοσελόγλου με πολλές κόντρες και forehand επιθέσεις σε δύσκολα σημεία έφτασε στο τελικό 3-1.

Στο τέταρτο στη σειρά ματς κοντραρίστηκαν τα κορίτσια, που είχαν αγωνιστεί και στο διπλό. Η (μη αξιολογημένη διεθνώς) Μπουλά συνάντησε την Πέτερι, η οποία είναι νούμερο 21 στο Μαυροβούνιο. Ύστερα από… θρίλερ ήρθε η πρώτη επικράτηση για την ελληνική ομάδα σε ματς, που πήγε στα πέντε σετ στη διοργάνωση και εξασφαλίστηκε η νίκη και η πρωτιά στο γκρουπ.  Η πρωταθλήτρια από τη Χίο πήρε εύκολα το προβάδισμα, μετά έσωσε 4 σετ μπολ, αλλά δέχτηκε την ισοφάριση. Έχασε στην παράταση και το 3ο σετ (και μάλιστα με τυχερό πόντο της Πέτερι), όμως κράτησε δυνατή ψυχολογία και κατάφερε να ισοφαρίσει εκείνη με τον ίδιο τρόπο, αμέσως μετά. Με πείσμα και συνεχή forehand spin προηγήθηκε 5-2 στην αλλαγή πλευρών του 5ου σετ, αύξανε συνεχώς τη διαφορά και στο 9-3 πια είχε κάνει το αποφασιστικό βήμα για τη νίκη.

Η ελληνική πλευρά χαμογέλασε πλατιά για την πολύ δύσκολη νίκη και στο ματς, που απέμενε για την ολοκλήρωση του ομαδικού αγώνα ζήτησε το κάτι παραπάνω. Ο Φάκαρος (μη αξιολογημένος στο διεθνές ranking list) αντιμετώπισε τον Λίντνερ (Νο 27 στην Ποντγκόριτσα), είχε την ποιότητα για μία ακόμα επί μέρους νίκη, όμως έκανε αρκετά λάθη, που του στοίχησαν. Μετά το 1-1 προηγήθηκε 3-0 και ο Ούγγρος το μετέτρεψε άμεσα σε 7-3 υπέρ του. Κάπου εκεί ο 13χρονος Αθηναίος έχασε την καλή συγκέντρωση και δεν μπόρεσε να βγάλει την απαιτούμενη σταθερότητα για να ηττηθεί με 3-1 σετ και να κλείσει ο αγώνας με 3-2 για την Ελλάδα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Ουγγαρία 3-2:

Κώστας Φάκαρος/Βασιλική Μπουλά-Ζέτενι Λίντνερ/Γιοχάνα Πέτερι 3-1 (2-11, 11-8, 14-12, 11-5)

Στέλλα Μαυροματάκη-Μπλάνκα Έρντελι 2-3 (11-8, 13-11, 6-11, 7-11, 8-11)

Γιάννης Κιοσελόγλου-Ζόμπορ Φέγκιβερ 3-1 (11-9, 4-11, 11-4, 11-8)

Μπουλά-Πέτερι 3-2 (11-5, 11-13, 12-14, 12-10, 11-5)

Φάκαρος-Λίντνερ 1-3 (7-11, 11-6, 7-11, 8-11)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ