Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων: Ήττα από το Βέλγιο, καρδιοχτύπι μέχρι το φινάλε για τους παίδες στην υπόθεση ανόδου

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων: Ήττα από το Βέλγιο, καρδιοχτύπι μέχρι το φινάλε για τους παίδες στην υπόθεση ανόδου

Στο φινάλε του ομαδικού θα τα δώσουν όλα για την άνοδο μέσω της 17ης θέσης

Η αγωνία στην υπόθεση της ανόδου στην Α κατηγορία της Ευρώπης θα φτάσει μέχρι το φινάλε για την ομάδα των παίδων. Στο κλείσιμο της τέταρτης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Βελιγραδίου καταγράφηκε νέα ήττα, αυτή τη φορά για τις θέσεις 13-16 από το Βέλγιο με 3-1 και πλέον όλα θα κριθούν την Κυριακή 10/07 στην αναμέτρηση με την Αυστρία.

Νίκη και 15η θέση σημαίνει ότι το 2023 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θ’ αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία του θεσμού, ήττα και 16η θέση ότι θα βρίσκεται και του χρόνου στη Β κατηγορία. Οι παίδες είχαν κάνει το σημαντικό βήμα με την πρόκριση στην κορυφαία 16άδα της διοργάνωσης, αλλά γνώριζαν καλά ότι θα συναντούσαν κι άλλες δυσκολίες μέχρι τη μία ακόμα νίκη, που θα κλείδωνε τον μεγάλο στόχο.

Δεν την κατάφεραν σε τρεις ευκαιρίες (με Βουλγαρία, Γερμανία και Βέλγιο) και τώρα κυνηγούν την τελευταία. Στο φινάλε του ομαδικού θα τα δώσουν όλα για την άνοδο μέσω της 17ης θέσης και οι έφηβοι με τις κορασίδες, ενώ οι νεάνιδες έμειναν οριστικά έξω από τη διεκδίκηση της ανόδου, καθώς δεν ευνοήθηκαν στην τριπλή ισοβαθμία, που δημιουργήθηκε στο γκρουπ Ν με τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία.

Ολόκληρο το ελληνικό ενδιαφέρον στην απογευματινή ενότητα του προγράμματος εστιάστηκε στην αναμέτρηση με το Βέλγιο. Τα παιδιά κατέθεσαν ποιότητα και ψυχή σ’ ένα ακόμα ματς, αλλά κάμφθηκαν με 3-1 και θα πρέπει να περιμένουν την αυριανή μέρα για να δουν το αντίκρισμα της μεγάλης τους προσπάθειας.

Το εξαιρετικό διπλό του Κατσαπρακάκη με τον Σωτηρόπουλο ήταν ξανά αποτελεσματικό και μετά το 0-2 κράτησε την ομάδα στη διεκδίκηση της νίκης. Η καλή εμφάνιση του πρώτου Βέλγου όμως, του Γκέβερς, που είναι νούμερο 85 στην παγκόσμια κατάταξη Under 15, μέτρησε πολύ.  Κρίσιμο ήταν το δεύτερο επί μέρους παιχνίδι όπου ο Μηλικούδης προηγήθηκε του Γιάνσεν με 2-1 σετ και 3-0 στο 4ο σετ, όμως έχασε με οριακή διαφορά.

Η εθνική μας πάει πλέον στην καθοριστική αναμέτρηση με την Αυστρία, την Κυριακή στις 12:00 ώρα Ελλάδας, για τις θέσεις 15-16. Η Αυστρία είναι κι αυτή ομάδα της Β κατηγορίας κι άρχισε την πορεία της από το 5ο γκρουπ. Είχε βγει νικήτρια και μετά είχε μπει στο ταμπλό των «16» επικρατώντας 3-0 της Κροατίας. Απόψε για τις θέσεις 13-16 έχασε 3-0 από τη Σλοβακία.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Βέλγιο-Ελλάδα 3-1:

Περ Γκέβερς-Μάριος Κατσαπρακάκης 3-1 (11-6, 11-8, 10-12, 11-3)

Τσαρλς Γιάνσεν-Κωνσταντίνος Μηλικούδης 3-2 (7-11, 11-6, 7-11, 11-9, 11-9)

Τόμας Λαρουέλ/Γκέβερς-Δημήτρης Σωτηρόπουλος/Κατσαπρακάκης 2-3 (11-6, 9-11, 9-11, 11-5, 11-13)

Γκέβερς-Μηλικούδης 3-0 (11-9, 11-7, 11-8)

Στο ξεκίνημα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το Βέλγιο είχε περιοριστεί στην 4η θέση του 1ου γκρουπ χωρίς νίκη. Στα πλέι οφ 2 νίκησε 3-1 την Ολλανδία για να ξαναβρεθεί στην πρώτη 16άδα, στο ταμπλό αργότερα έχασε με 3-0 από το Ισραήλ και την Αγγλία και φυσικά με τη νίκη εναντίον της Ελλάδας εξασφάλισε ότι και την επόμενη χρονιά θα είναι στην Α κατηγορία του θεσμού.

Στο γκρουπ Ν των νεανίδων για τις θέσεις 17-28 κρίνονταν το βράδυ όλες οι θέσεις από την αναμέτρηση της Βουλγαρίας με την Ουγγαρία. Ήταν το ίδιο αμφίρροπη με τους δύο αγώνες της Ελλάδας, που είχαν προηγηθεί και ανέδειξε νικήτρια την Ουγγαρία με 3-2. Έτσι προέκυψε η σπάνια ισοβαθμία να έχουν και οι τρεις ομάδες από 3 βαθμούς και από 1 νίκη και 1 ήττα με σκορ 3-2!

Μέτρησαν τα συνολικά σετ των μεταξύ τους αγώνων κι εκεί υπερίσχυσε η Βουλγαρία για την προνομιούχο 1η θέση του γκρουπ. Είχε ένα σετ παραπάνω (18 υπέρ-17 κατά), ενώ η εθνική μας ήξερε μετά τη σημερινή ήττα από τη Βουλγαρία ότι με απόλυτη ισορροπία στα σετ (19-19) δεν ήταν σε καλή θέση. Οι πιθανότητες για την άνοδο χάθηκαν και οι νεανίδες θα παίξουν πια για τις θέσεις 21-24. Την Κυριακή στις 15:30 δική μας ώρα αντιμετωπίζουν την Τουρκία.

Η τελευταία αγωνιστική στα γκρουπ των θέσεων 17-28 έγινε και στους εφήβους. Εκεί η Ελλάδα είχε εξασφαλίσει ήδη την πρωτιά στο γκρουπ L, όταν είχε νικήσει τη Σλοβενία και το Λουξεμβούργο, αλλά περίμενε να μάθει αντίπαλο για τις θέσεις 17-20. Την Κυριακή στις 10:00 αντιμετωπίζει τη Δανία, ομάδα επίσης της Β κατηγορίας, που είχε καταταγεί αρχικά 2η στον όμιλό της και τώρα πρώτευσε στο γκρουπ Κ. Οι έφηβοι θέλουν άλλες δύο νίκες κι αν μπουν στο ματς για την προνομιούχο 17η θέση θ’ αντιμετωπίσουν αύριο την Πορτογαλία ή την Ισπανία.

Σε ταμπλό προχωράει το τελευταίο στάδιο στις κορασίδες όπου επίσης η εθνική μας είναι στις θέσεις 17-20 και προσβλέπει σε δύο νίκες, που θα τη στείλουν την επόμενη χρονιά στην Α κατηγορία. Την Κυριακή στις 10:00 συναντά τη Σερβία. Ανήκει κι αυτή στη Β κατηγορία και στο στάδιο 1 είχε πάρει τη 2η θέση στο 5ο γκρουπ. Στην 8άδα 17-24 έκαμψε τη Βουλγαρία με 3-2. Από κάτω στο μίνι ταμπλό συγκρούονται η Αυστρία με την Ιταλία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ