Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21: Στη 16άδα του διπλού γυναικών η Παπαδημητρίου

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21: Στη 16άδα του διπλού γυναικών η Παπαδημητρίου

Η πρώτη νίκη για τα γαλανόλευκα χρώματα στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Under 21.

Κατά τη δεύτερη μέρα των αγώνων, στην Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου σημείωσε νικηφόρο αποτέλεσμα στο διπλό Νέων γυναικών και μπήκε στον γύρο των «16». Αγωνίζεται με συμπαίκτρια τη Χέλγκα Ντάρι από την Ουγγαρία.

Στον 1ο γύρο απέκλεισαν δύσκολα το ιταλοουγγρικό ζευγάρι Μπαράνι/Βιντάκοβιτς και την Παρασκευή θα επιδιώξουν χωρίς πίεση ένα ακόμα βήμα στο ταμπλό κόντρα στο 1ο φαβορί του αγωνίσματος τις Γιλμάζ και Χαράκ από την Τουρκία. Στο διπλό μικτό Under 21 η πρωταθλήτριά μας και ο Αυστριακός συμπαίκτης της Γιόνας Προμπέργκερ αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο.

Μετά τους αγώνες της στο στάδιο 1 του απλού η Παπαδημητρίου μπήκε την Πέμπτη στο κομμάτι των διπλών με στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία. Στο διπλό Νέων γυναικών με τη Χέλγκα Ντάρι είναι νούμερο 11 στα φαβορί κι έκαναν θετική αρχή.

Στους «32» πήραν με διαφορά τα δύο πρώτα σετ κόντρα στις Αριάνα Μπαράνι/Μαρία Βιντάκοβιτς από την Ιταλία και την Κροατία αντίστοιχα και με περισσότερη δυσκολία αργότερα έφτασαν στη νίκη με 3-1 σετ (11-5, 11-4, 6-11, 13-11). Στη 16άδα συναντούν τις Τουρκάλες Οζγκέ Γιλμάζ/Έτσε Χαράκ, οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή του ταμπλό και πέρσι στο Σπα αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης του αγωνίσματος. Ο αγώνας της Παρασκευής γίνεται στις 16:00 (μέχρι την ώρα σύνταξης του κειμένου δεν είχε οριστεί το τραπέζι).

Στο διπλό μικτό Under 21 η Παπαδημητρίου συνεργάστηκε με τον Αυστριακό Γιόνας Προμπέργκερ (Νο 35). Το πρωί στον γύρο των «64» αντιμετώπισαν τους Ιταλούς Τζον Ογιεμπόντε/Γκάια Μονφαρντίνι και γνώρισαν την ήττα και τον αποκλεισμό με 3-1 σετ (7-11, 11-5, 6-11, 5-11).

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Η ελληνική ομοσπονδία του αθλήματος στο μεταξύ, ασχολήθηκε διαδοχικά με αιτήματα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για αναβολή των αγώνων τους στο πρώτο διήμερο της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών.

Ανακοίνωσε αρχικά ότι στη συνεδρίασή της Τετάρτης 14/09 το διοικητικό συμβούλιο της ΕΦΟΕπΑ αποφάσισε την αναβολή των αγώνων της ομάδας του Ολυμπιακού ΣΦΠ στην Α1 ανδρών, στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2022. Ο Ολυμπιακός είχε αιτηθεί αναβολή λόγω της συμμετοχής αθλητών του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού.

Το βράδυ της Πέμπτης 15/09 ανακοινώθηκε ότι εξετάστηκε σε έκτακτη συνεδρίαση ανάλογο αίτημα του Παναθηναϊκού για τη συμμετοχή ξένων αθλητών του στην κορυφαία διοργάνωση, που θα γίνει στην Κίνα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου και φυσικά έγινε κι αυτό δεκτό.

«Οι υπόλοιποι αγώνες του προγράμματος της Α1 Ανδρών στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2022 θα διεξαχθούν κανονικά.  Εντός του Σεπτεμβρίου 2022, η Τεχνική Επιτροπή θα προγραμματίσει την διεξαγωγή των αναβληθέντων αγώνων», ανέφερε επίσης η ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ