Οι νεαροί αθλητές ξανά σε πρώτο πλάνο για τα Περιφερειακά ατομικά πρωταθλήματα εφήβων-νεανίδων

Οι νεαροί αθλητές ξανά σε πρώτο πλάνο για τα Περιφερειακά ατομικά πρωταθλήματα εφήβων-νεανίδων

Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει αγώνες σε εφήβους και νεάνιδες στον Πειραιά για την Αττική, στη Θεσσαλονίκη για τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στη Χίο για τη Λοιπή/Νησιωτική χώρα.

Οι νεαροί αθλητές θα πρωταγωνιστήσουν ξανά στην αγωνιστική σκηνή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αυτό το Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Φεβρουαρίου. Μετά από τα διασυλλογικά πρωταθλήματα επανέρχονται σε πρώτο πλάνο για τα Περιφερειακά ατομικά πρωταθλήματα εφήβων-νεανίδων, που θα γίνουν σε 5 περιοχές της χώρας.

Είναι η διοργάνωση, που θ’ αναδείξει τους τοπικούς νικητές περιόδου 2022-2023, δίνοντας παράλληλα προκρίσεις για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης κατηγορίας και σημειωτέον ότι γίνεται πρώτη φορά με το νέο ηλικιακό όριο. Παραδοσιακά αφορούσε αγόρια και κορίτσια μέχρι 18 ετών, αλλά από φέτος αγωνίζονται και παιδιά 19 ετών σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα στο άθλημα.

Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει αγώνες σε εφήβους και νεάνιδες στον Πειραιά για την Αττική, στη Θεσσαλονίκη για τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στη Χίο για τη Λοιπή/Νησιωτική χώρα, ενώ στην Πάτρα για τη Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησο και στο Ηράκλειο της Κρήτης για τη Λοιπή/Νησιωτική χώρα παίρνουν μέρος μόνο αγόρια. Πρόκειται ν’ αγωνιστούν συνολικά 227 αθλητές και αθλήτριες.

Στο λινκ https://bit.ly/3xtIVVp οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τα πινακάκια με τον αριθμό των προκρίσεων από τα Περιφερειακά πρωταθλήματα (καθώς υπάρχουν και απευθείας προκρίσεις μέσα από τους πίνακες αξιολόγησης), όπως και το πρόγραμμα των αγώνων. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων έχει οριστεί για το τετραήμερο 08-11 Απριλίου 2023 στη Σαλαμίνα.

Για τη διοργάνωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι 75 τελικές δηλώσεις συμμετοχής χωρίζονται σε 45 αθλητές και 30 αθλήτριες από 22 σωματεία. Αγώνες θα διεξαχθούν και τις δύο ημέρες, αλλά εκείνοι των νεανίδων μόνο το Σάββατο.

Στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο οι αντίστοιχοι αγώνες για τη Β. Ελλάδα. Πρόκειται να πάρουν μέρος 78 παιδιά, ήτοι 56 έφηβοι και 22 νεάνιδες από 14 σωματεία.

Στο Περιφερειακό της Δυτικής Ελλάδας στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος», στην Πάτρα, θ’ αγωνιστούν την Κυριακή 25 έφηβοι από 8 σωματεία. Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής περιλάμβαναν και 7 αθλήτριες, όμως δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός για να γίνει η κατηγορία.

Αύριο Σάββατο 18/02 θα γίνουν τα Περιφερειακά στη Χίο. Στο νησί του Βορείου Αιγαίου ο τόπος διεξαγωγής θα είναι και πάλι το κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων, όπου αναμένεται να μετάσχουν 29 παιδιά, 16 έφηβοι και 13 νεάνιδες από 5 κλαμπ.

Σταθερό και το μέρος διεξαγωγής στην Κρήτη και συγκεκριμένα το Παγκρήτιο Στάδιο, στο Ηράκλειο. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 20 αθλητές από 3 σωματεία του νησιού και θ’ αγωνιστούν την Κυριακή 19/02.

Το σύστημα διεξαγωγής περιλαμβάνει γκρουπ στην αρχή και νοκ άουτ ματς στη συνέχεια με διαβαθμίσεις όπου χρειαστεί για τις θέσεις πρόκρισης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ