Αποκάλυψη Κώστα Παπαγεωργίου: «Πάμε για νέο Europe Youth στο Λουτράκι τον προσεχή Απρίλιο»!

Αποκάλυψη Κώστα Παπαγεωργίου: «Πάμε για νέο Europe Youth στο Λουτράκι τον προσεχή Απρίλιο»!

Ο πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου Κώστας Παπαγεωργίου αποκάλυψε ότι η Ελλάδα είναι ήδη σε συζητήσεις με την ETTU για να διοργανώσει αντίστοιχο όπεν τον προσεχή Απρίλιο.

Το Greek Open μικρών ηλικιών πέρασε στην ιστορία το βράδυ του Σαββάτου 28/10 στο Λουτράκι με θετικές εντυπώσεις για τους συμμετέχοντες. Με χαμόγελα, με τη γλυκιά κούραση των αθλητών από τους πολλούς αγώνες μέσα σε τέσσερις ημέρες και με την ικανοποίηση των εμπλεκόμενων στη διοργάνωση, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU), την ελληνική ομοσπονδία και την εγκατάσταση του Sport Camp.

Μπορεί να υπήρχε εξ αρχής το πολύ αρνητικό στοιχείο του μικρού αριθμού συμμετοχών, όμως ουδείς έχασε τη διάθεσή του να προσφέρει από το δικό του πόστο για ένα καλό αποτέλεσμα. Το βασικό είναι ότι μέσα από αυτή τη δύσκολη συνθήκη η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. διατήρησε το ζωηρό ενδιαφέρον της για τέτοια τουρνουά και είδε τα περιθώρια βελτίωσης!

Όχι μόνο δεν απογοητεύτηκε, αλλά είναι έτοιμη ν’ αναλάβει ένα ακόμα Europe Youth για τη σειρά του 2024! Στο περιθώριο των αγώνων  ο πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου Κώστας Παπαγεωργίου αποκάλυψε ότι η Ελλάδα είναι ήδη σε συζητήσεις με την ETTU για να διοργανώσει αντίστοιχο όπεν τον προσεχή Απρίλιο ξανά στο Λουτράκι κι έχει ήδη τη θετική στάση της υπερκείμενης αρχής.

Ο επικεφαλής της διοίκησης της ΕΦΟΕπΑ έκανε πρώτα μία γενική τοποθέτηση:

«Θέλω να υπογραμμίσω ξανά ότι γενικότερα τα Europe Youth Series είναι μία πολύ ωραία προσπάθεια, ένας νέος θεσμός με καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα για μένα. Τα τουρνουά έχουν και το ομαδικό, αγώνισμα που έχει λείψει πολύ τα τελευταία χρόνια δεδομένου ότι τα Contender της WTΤ είναι καθαρά ατομικά. Και μόνο αν δούμε πόσους αγώνες δίνουν τα παιδιά μέσα σε λίγες ημέρες καταλαβαίνουμε τη σημασία της διεξαγωγής και του ομαδικού», επισήμανε ο Κώστας Παπαγεωργίου και για τη μικρή ανταπόκριση από το εξωτερικό επισήμανε:

«Σαφώς θα θέλαμε καλό αριθμό συμμετοχών κι από περισσότερες χώρες στο Λουτράκι, αλλά ένας συνδυασμός παραγόντων δεν βοήθησε σε αυτό. Ένας βασικός παράγοντας ήταν οι ημερομηνίες και των άλλων διεθνών διοργανώσεων. Είχαμε σε κοντινά διαστήματα τουρνουά νέων στην κεντρική Ευρώπη, που είναι πιο εύκολος και πιο οικονομικός προορισμός. Άλλος παράγοντας είναι ότι δυστυχώς απέχουμε πάρα πολλά χρόνια από διεθνείς διοργανώσεις με αποτέλεσμα να χρειάζεται λίγος χρόνος για να μας μάθει πάλι ο κόσμος και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του. Είμαι σίγουρος ότι αν καταφέρουμε να καθιερώσουμε το ελληνικό Europe Youth Open και να το διοργανώνουμε κάθε χρόνο θα έχουμε όλο και περισσότερες συμμετοχές».

Προοπτική για άμεση συνέχεια λοιπόν, σε Europe Youth στην Ελλάδα και ο Κώστας Παπαγεωργίου μίλησε για την ευχάριστη εξέλιξη:

«Θέλω τώρα να δώσω και μία είδηση. Είμαστε ήδη σε συζητήσεις με την ETTU γα να ξαναγίνει το τουρνουά εδώ στο Λουτράκι τον Απρίλιο του 2024. Οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας εξέφρασαν τη θετική τους διάθεση, ευχαριστημένοι και από τις συνθήκες που συνάντησαν και προχωράμε προς αυτή την κατεύθυνση. Με την εμπειρία, που και εμείς και οι competition manager της ETTU αποκτήσαμε στη διοργάνωση θα είμαστε σαφώς καλύτερα προετοιμασμένοι.

Ήδη μάς έγιναν πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για να προσεγγίσουμε περισσότερο κόσμο, αλλά και να έχουμε καλύτερη οργάνωση του τουρνουά. Αυτός άλλωστε, ήταν και ο σκοπός όταν αποφασίσαμε να κάνουμε το όπεν παρά τις λίγες συμμετοχές και να μην το ακυρώσουμε: να πάρουμε την εμπειρία και να δει η ETTU τα δυνατά και αδύνατα σημεία μας ώστε να βελτιωθούμε την επόμενη φορά και να προσελκύσουμε περισσότερους αθλητές. Το καλεντάρι των Europe Youth για το 2024 πρόκειται να βγει μέσα στον Νοέμβριο».

Σε ερώτηση τι θεωρεί ότι έμεινε στους Έλληνες αθλητές από ένα τουρνουά με πολλά μεν παιχνίδια αλλά ελάχιστους ξένους, σχολίασε:

«Πιστεύω ότι κι από αγωνιστικής άποψης οι αθλητές μας πήραν εμπειρίες με τους τόσους πολλούς αγώνες. Ειδικά τα παιδιά, που αγωνίστηκαν και στο ομαδικό με τις πολύ αξιόλογες ομάδες της Γεωργίας και της Δανίας. Σκέφτομαι ότι θα ήταν πολύ καλύτερα αν μετείχαν και οι Βέλγοι, που ακύρωσαν τη συμμετοχή τους τις τελευταίες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση χαίρομαι, που δώσαμε την ευκαιρία αυτή και στα δικά μας παιδιά να μπορέσουν ν’ αγωνιστούν σε διεθνές τουρνουά στη χώρα μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ