Χάλκινος ο Σγουρόπουλος στην Πολωνία

Χάλκινος ο Σγουρόπουλος στην Πολωνία

Χάλκινο μετάλλιο και στο ομαδικό νέων ο Σγουρόπουλος στην Πολωνία, πρόκριση στο ταμπλό του απλού κορασίδων για Παπαδημητρίου, Γραμματοπούλου.

Με δύο μετάλλια ίδιας απόχρωσης θα φύγει από το Τσέτνιεβο και το πολωνικό όπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Την Πέμπτη είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό νέων και σήμερα έφτασε επίσης στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου στο ομαδικό. Με τους Ιάπωνες συμπαίκτες του Άοτο Ασάζου και Τακέρου Κασίβα, αφού κατέκτησαν χτες την πρωτιά στο προκριματικό γκρουπ, σήμερα έκαμψαν τη Σουηδία Α στα προημιτελικά και στη συνέχεια αποκλείστηκαν στα ημιτελικά από τη Ρουμανία. Έτσι, σε αυτά τα καλά αγωνιστικά τεστ και τον συνολικό απολογισμό, που περιλάμβανε και την 5η θέση στο απλό νέων, το κοινό σημείο για τον Σγουρόπουλο ήταν ότι η πορεία του σε κάθε αγώνισμα διακόπηκε από Ρουμάνους. Θυμίζουμε ότι με τους ίδιους Ασιάτες αθλητές είχε πάρει τον Απρίλιο το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό του βελγικού όπεν, ενώ στο διπλό των αγώνων του Τσέτνιεβο συνεργάστηκε με τον Λιθουανό Μεντάρδας Στανεκβίτσιους. Θετική παρουσία στο μεταξύ, έχουν στην Πολωνία και οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου. Προκρίθηκαν στο ταμπλό του απλού, ενώ πλησίασαν την πρόκριση στα νοκ άουτ του ομαδικού.

Το ομαδικό άρχισε το πρωί της Παρασκευής. Ως νούμερο 3 των seeding η μικτή Ιαπωνίας/Ελλάδας τέθηκε επικεφαλής στο 3ο γκρουπ. Πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και κατέκτησε την προνομιούχο 1η θέση με τρεις νίκες και μόλις ένα επί μέρους χαμένο ματς. Στην 1η αγωνιστική κατέβαλλε την Ουκρανία με 3-0 και στη 2η τη μικτή Βραζιλίας/Αργεντινής/Πολωνίας με το ίδιο σκορ. Το βράδυ της Παρασκευής έδωσε το καθοριστικό ματς για την πρωτιά με τη μικτή Ρωσία/Παναμά και επικράτησε με 3-1 παίρνοντας την πρόκριση.

Σήμερα τα νοκ άουτ ματς μεταδόθηκαν ζωντανά στην τηλεόραση. Στην 8άδα η μικτή Ιαπωνίας/Ελλάδας έδωσε ντέρμπι με τη Σουηδία Α, που είχε αναδειχτεί νικήτρια στο 8ο γκρουπ και επικράτησε με 3-2. Ο Σγουρόπουλος έπαιξε στη θέση 1, αρχικά νίκησε τον Τζόναθαν Τίμον με 3-1 σετ και στη συνέχεια έχασε από τον Τρουλς Μέρεγκαρντ με 3-0 (κλειστά πάντως, όλα τα σετ). Ο αθλητής του Ολυμπιακού είχε επικρατήσει του Μέρεγκαρντ τον Νοέμβριο, στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων. Τον Δεκέμβριο ο εξαιρετικός Σκανδιναβός έφτασε μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων στο αγώνισμα του απλού νικώντας και δύο Κινέζους αθλητές!

Μετά τη νίκη στον προημιτελικό η μικτή Ιαπωνίας/Ελλάδας κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει το 1ο φαβορί του αγωνίσματος, τη Ρουμανία που είχε bye στην 8άδα. Σε αυτό το ματς ο Σγουρόπουλος, που δεν έδειχνε στην καλύτερη κατάσταση, τοποθετήθηκε στη θέση 3 της ομάδας, κάτι που σημαίνει ότι θα έπαιζε ένα ματς, όπως κι αν εξελισσόταν ο ημιτελικός. Οι κορυφαίοι Ρουμάνοι Ράρες Σίπος και Κριστιάν Πλετέα ήταν καλύτεροι από τους Ασάζου (μπήκε πρώτος παίκτης) και Κασίβα και με σκορ 3-1 οδήγησαν τη Ρουμανία στη νίκη και στον τελικό. Στο τρίτο στη σειρά παιχνίδι ο Έλληνας άσος επιβλήθηκε του Ντράγκος Όπρεα με 3-0 σετ. Στην τεχνική καθοδήγηση ήταν και σε αυτό το τουρνουά ο Κώστας Βατσακλής.

Πολύ αξιόλογες εμφανίσεις στο ομαδικό έκαναν και οι κορασίδες μας κι έφτασαν κοντά στην προνομιούχο πρωτιά. Αγωνίστηκαν στο 8ο γκρουπ και πήραν τη 2η θέση με 2 νίκες και 1 ήττα. Πάλεψαν μέχρι την 3η αγωνιστική για την πρόκριση και την έχασαν στις λεπτομέρειες. Το ελληνικό δίδυμο επιβλήθηκε στις πρώτες αγωνιστικές της Σλοβακίας και της Πολωνίας 4 με 3-0. Στο τέλος αντιμετώπισε την επικεφαλής του γκρουπ μικτή Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής/Ουαλίας, που είχε επίσης δύο νίκες και ύστερα από μεγάλο ντέρμπι κάμφθηκε με 3-2.

Το Σάββατο διεξήχθησαν και τα προκριματικά γκρουπ του απλού κορασίδων. Η Παπαδημητρίου δικαίωσε τον ρόλο της από τη θέση του επικεφαλής στο 5ο γκρουπ. Ξεπέρασε τη Ρουμάνα Νατάλια Ιανάου με 3-1 (8-11, 11-7, 11-7, 11-8) και την Πολωνή Σουζάνα Σούλεκ με 3-0 σετ (15-13, 11-5, 11-2) και προκρίθηκε στο ταμπλό με την 1η θέση.

Η Γραμματοπούλου, που ήταν επίσης επικεφαλής στο 20ο γκρουπ, πέρασε στα νοκ άουτ με τη 2η θέση. Κατέβαλλε τη Ναταλία Μπογκντάνοβιτς από την Πολωνία με 3-0 σετ (11-8, 12-10, 11-5) και ακολούθως λύγισε με 3-1 από τη Ρωσίδα Αλίνα Ζαβάρκινα (8-11, 11-8, 3-11, 8-11). Στο κοουτσάρισμα των κοριτσιών, πλην του Βατσακλή, είναι και ο αθλητής του Ολυμπιακού Τάσος Ρηνιώτης. Οι αγώνες του ταμπλό γίνονται αύριο, στην τελευταία μέρα του τουρνουά.

Σήμερα τέλος, άρχισε το διπλό κορασίδων. Αφού προχώρησαν άνευ αγώνα στον 2ο γύρο (σ.σ. των «32») η Γραμματοπούλου και η Παπαδημητρίου κάμφθηκαν από τις Σλοβάκες Αντριάνα Ιλάσοβα/Ρενάτα Λασένοβα με 3-2. Προηγήθηκαν 2-0 στα σετ, όμως δέχτηκαν την ανατροπή και αποκλείστηκαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ