Άνετη πρόκριση στα ημιτελικά ο Χρήστου, μεγάλη επίδοση και πανελλήνιο ρεκόρ ο Μάρκος

Άνετη πρόκριση στα ημιτελικά ο Χρήστου, μεγάλη επίδοση και πανελλήνιο ρεκόρ ο Μάρκος

Ο Χρήστου χωρίς να κουραστεί προκρίθηκε στα ημιτελικά στα 50 μέτρα ύπτιο, ενώ ο Μάρκος σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μέτρα ελεύθερο

Με τον Απόστολο Χρήστου να εξασφαλίζει εύκολα το εισιτήριο για τους ημιτελικούς των 50μ. ύπτιο και τον Δημήτρη Μάρκο να πετυχαίνει μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ στα 400μ. ελεύθερο, άνοιξε το πρωί η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που φιλοξενείται στο Οτοπένι της Ρουμανίας.

Ο Χρήστου ξεκίνησε τους αγώνες του με ένα μάλλον χαλαρό 23.61 στα 50μ. ύπτιο, που ήταν αρκετό να του δώσει την 9η θέση στα προκριματικά και το εισιτήριο για τους ημιτελικούς, που θα γίνουν στις 6:25 μ.μ. Ο Έλληνας κολυμβητής έχει ρεκόρ 22.87 από το Ευρωπαϊκό του Καζάν, το 2021, και με ανάλογη επίδοση δεν θα έχει πρόβλημα να περάσει στον αυριανό (6/12) τελικό. Ταχύτερος το πρωί ήταν ο Γάλλος Μεουέν Τομάκ με 23.16.

Διαβάστε επίσης: O Τζέιμς, ο Μπαρτζώκας και ο Ολυμπιακός – Η αποκάλυψη από τη Λιθουανία

Ο Δημήτρης Μάρκος διέλυσε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 400μ. ελεύθερο, αλλά δεν κατάφερε να συνδυάσει τη σπουδαία επίδοσή του με πρόκριση, καθώς έμεινε για λίγο εκτός του απογευματινού τελικού. Ο 22χρονος πρωταθλητής τερμάτισε σε 3:40.63, βελτιώνοντας κατά σχεδόν τέσσερα δευτερόλεπτα το ρεκόρ (3:44.54) που κρατούσε ο -νυν έφορος κολύμβησης της ΚΟΕ και μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ- Νίκος Ξυλούρης, από την αντίστοιχη διοργάνωση του 2006 στο Ελσίνκι. Με το χρόνο αυτό ο Μάρκος κατετάγη 10ος, με την οκτάδα του τελικού να «κλείνει» 22 εκατοστά πιο χαμηλά, στο 3:40.41 του Ιταλού Μάρκο Ντε Τούλιο. Ταχύτερος του προκριματικού ήταν ο Λιθουανός Ντάνας Ράπσις με 3:39.19.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ