Πινγκ πονγκ : Στα μετάλλια και πάλι ο Σγουρόπουλος στο απλό νέων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Πινγκ πονγκ : Στα μετάλλια και πάλι ο Σγουρόπουλος στο απλό νέων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Πέρσι έγινε ο 1ος έφηβος στη γηραιά ήπειρο και τώρα υπερασπίζεται με συνέπεια τον τίτλο του έχοντας σιγουρέψει θέση στο πόντιουμ των νικητών!

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος φιγουράρει στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μαζί του μπορούν να καμαρώνουν όλοι οι φίλοι του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού! Με τον αέρα του 2ου φαβορί, με ηρεμία και απόλυτη πίστη στις δυνατότητες του ο 18άχρονος άσος έφτασε το απόγευμα στον αρχικό του στόχο στο απλό νέων.

Να εξασφαλίσει θέση στα μετάλλια! Πέρσι έγινε ο 1ος έφηβος στη γηραιά ήπειρο και τώρα υπερασπίζεται με συνέπεια τον τίτλο του έχοντας σιγουρέψει θέση στο πόντιουμ των νικητών! Και σίγουρα αυτό δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση! Είναι μία ακόμα ιστορική διάκριση για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, ένα ακόμα επίτευγμα για τον σπουδαίο αθλητή, ο οποίος πάει όλο και καλύτερα και γεμίζει τους πάντες με αισιοδοξία για νέα κορυφαία διάκριση.

Θεωρητικά και πρακτικά είχε σήμερα πολύ δύσκολους αντιπάλους, αλλά τόσο στη 16άδα όσο και στην 8άδα κατάφερε να ελέγξει τα παιχνίδια. Αρχικά επιβλήθηκε του Ρώσου Βλαντιμίρ Σιντορένκο (νούμερο 9 στο αγώνισμα) με 4-0 σετ κι έπειτα του Ιταλού Ματέο Μούτι (Νο 8) με 4-2 για να προχωρήσει περήφανα στην 4άδα. Παρουσιάζεται απόλυτα έτοιμος να διεκδικήσει νέο χρυσό μετάλλιο και θα κάνει αύριο την τελική του προσπάθεια. Στις 12:20 αντιμετωπίζει στα ημιτελικά τον Ρώσο Μαξίμ Γκρέμπνεφ (Νο 25). Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το τραπέζι, αλλά λογικά ο αγώνας θα έχει ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ. Στον άλλο ημιτελικό το νούμερο 1 φαβορί των αγώνων, ο Ρουμάνος Ράρες Σίπος, συναντά τον Σουηδό Τρουλς Μέρεγκαρντ (Νο 4).

«Ο Γιάννης εμφάνισε σήμερα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Είχε την κατάλληλη συγκέντρωση, ήταν ήρεμος και βρήκε λύσεις ακόμα κι εκεί που δυσκόλευαν τα πράγματα. Δεν έπαιξε μόνο με δύναμη, έπαιξε και μυαλωμένα και πέρασε στα μετάλλια. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια όμως, προχωράμε βήμα-βήμα και πάμε στο αυριανό φινάλε να διεκδικήσουμε το καλύτερο», αρκέστηκε να δηλώσει ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής περιγράφοντας με λίγα λόγια την αγωνιστική εικόνα του αθλητή του.

Στον καθοριστικό προημιτελικό ο Σγουρόπουλος τέθηκε αντιμέτωπος με πολύ καλό αθλητή, ο οποίος έδειξε και στην ελληνική πλευρά την αξία του πριν από δύο μήνες. Στο 3-1 της Ιταλίας επί της εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Μούτι είχε νικήσει από τη θέση 3 τον Κώστα Παπαγεωργίου. Ο Ελευσίνιος άσος πάτησε γερά από την αρχή και πήρε με διαφορά το 1ο σετ.

Στο 2ο βρέθηκε να χάνει με 3-6, όμως μ’ ένα από τα γνωστά του ξεσπάσματα ισοφάρισε και τελικά επικράτησε στην παράταση. Έχοντας πια και το ψυχολογικό αβαντάζ συνέχισε το ίδιο προσεχτικά σε επίθεση και μπλοκ και με πολύ καλή συγκέντρωση πήρε με οριακή διαφορά και το 3ο σετ. Στη συνέχεια άλλαξε η εικόνα και κυρίως έφταιξε ότι ο Σγουρόπουλος βιάστηκε κάπως και πήγε να παίξει πιο δυνατά ενώ δεν χρειαζόταν.

Το χέρι του έσφιξε, έχασε κάποιες επιθέσεις, που επηρέασαν τη συγκέντρωσή του και την ίδια ώρα ο Μούτι πήρε ρίσκο επειδή ήταν πολύ πίσω στο σκορ και του βγήκαν. Έτσι ήρθε η μείωση σε 3-2, όμως ο αθλητής του Ολυμπιακού κράτησε τη θετική σκέψη και βρήκε λύσεις. Ακολούθησε και την προπονητική οδηγία να παίξει πιο μαλακά στην επίθεση, να μείνει κοντά στο τραπέζι περιμένοντας με μπλοκ τον αντίπαλό του και να τον αλλάζει συχνά στο ντράιβ.

Στο 6ο σετ οι δύο αθλητές πήγαιναν πόντο-πόντο, ώσπου μετά τα μέσα του ο πρωταθλητής Ευρώπης ξέφυγε με 9-6. Δέχτηκε την ισοφάριση, αλλά υπερίσχυσε και αυτή τη φορά στις λεπτομέρειες για να πανηγυρίσει τη νίκη μαζί με όλη την ελληνική αποστολή που είχε απλώσει σημαίες στην εξέδρα και δεν σταμάτησε να τον ενθαρρύνει.

Η εξέλιξη 11-4, 13-11, 11-9, 7-11, 9-11, 11-9. Για τον Μούτι να προστεθεί ότι το 2016 ήταν πρώτος αθλητής της Ιταλίας όταν αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ομαδικό νέων. Λίγες ώρες πριν και ενδιάμεσα των αγώνων του στο διπλό ο Σγουρόπουλος αντιμετώπισε στον γύρο των «16» τον αριστερόχειρα Σιντορένκο. Εξ ορισμού δύσκολο και αυτό το παιχνίδι όχι μόνο γιατί οι συμπαίκτες στο διπλό γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, αλλά και γιατί ο Ρώσος είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού παίδων το 2016 και το 2017, εξελίσσεται σταθερά τα τελευταία χρόνια κι έχει γίνει ήδη μέλος της εθνικής ομάδας ανδρών της Ρωσίας. Ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή έφτασε στην επικράτηση με 4-0 σετ, αλλά βέβαια είχε πολύ μεγαλύτερη πίεση απ’ ό,τι μπορεί να φανταστεί κάποιος βλέποντας το σκορ.

Στο 1ο σετ βρέθηκε να χάνει 0-3 και 4-6 και προηγήθηκε πρώτη φορά 9-8. Στο επίσης αμφίρροπο 2ο σετ έχασε ευκαιρίες μέχρι να επικρατήσει τελικά με 15-13. Στο 4ο σετ έχανε 0-3, ισοφάρισε σε 6-6 και πέρασε πάλι μπροστά 7-6 και μόνο στο 3ο σετ δημιούργησε ο ίδιος διαφορά στην αρχή (5-1) και την αξιοποίησε. Όπως μαρτυρούν και οι ανατροπές πάντως, ο Σγουρόπουλος είχε πιο καθαρό μυαλό. Παράλληλα εφάρμοσε καλή τακτική, έλεγξε τη δύναμη στα χτυπήματά του από το forehand και το backhand κι έφτασε στο σπουδαίο αποτέλεσμα που σίγουρα τόνωσε και την αυτοπεποίθησή του (11-9, 15-13, 11-8, 11-8). Ο Σιντορένκο αγωνίστηκε στα τέλη Μαρτίου εναντίον της Ελλάδας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019 και στην επικράτηση των Ρώσων με 3-2 είχε νικήσει από τη θέση 3 τον Παπαγεωργίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ