Μπήκε 16άδα και στο απλό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων ο Σγουρόπουλος

Μπήκε 16άδα και στο απλό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων ο Σγουρόπουλος

Με πολύ καλή εμφάνιση και ευρεία νίκη άρχισε την προσπάθειά του για διάκριση στο απλό νέων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης Under 18 της Αυστραλίας ο Γιάννης Σγουρόπουλος.

Με αποφασιστικότητα και πίστη κατέβαλλε με 4-0 σετ τον Τάι Μινγκ Γουέι από την Ταϊπέι, μπήκε στον γύρο των «16» κι έδειξε ικανός για μεγάλα πράγματα και στο Μπέντιγκο της Αυστραλίας. Πήρε οριακά τα δύο πρώτα σετ, κυριάρχησε στα δύο επόμενα και γενικά όταν φέρνεις τέτοιο σκορ κόντρα σε πολύ αξιόλογο Ασιάτη αθλητή επιβεβαιώνεις και την καλή σου κατάσταση. Ως γνωστόν, έχει περάσει και στη 16άδα του διπλού μικτού με τη Σέρβα Σαμπίνα Σουργιάν οπότε τα σπουδαία έρχονται το Σάββατο για τον δις πρωταθλητή Ευρώπης του απλού νέων. Στο απλό συναντά τον Κινέζο Σου Γινγκμπίν, που ήδη προχτές αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική του ομάδα. Αύριο στις 07:30 ώρα Ελλάδας γίνεται ο αγώνας και στο τραπέζι 4, που δεν είναι στα «τηλεοπτικά». Η επίσης πολύ δύσκολη αναμέτρηση στο μικτό απέναντι στους Ρώσους Βλαντιμίρ Σιντορένκο/Μαρία Ταϊλάκοβα αρχίζει στις 04:45 δική μας ώρα στο τραπέζι 8 (χωρίς ιντερνετική μετάδοση κι αυτό το ματς, αλλά υπάρχει και live scoring από την παγκόσμια ομοσπονδία στο λινκ http://results.ittf.bornan.net/ittf-web-results/html/TTE2879/live.html).

Ως 4ο φαβορί του απλού ο Σγουρόπουλος περίμενε αντίπαλο από τα προκριματικά και του έτυχε ο Τάι Μινγκ Γουέι, ο οποίος είναι νούμερο 26 στο διεθνές ranking list των νέων και στην προκριματική φάση κατέκτησε με τρεις νίκες την πρωτιά στο 8ο γκρουπ. Μέσα κι από τη ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ φάνηκε από την αρχή ότι η αποστολή θα ήταν δύσκολη όμως ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή ήταν αποφασιστικός κι έτοιμος από κάθε άποψη. Είχε τον έλεγχο ειδικά με το σερβίς και τις δυνατές επιθέσεις του κι από τις δύο πλευρές, ενώ εμφάνισε σαν ατού και τις πολλές απρόβλεπτες μπαλιές. Όταν προηγήθηκε 2-0 είχε και ψυχολογικό αβαντάζ και συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό έφτασε στο επιβλητικό 4-0.

Το ισορροπημένο 1ο σετ κρίθηκε με χαμένο σερβίς του Ασιάτη. Ο Σγουρόπουλος δημιούργησε διαφορά με 5-2, μετά έχασε 6 συνεχόμενους πόντους, αλλά με επίθεση και πολύ καλό σερβίς έκανε το δικό του σερί κι έφτασε στο 10-8. Στο 2ο σετ ο Τάι βελτίωσε την υποδοχή του και προηγήθηκε 5-1 και 7-3. Ο πρωταθλητής μας είχε δυσκολίες στην πρώτη μπάλα, ωστόσο τις αντιστάθμισε με τα δυνατά σπιν. Ισοφάρισε σε 8-8, έφτασε στα δύο ματς μπολ παίζοντας καταπληκτικά κάποιους πόντους και τελικά πήρε με οριακή διαφορά και το 2ο σετ.

Με πολύ καλό ρυθμό έκανε την τέλεια αρχή και στο επόμενο σετ με 4-0. Πιεστικό σερβίς και επιθέσεις σε διάφορα σημεία τον έκαναν κυρίαρχο και κάπου ο αντίπαλός του έχασε τη συγκέντρωσή του και δεν μπόρεσε ν’ αντιδράσει. Ουσιαστικά η εικόνα ήταν ίδια και στο 4ο σετ με τον Σγουρόπουλο να έχει το πλεονέκτημα και στο κομμάτι της ψυχολογίας. Πήγε στο 5-2 με τέσσερις σερί πόντους κι ανάγκασε την άλλη πλευρά να πάρει τάιμ άουτ. Στην επιστροφή στο τραπέζι ήταν απόλυτα έτοιμος πέρασε ισχυρά backhand και forehand και δεν απειλήθηκε. Η εξέλιξη 11-9, 11-9, 11-4 και 11-4.

Στη 16άδα αύριο τον περιμένει μεγαλύτερη πρόκληση με αντίπαλο τον Σου Γινγκμπίν. Ο Κινέζος είναι στο νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης Under 18 και βρέθηκε κατευθείαν κι αυτός στο ταμπλό. Στον 1ο γύρο νίκησε με 4-0 σετ τον πολύ αξιόλογο Γάλλο Λίλιαν Μπαρντέ και παρουσιάστηκε επίσης σε καλή κατάσταση.

Στο World Junior Championships της Αυστραλίας ο Σγουρόπουλος κυνηγά παράλληλα και τον στόχο του διπλού μικτού, όπου ο ίδιος και η Σουργιάν είναι 1ο φαβορί. Την Τετάρτη προχώρησαν με δύο νίκες κόντρα σε ζευγάρια από την Ασία και τώρα βρίσκουν απέναντί τους ένα πολύ δυνατό από την Ευρώπη. Ο Σιντορένκο και η Ταϊλάκοβα είναι νούμερο 14 στα seeding του αγωνίσματος και πήραν δύο προκρίσεις χάνοντας συνολικά μόνο ένα σετ. Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας άσος είχε παρτενέρ την Ταϊλάκοβα στο διπλό μικτό του περσινού Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων, ενώ συνεργάστηκε και με τον Σιντορένκο στα διπλά των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Νέων ανδρών και νέων του 2018.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ