Πινγκ Πονγκ: Με νέα πρωτιά σε όμιλο στην τελική 16άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21 ο Σγουρόπουλος

Πινγκ Πονγκ: Με νέα πρωτιά σε όμιλο στην τελική 16άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21 ο Σγουρόπουλος

Σαν… σίφουνας πέρασε και το στάδιο 2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Under 21 ο Γιάννης Σγουρόπουλος και παρουσιάζεται ικανός για μεγάλα πράγματα και στο Βαραζντίν της Κροατίας.

Την Παρασκευή ο Γιάννης Σγουρόπουλος κατέβαλλε και τον Γερμανό Φανμπό Μενγκ με 4-2 σετ, κατέκτησε την κορυφή και στο 7ο γκρουπ της 2ης φάσης και προκρίθηκε πανηγυρικά στην τελική 16άδα του απλού. Πέρασε δηλαδή τους ομίλους με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς κι εμφανίζεται πολύ δυνατός στην υπεράσπιση του ευρωπαϊκού τίτλου του. Ο αγώνας με τον Μενγκ έκρινε μόνο την πρωτιά, καθώς και οι δύο αθλητές είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση. Στον 1ο γύρο του ταμπλό αντιμετωπίζει αύριο στις 12:50 Ελλάδας (ζωντανά από το τραπέζι 1 στο λινκ Varaždin – Table 1 | Livestream | LAOLA1.tv) τον σπουδαίο Βλαντιμίρ Σιντορένκο. Τον αριστερόχειρα Ρώσο, ο οποίος άρχισε ως 1ο φαβορί του αγωνίσματος, αλλά σήμερα προκρίθηκε ως 2ος από το δικό του γκρουπ στο στάδιο 2. Η Ελισάβετ Τέρπου εξάλλου, αποκλείστηκε σήμερα στον γύρο των «16» του διπλού Νέων γυναικών, όπου είχε συμπαίκτρια τη Ρουμάνα Έλενα Ζαχαρία.

Στο στάδιο 2 ο Σγουρόπουλος (νούμερο 13 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη των αθλητών έως 21 ετών) είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στο ταμπλό από τη χτεσινή μέρα, χάρη στις νίκες του απέναντι στον Πολωνό Άρτουρ Γκρέλα και τον Ρώσο Ντένις Ιβόνιν. Σήμερα επιδίωξε το κάτι παραπάνω στο 7ο γκρουπ, κυνήγησε την πρωτιά, που θεωρητικά δίνει πλεονέκτημα για την κλήρωση του 1ου γύρου. Πράγματι, διατήρησε τις… υψηλές ταχύτητες και με νίκη 4-2 σετ κόντρα στον (επίσης σίγουρο για τη 16άδα) Γερμανό Φανμπό Μενγκ (Νο 24) τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά στη δεύτερη φάση ομίλων. Έβαλε τις βάσεις από την αρχή όταν κατέκτησε τα δύο πρώτα σετ. Δέχτηκε εύκολα τη μείωση του σκορ, το ίδιο έγινε και στο 5ο σετ για το 3-2, όμως ήταν ανώτερος του αριστερόχειρα αντιπάλου του και δεν άφησε αναξιοποίητη την ευκαιρία (11-7, 12-10, 3-11, 11-8, 4-11, 11-5). Να σημειωθεί ότι ο Σγουρόπουλος είχε αποκλείσει προ μηνών τον Μενγκ στα προκριματικά του World Tour της Βρέμης, ενώ πριν από λίγο καιρό, στο τελευταίο γερμανικό World Tour, στο Μαγδεμβούργο, τον είχε νικήσει και ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Στα νοκ άουτ αλλάζει και η φύση των αγώνων με τον Ελευσίνιο άσο να στρέφει πια όλη την προσοχή του στην πολύ δύσκολη αναμέτρηση με τον Σιντορένκο. Τον Ρώσο επιθετικό, που όπως ο Σγουρόπουλος είναι δις πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό νέων εκείνος είναι δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό παίδων (2016, 2017)! Ο Σιντορένκο βρισκόταν απευθείας στο στάδιο 2, μπήκε επικεφαλής στο 1ο γκρουπ και η ήττα σήμερα από τον Γάλλο Λέο Ντε Νοντρέ τον έστειλε στη 2η θέση. Στο κοντινό παρελθόν ο 20χρονος διεθνής μας έχει σημειώσει νίκη απέναντι στον Σιντορένκο. Αν το επαναλάβει το Σάββατο, τότε στα προημιτελικά (επίσης αύριο) θα συναντήσει είτε τον Γάλλο Μπαστιέν Ρεμπέρ (νούμερο 2 στο ταμπλό) είτε τον Ρώσο Αρτούρ Αμπούσεφ.

Γενικά δεν λείπουν οι εκπλήξεις στο αγώνισμα και είναι ενδεικτικό ότι έμεινε έξω από τη 16άδα το 8ο φαβορί, ο Ρουμάνος Κριστιάν Πλετέα, ο οποίος περιορίστηκε στην 3η θέση του ομίλου του στο στάδιο 2.

Στο διπλό Νέων γυναικών οι Ελισάβετ Τέρπου και Έλενα Ζαχαρία έκαναν την προσπάθειά τους για είσοδο στην 8άδα, αλλά αποκλείστηκαν φυσιολογικά από πολύ αξιόλογες αθλήτριες, οι οποίες έχουν διακριθεί και στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Στον 2ο γύρο του ταμπλό το ελληνορουμανικό δίδυμο ηττήθηκε με 3-0 σετ από τις Αναστασία Κόλις/Τάνια Πλαϊάν από τη Ρωσία και τη Ρουμανία αντίστοιχα. Είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 2ο σετ, αλλά κάμφθηκε με οριακή διαφορά και κάπου εκεί κρίθηκε το ματς (6-11, 9-11, 7-11).

Οι νικήτριες έχουν περγαμηνές στις νεαρές ηλικίες. Όσον αφορά στο διπλό, για παράδειγμα, η Κόλις ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης του διπλού νεανίδων το 2018 και η Πλαϊάν πρωταθλήτρια Ευρώπης του διπλού κορασίδων το 2016. Σε ατομικό επίπεδο η Κόλις ήταν φιναλίστ του τελικού στο απλό νεανίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017, το ίδιο και η Πλαϊάν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα του 2018. Σίγουρα πάντως, χαρακτηρίζεται αποδοτική για την Τέρπου η συνεργασία στο αγώνισμα με τη Ζαχαρία, που είναι ακόμα στα 16 της και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο απλό κορασίδων το 2018 και το 2019.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ