Ελλάδα- Κροατία 13-24: Εντός έδρας «αυλαία» με ήττα για την Εθνική

Ελλάδα- Κροατία 13-24: Εντός έδρας «αυλαία» με ήττα για την Εθνική

Δεν άντεξε η Εθνική Γυναικών και έχασε με 13-24 από την πανίσχυρη Κροατία στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης για την 5η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του EURO 2024.

Με ήττα ολοκλήρωσε σήμερα η Εθνική ομάδα χάντμπολ των γυναικών τα εντός έδρας παιχνίδια της στην προκριματική φάση του EURO 2024. Η ομάδα του Μενέλαου Δανήλου ηττήθηκε από τη -«χάλκινη» στο Ευρωπαϊκό του 2020- Κροατία στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης με 24-13, σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική του 1ου ομίλου, και θα περιμένει πλέον την ολοκλήρωση των προκριματικών, προκειμένου να δει αν θα εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση, το «εισιτήριο» για την οποία σφράγισε σήμερα η «Χρβάτσκα».

Υπενθυμίζεται ότι στην τελική φάση του EURO 2024 προκρίνονται οι πρώτες δύο ομάδες από τους οκτώ ομίλους της προκριματικής φάσης, καθώς και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι από όλα τα γκρουπ. Η ελληνική ομάδα έχει εξασφαλίσει την τρίτη θέση στον 1ο όμιλο, μετά τις δύο νίκες της επί της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, ενώ ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά αντιμετωπίζοντας την Κυριακή (7/4, 19:00) τη Ρουμανία στην πόλη Μπουζάου.

Διαβάστε επίσης: Νίκος Μπότης: Ο άλλος… Τζολάκης του Μεντιλίμπαρ που ήρθε από την Ίντερ

Η εθνική προηγήθηκε 2-0, αλλά η «Χρβάτσκα» αντέδρασε και, αφού ισοφάρισε 3-3, πέρασε μπροστά με 6-4 στο 13΄. Με τέσσερα «αναπάντητα» γκολ από Χατζηπαρασίδου, Μάγδα Κεπεσίδου, Καραμάνου και Κερλίδη, η «γαλανόλευκη» ανέκτησε το προβάδισμα με 9-7 και πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενη με 10-9, καθώς μείωσε η Μπούριτς, 23 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του α΄ μέρους.

Με την επανέναρξη, Μιτσίγεβιτς, Σιμάρα και Μάμιτς έβαλαν εκ νέου τις φιλοξενούμενες σε θέση οδηγού (12-10), πριν η Ανδρίτσου μειώσει σε 12-11 στο 35΄. Ακολούθως η Κροατία πέτυχε τέσσερα σερί γκολ (από Μιτσίγεβιτς, Μπίρτιτς, Γέζιτς και Στέλα Πόσαβετς) και ανέβασαν το υπέρ τους προβάδισμα στο +5 (16-11) στο 44΄. Η Κερλίδη «έγραψε» το 17-13 στο 47΄, αλλά ακολούθησε σερί 7-0 της «Χρβάτσκα» που μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης και διαμόρφωσε το τελικό 24-13.

Ελλάδα (Μενέλαος Δανήλος): Μάγδα Κεπεσίδου 1, Χατζηπαρασίδου 3, Ζενέλι, Αμβροσιάδου, Ζυγούρα 4, Κουκμίση, Σαμολαδά, Τσικνάκη, Νικολίνα Κεπεσίδου, Ανδρίτσου 1, Σεβδίλη, Κερλίδη 3, Στουγιαννίδου, Αργυροπούλου, Κωστοπούλου, Καραμάνου 1.

Κροατία (Ίβιτσα Όρμπβαν): Μπέσεν, Πάουλα Πόσαβετς 2, Σένβαλντ, Στέλα Πόσαβετς 3, Μιτσίγεβιτς 2, Μιλοσάβλιεβιτς 1, Καλάους, Γέζιτς 5, Πάβλοβιτς, Μπούριτς 2, Μπρκιτς, Σιμάρα 3, Μάμιτς 3, Μπίρτιτς 2, Πρκάτσιν 1, Πίγεβιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ