Φερστάπεν: «Αν μια γυναίκα κερδίζει, τότε θα τρέξει στην F1»

Φερστάπεν: «Αν μια γυναίκα κερδίζει, τότε θα τρέξει στην F1»

Στη συμμετοχή των γυναικών στη Formula 1 αναφέρθηκε ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο Μαξ Φερστάπεν ξεκουράζεται και ταυτόχρονα προετοιμάζεται για να ξεκινήσει τη νέα σεζόν στη Formula 1, προερχόμενος από ακόμα ένα πρωτάθλημα.

Ο Ολλανδός πιλότος σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στη συμμετοχή των γυναικών στην κορυφαία κατηγορία οδηγών, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως αν κάποια φέρνει νίκες τότε είναι βέβαιο πως θα τρέξει στη Formula 1.

Oι δηλώσεις του Μαξ Φερστάπεν:

«Αν δούμε τα ποσοστά ανδρών και γυναικών που αγωνίζονται στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ήδη για τους άνδρες οι πιθανότητες να τρέξουν στη Formula 1 είναι πολύ μικρές. Οπότε όπως είναι λογικό, είναι ακόμη πιο δύσκολο για τις γυναίκες να τρέξουν στην F1 γιατί υπάρχουν λιγότερες γυναίκες στους αγώνες ταχύτητας.

Πιστεύω πως σε ορισμένες πίστες από πλευράς φυσικής κατάστασης είναι δύσκολο να οδηγείς ένα μονοθέσιο Formula 1. Πιστεύω πως είναι εφικτό με τη σωστή προπόνηση, όμως εκ φύσεως είναι πιο δύσκολο για μία γυναίκα. Αν έχει μια γυναίκα το ταλέντο, τότε φυσικά και είναι εφικτό να τρέξει στην F1.

Δεν πιστεύω πως οι διευθυντές ομάδων όταν ψάχνουν για οδηγούς λένε πως θέλουν μόνο άνδρες. Αν υπάρχει μια γυναίκα που κερδίζει όλους τους υπόλοιπους, τότε όπως είναι λογικό θα πάρει την ευκαιρία να τρέξει στην F1. Απλά υπάρχουν πολύ λιγότερες γυναίκες οδηγοί από τους άνδρες και οι πιθανότητές τους είναι πολύ λιγότερες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ