Επίσημο: Φεύγει από τη Mercedes ο Χάμιλτον στο τέλος του 2024 – Ανακοινώθηκε από τη Ferrari (pic)

Επίσημο: Φεύγει από τη Mercedes ο Χάμιλτον στο τέλος του 2024 – Ανακοινώθηκε από τη Ferrari (pic)

H Mercedes ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Λιούις Χάμιλτον στο τέλος του 2024, με τη Ferrari να επισημοποιεί την απόκτησή του.

Μετά από μία ολόκληρη ζωή στη Mercedes ο Λιούις Χάμιλτον θα αποχωρήσει στο τέλος του 2024! Η γερμανική ομάδα ανακοίνωσε μέσω των social media το γεγονός και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη μετακίνηση του Βρετανού πιλότου στη Ferrari με την οποία έχει ήδη φτάσει σε συμφωνία.

Ο 39χρονος οδηγός είχε συμβόλαιο μέχρι και το 2025 με τη Mercedes, ωστόσο σε αυτό υπήρχε ένας ειδικός όρος που του επέτρεψε να αποχωρήσει μετά τον πρώτο χρόνο, στο τέλος του 2024 δηλαδή. Όπως και θα γίνει. Ο Χάμιλτον βρίσκεται στη Mercedes από το ξεκίνημα της καριέρας του και συγκεκριμένα από το 2007 όταν η εταιρία είχε συνεργασία με τη McLaren.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ: Kαλός ο Λιούμπισιτς, αλλά τι γίνεται με τους μικρούς;

Η ανακοίνωση της Mercedes: 

«Οι δρόμοι της Mercedes-AMG Petronas F1 Team και του Λιούις Χάμιλτον θα χωρίσουν στα τέλη της σεζόν του 2024. Ο Λιούις ενεργοποίησε την δυνατότητα αποδέσμευσης από το συμβόλαιο που ανακοινώθηκε πέρυσι».

O Χάμιλτον μετρά επτά τίτλους στη Formula 1, όσους και ο Μίκαελ Σουμάχερ, έχοντας στο ενεργητικό του 103 νίκες. Τα τελευταία δύο χρόνια η ανταγωνιστικότητα της Mercedes έπεσε τόσο που ο πολύπειρος οδηγός δεν κατάφερε να πάρει ούτε μία νίκη. Κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Έτσι παρότι είχε ανανεώσει τον Σεπτέμβριο του 2023, μπήκε σε δεύτερες σκέψεις και τελικά πήρε την απόφαση να φύγει και να πάει στη Ferrari όταν μάλιστα θα έχει συμπληρώσει μάλιστα τα 40 του χρόνια. Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της Mercedes, ήρθε και εκείνη από την Scuderia που υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Βρετανό ολοκληρώνοντας μία από τις σπουδαιότερες κινήσεις στην ιστορία του σπορ.

Η ανακοίνωση της Ferrari: 

Έτσι, από την επόμενη χρονιά ο Χάμιλτον θα συνθέσει το δίδυμο των οδηγών στη Ferrari μαζί με τον Σαρλ Σεκλέρκ που ανανέωσε πριν λίγο καιρό για αρκετά χρόνια. Από την άλλη, ο Κάρλος Σάινθ θα αποχωρήσει στο τέλος του 2024 και ήδη φέρεται να έχει προτάσεις στα χέρια του από Audi, Mercedes και Aston Martin.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ