Εκλεισε Σάινθ η Μερτσέντες

Εκλεισε Σάινθ η Μερτσέντες

Στην Ιταλία θεωρούν δεδομένη την υπογραφή του Ισπανού πιλότου της Φόρμουλα -1 για τη Mercedes.

Φαίνεται να είναι κάτι παραπάνω από σενάριο. Η «Gazzetta dello Sport» και η «Corriere della Sera», που έχουν ήδη αποκαλύψει στην υπογραφή του Λιούις Χάμιλτον για τη Ferrari, αναφέρουν ότι ο Κάρλος Σαϊνθ είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τη Mercedes. Ο Μαδριλένος οδηγός δεν έχει συμβόλαιο ακόμα για το 2025 και υπήρχαν πολλές φήμες γύρω από το μέλλον του.

Σύμφωνα με τη MARCA, εάν επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες ημέρες, η υπογραφή του θα μπορούσε να ανακοινωθεί επίσημα.

Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, αλλά σύμφωνα με τα δύο ιταλικά ΜΜΕ θα μπορούσε να ανακοινωθεί σε λίγες εβδομάδες. Εάν αυτή η κίνηση ολοκληρωθεί, ο Ισπανός θα είναι στην ίδια ομάδα με τον Τζορτζ Ράσελ σε μια Mercedes που προσπαθεί να βρει τον τρόπο να επιστρέψει στην κορυφή.

Ο Σαϊνθ δεν απέκλεισε ποτέ την επιλογή να ενταχθεί στη Mercedes και από τότε που ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Χάμιλτον ήταν ενήμερος για την κατάσταση.

Ο Τότο Γουλφ προειδοποιούσε όλη τη σεζόν ότι αυτή η κίνηση θα μπορούσε να γίνει και σε πολλές περιπτώσεις είχε προειδοποιήσει ότι ο οδηγός της Ferrari ήταν στη λίστα με τις επιλογές του για να αντικαταστήσει τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Η ανανέωση του Φερνάντο Αλόνσο για την Άστον Μάρτιν ίσως επιτάχυνε την συμφωνία του Κάρλος Σαϊνθι για τη γερμανική ομάδα.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν στην Ιταλία, του έχουν προτείνει διετές συμβόλαιο, ώστε να είναι μαζί τους στην αλλαγή κανονισμών.

Το άλλο όνομα που ακούγεται έντονα ότι θα καταλήξει στη Mercedes είναι ο Kimi Antonelli, το 17χρονο μαργαριτάρι της βρετανικής ακαδημίας στο οποίο ο Wolff εναποθέτει τις ελπίδες του για το μέλλον. Αφού άφησε τον Φερστάπεν να δραπετεύσει πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, δεν θέλει να κάνει το ίδιο λάθος.

Να θυμίσουμε ότι ο Κάρλος Σάινθ είναι Ισπανός οδηγός αγώνων αυτοκινήτων, ο οποίος έχει καταξιωθεί στη Φόρμουλα 1. Γεννήθηκε στις 1 Σεπτεμβρίου 1994 και έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πιο ταλαντούχους οδηγούς της γενιάς του. Ξεκίνησε την καριέρα του στη F1 το 2015 με την ομάδα της Toro Rosso (σήμερα ονομάζεται AlphaTauri). Έκτοτε έχει αγωνιστεί και για άλλες κορυφαίες ομάδες της Φόρμουλα 1, όπως η Renault, η McLaren και η Ferrari.

Το 2021, ο Σάινθ ανέλαβε ρόλο οδηγού της Scuderia Ferrari, μια από τις πιο ιστορικές και διάσημες ομάδες στην ιστορία της Φόρμουλα 1. Με τη Ferrari, έχει αναδειχθεί ως ένας από τους κορυφαίους οδηγούς στην ιστορία.

Η πρώτη επιλογή της Μερτσέντες ήταν ο Αλόνσο, αλλά από την στιγμή που ανακοινώθηκε και επίσημα η ανανέωση του με την Aston Martin, ο Σαϊνθ ήταν η μοναδική καλή εναλλακτική. Πρόσφατος πρωταθλητής στην Αυστραλία, με 21 βάθρα στο ρεκόρ του, θεωρείται το «χρυσό αγόρι» στην Ιταλία και αυτό περιμένουν ότι θα φανεί και στη Mercedes.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ