Μεγάλη αλλαγή στα σκαριά για τη Formula 1

Μεγάλη αλλαγή στα σκαριά για τη Formula 1

Τι συζητήθηκε στη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής της Formula 1...

Η πρόταση να επεκταθεί το σύστημα βαθμολόγησης, προκειμένου να βαθμολογούνται οι πρώτοι δώδεκα οδηγοί σε κάθε Grand Prix, τροποποιήσεις στους τεχνικούς και αθλητικούς κανονισμούς, καθώς και οι δοκιμές ενόψει της σεζόν του 2025 ήταν κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν στη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής της Formula 1.

Αυτή πραγματοποιήθηκε σήμερα (25/4) και σε αυτή προήδρευσαν ο διευθυντής μονοθεσίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Νικόλας Τομπάζης, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της F1, Στέφανο Ντομενικάλι.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ μετά από δύο χρόνια ο Γιαννακόπουλος (pics)

Το ισχύον σύστημα βαθμολόγησης της F1, το οποίο τέθηκε σε ισχύ το 2010, επιβραβεύει τους πρώτους δέκα οδηγούς σε κάθε γκραν πρι ως εξής: 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1. Βάσει της πρότασης που κατατέθηκε, θα βαθμολογούνται οι πρώτοι 12 «πιλότοι» σε κάθε αγώνα ως εξής: 25-18-15-12-10-8-6-5-4-3-2-1.

Τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν την πρόταση αυτή και συμφωνήθηκε ότι απαιτείται περαιτέρω ανάλυση των προτεινόμενων αλλαγών, προκειμένου να παρουσιαστεί μια πρόταση στη συνεδρίαση της Επιτροπής της F1 τον Ιούλιο.

Στο μεταξύ, συμφωνήθηκε ότι η πρόταση για τις ημερομηνίες και τον τόπο διεξαγωγής των δοκιμών ενόψει της νέας σεζόν θα παρουσιαστεί στην επόμενη συνεδρίαση. Όλες οι αλλαγές κανονισμών υπόκεινται σε έγκριση από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ