Τα «χρυσά» συμβόλαια των πιλότων της Formula 1 (pics+vids)

Τα «χρυσά» συμβόλαια των πιλότων της Formula 1 (pics+vids)

Στην κορυφή ο Μαξ Φερστάπεν με 52 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ακολουθεί ο Λιούις Χάμιλτον με 46 εκατ. ευρώ – Αναλυτικά τα συμβόλαια των πιλότων της Formula 1.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σεζόν στην Formula 1, με τον Μαξ Φερστάπεν να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 77 πόντους και να οδεύει ολοταχώς για ένα ακόμα πρωτάθλημα. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό από την περσινή σεζόν και έχει ήδη πάρει απόσταση ασφαλείας από τον teammate του, Σέρχιο Πέρες, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 64 πόντους. Στην τρίτη θέση ο Σαρλ Λεκλέρκ με 59 πόντους.

Ο άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, είναι στην 9η θέση με 10 πόντους στο ενεργητικό του, με τον Βρετανό πιλότο να έχει μείνει από νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου και να περιμένει ουσιαστικά τη μετακίνησή του στην Ferrari στο τέλος της σεζόν. Ο Λιούις Χάμιλτον μπορεί να μην έχει πιθανότητες να πάρει το φετινό πρωτάθλημα, αλλά είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος πιλότος της Formula 1 πίσω από τον Φερστάπεν.

Διαβάστε επίσης: Εκεί που δεν έφτασε ποτέ κανείς άλλος Έλληνας -σε μια σεζόν- στα κύπελλα Ευρώπης (vids)

Ο 26χρονος έχει επιβραβευτεί από την ομάδα του για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με ένα «χρυσό» συμβόλαιο, με τον Φερστάπεν να είναι το φαβορί και για το φετινό πρωτάθλημα.

Στη δεύτερη θέση είναι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, με τον Βρετανό να αμείβεται με 46 εκατ. ευρώ ετησίως από την Mercedes. Αυτό είναι το τελευταίο του συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα, καθώς από τη νέα σεζόν θα «τρέχει» με μονοθέσιο της Ferrari. Οι δύο πλευρές, μάλιστα, έχουν ήδη ανακοινώσει τη συνεργασία τους.

Στην τρίτη θέση είναι ο Σαρλ Λεκλέρκ της Ferrari, με τον Μονεγάσκο πιλότο να αμείβεται με 31 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο 26χρονος έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια, με την Ferrari να τον επιβραβεύει με το τρίτο καλύτερο συμβόλαιο στη Formula 1. Στην τέταρτη θέση είναι ο Λάντο Νόρις με McLaren, με τον Βρετανό πιλότο να αμείβεται με 18 εκατ. ευρώ ετησίως. Στην πέμπτη θέση με συμβόλαια 16 εκατ. ευρώ είναι οι Τζορτζ Ράσελ και Φερνάντο Αλόνσο, που «τρέχουν» με Mercedes και Άστον Μάρτιν αντίστοιχα. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Σέρχιο Πέρεθ (Red Bull, 12 εκατ. ευρώ), Κάρλος Σάινθ (Ferrari, 11 εκατ. ευρώ), Βάλτερι Μπότας (Sauber, 9.3 εκατ. ευρώ) και Ντάνιελ Ρικάρντο (Visa Cash App RB, 7 εκατ. ευρώ).

Αυτοί που παίρνουν τα λιγότερα είναι οι Λόγκα Σέρτζεντ των Williams και Γούκι Τσουνόντα της Visa Cash App RB, οι οποίοι αμείβονται με 935 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Αναλυτικά τα ποσά (σ.σ σε λίρες)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ