Μπότας : «Δεν μπορούσα να αποφύγω τα κομμάτια του Φέτελ»

Μπότας : «Δεν μπορούσα να αποφύγω τα κομμάτια του Φέτελ»

Για το κομμάτι του μονοθέσιου του Φέτελ που προκάλεσε πρόβλημα στο δικό του μίλησε ο Βαλτέρι Μπότας.

Για το κομμάτι του μονοθέσιου του Φέτελ που προκάλεσε πρόβλημα στο δικό του μίλησε ο Βαλτέρι Μπότας. Ο Φινλανδός πιλότος έκανε δηλώσεις για το περιστατικό, αναφέροντας πως με την ταχύτητα που είχε αναπτύξει ήταν αδύνατον να το αποφύγει.

Η επαφή του Σεμπάστιαν Φέτελ με τον Κέβιν Μάγκνουσεν οδήγησε σε πρόβλημα του… Βαλτέρι Μπότας στην ουσία, ο οποίος είδε ξαφνικά μπροστά του ένα μεγάλο ανθρακονημάτινο κομμάτι. Μέρος από το μονοθέσιο του Φέτελ έσπασε και έμεινε στην πίστα με αποτέλεσμα ο Μπότας να μην καταφέρει να το αποφύγει. Το πρόβλημα ήταν ότι το είδε αργά και με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Η μόνη «πολυτέλεια» που είχε ο Φινλανδός ήταν να διαλέξει πως θα το χτυπήσει αφού η αποφυγή του είχε απορριφθεί ήδη.

«Ήταν πάνω στην αγωνιστική γραμμή, δεν είχα το χρόνο να αντιδράσω. Ήταν ένα μεγάλο κομμάτι από ανθρακόνημα. Οπότε, το μοναδικό που προλάβαινα να κάνω ήταν να διαλέξω το πως θα το χτυπήσω. Επέλεξα να το… κεντράρω, αντί να το πατήσω με κάποιον από τους τροχούς και να έχω κλαταρισμένο ελαστικό στη συνέχεια. Δυστυχώς κόλλησε κάτω από το πάτωμα του μονοθεσίου και μου κόστισε σε χρόνο.

Παράλληλα το αυτοκίνητο έχασε λίγο από τον έλεγχό του, στα οριακά φρεναρίσματα το ένιωθα να έχει απρόβλεπτες αντιδράσεις και γλίστραγε περισσότερο. Άλλες φορές κλείδωναν οι τροχοί στα φρένα, άλλες φορές σταματούσε. Δεν ήταν η μέρα μου, δεν είχα καμία ελπίδα με αυτό το κομμάτι κάτω από το αυτοκίνητο. Δεν κατάφερα να παλέψω για τη νίκη. Τουλάχιστον καταφέραμε να κάνουμε το 1-2 και να πάρουμε το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα για την ομάδα» είπε ο Βαλτέρι Μπότας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ