Formula 1 : Έγραψε ιστορία ο Χάμιλτον, έφτασε τον μεγάλο Σουμάχερ στα 7 πρωταθλήματα (pic)

Formula 1 : Έγραψε ιστορία ο Χάμιλτον, έφτασε τον μεγάλο Σουμάχερ στα 7 πρωταθλήματα (pic)

Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε το 7ο πρωτάθλημα της καριέρας του στη Formula 1 με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει το ρεκόρ του μεγάλου Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Λιούις Χάμιλτον έγραψε ιστορία στο Γκραν Πρι της Formula 1 στην πίστα της Τουρκίας. Ο Βρετανός πιλότος έφτασε και μαθηματικά στην κατάκτηση του 7ου πρωταθλήματος ισοφαρίζοντας σε τίτλους το ρεκόρ του σπουδαίου Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Χάμιλτον ξεκίνησε από την έκτη θέση στη βροχερή Τουρκία ωστόσο έκανε έναν ακόμη εξαιρετικό αγώνα και πήρε μια μεγάλη νίκη που του έδωσε τους βαθμούς που χρειαζόταν προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Στρολ ξεκίνησε στην πρώτη θέση στον αγώνα της Κυριακής (15/11) και διατηρούσε την πρωτοπορία του για αρκετή ώρα στον αγώνα. Ωστόσο στη μέση του αγώνα έκανε αλλαγή μεσαίων ελαστικών και έμεινε πίσω. Ο Χάμιλτον εκμεταλλεύτηκε αυτή τη συγκυρία αλλά και τον αποδιοργανωμένο Φερστάπεν με αποτέλεσμα να αποκτήσει την πρωτοπορία. Επίσης αρνήθηκε να αλλάξει ελαστικά μέχρι το τέλος του αγώνα και έκανε εύκολη τη νίκη με διαφορά 30 περίπου δευτερολέπτων.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρες ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Σεμπάστιαν Φέτελ που είχε πολύ καιρό να ανέβει στο βάθρο. Πολύ καλός ο σημερινός (15/11) αγώνας για τη Ferrari καθώς ο Λεκλέρκ πήρε την 4η θέση παρά το λάθος που έκανε στην τελευταία στροφή και του στέρησε το βάθρο. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Σάινθ, Φερστάπεν, Άλμπον, Νόρις, Στρολ και Ρικιάρντο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ