Ανανέωσε για ακόμη έναν χρόνο με τη Mercedes ο Χάμιλτον (Vid)

Ανανέωσε για ακόμη έναν χρόνο με τη Mercedes ο Χάμιλτον (Vid)

Έπειτα από διαπραγματεύσεις που κράτησαν πολύ μεγάλο διάστημα, ο Λιούις Χάμιλτον ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Mercedes για ακόμη έναν χρόνο.

Στη Mercedes θα συνεχίσει για ακόμη έναν χρόνο ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, διεκδικώντας έτσι ακόμη έναν τίτλο ώστε να σπάσει το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ με τους 7 τίτλους.

Mετά την ανακοίνωση ο Χάμιλτον ανέφερε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα γίνω μέλος για 9η σεζόν στην Mercedes AMG Petronas F1 Team. Η ομάδα μας έχει επιτύχει απίστευτα πράγματα και ανυπομονούμε να οικοδομήσουμε την επιτυχία μας ακόμη περισσότερο, ενώ συνεχώς θέλουμε να βελτιωθούμε, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Είμαι εξίσου αποφασισμένος να συνεχίσω το ταξίδι που αρχίσαμε να κάνουμε το μηχανοκίνητο αθλητισμό πιο διαφορετικό για τις μελλοντικές γενιές, εστιάζοντας σε τομείς όπως η βελτίωση της ποικιλομορφίας και η ενίσχυση των περιβαλλοντικών διαπιστευτηρίων και είμαι ευγνώμων που η Mercedes υποστήριξε εξαιρετικά την έκκλησή μου για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

Είμαι περήφανος που αναφέρω ότι προχωράμε αυτήν την προσπάθεια, εγκαινιάζοντας ένα ίδρυμα αφιερωμένο στην ποικιλομορφία και την ένταξη στο άθλημα. Εμπνέομαι από όλα αυτά που μπορούμε να οικοδομήσουμε μαζί και ανυπομονώ να επιστρέψω στην πίστα το Μάρτιο.»Η συμφωνία διασφαλίζει ότι ο Χάμιλτον θα συνεχίσει τη μακροχρόνια συνεργασία του με τη Mercedes που απέδωσε έξι παγκόσμιους τίτλους από την αποχώρησή του από τη McLaren στα τέλη του 2012. Ο Χάμιλτον βοήθησε τη Mercedes σε μια σειρά επτά διαδοχικών πρωταθλημάτων κατασκευαστών εκείνη την περίοδο – ρεκόρ για την Formula 1 – και έσπασε το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες οδηγών στην Formula 1 πέρυσι, ξεπερνώντας τον Μίκαελ Σουμάχερ.

O διευθυντής της ομάδας Τότο Βολφ σχολίασε: «Είμαστε πάντα στο ίδιο μήκος κύματος με τον Λιούις, αλλά η πολύ ασυνήθιστη χρονιά που είχαμε το 2020 σήμαινε ότι χρειάστηκε λίγος χρόνος για να ολοκληρωθεί η πολύπλοκη διαδικασία. Μαζί, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε την σχέση μας, για άλλη μια σεζόν και να ξεκινήσουμε μια μακροπρόθεσμη προσπάθεια για να κάνουμε το επόμενο βήμα στην κοινή μας δέσμευση για μεγαλύτερη ποικιλομορφία στο άθλημά μας. Ο Λιούις είναι πολύτιμος πρεσβευτής της μάρκας μας και των συνεργατών μας. Η ιστορία της Mercedes και του Σερ Λιούις Χάμιλτον, έχει γραφτεί στα βιβλία ιστορίας του σπορ, τις τελευταίες οκτώ σεζόν και είμαστε ακόμα «πεινασμένοι» να προσθέσουμε περισσότερα κεφάλαια σε αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ