Παρουσιάστηκε η νέα Mercedes W12 (vid)

Παρουσιάστηκε η νέα Mercedes W12 (vid)

Τη νέα W12 παρουσίασε διαδικτυακά η πρωταθλήτρια της Formula 1, Mercedes.

Η Mercedes για μια ακόμη χρονιά διατήρησε το μαύρο χρώμα στα μονοθέσιά της, καθώς η ομάδα του Μπράκλεϊ εξακολουθεί να συμβάλλει στη μετάδοση του αντιρατσιστικού μηνύματος που υποστηρίζει ένθερμα και ο πρωταθλητής Χάμιλτον, με την ενεργή συμμετοχή του στο κίνημα «Black Lives Matter».

Η Mercedes W12 λοιπόν, αποτελεί μετεξέλιξη της W11. Η μηχανολόγοι του Brixworth έχουν αναβαθμίσει σημαντικά την υβριδική μονάδα ισχύος, η οποία – όπως παραδέχθηκε και η ίδια η Mercedes- παρουσίασε αρκετά προβλήματα τον χειμώνα.

Η βασική αλλαγή στο σχεδιασμό των μονοθεσίων του 2021 έχει να κάνει με το δάπεδο, από το μέσον του μονοθεσίου και πίσω, ωστό στην παρουσίαση της W12 η Mercedes είχε καλυμμένο το συγκεκριμένο σημείο, έτσι ώστε να μην αποκαλύψει στους ανταγωνιστές, τις σχεδιαστικές λύσεις που εφάρμοσε.

Είναι δεδομένο πως η αεροδυναμική και σχεδιαστική εξέλιξη των μονοθεσίων δεν έχει κανέναν περιορισμό για το 2021, η πρωταθλήτρια δεν αποκάλυψε σε ποια σημεία της W12 «εξαργύρωσε» τα δύο tokens εξέλιξης που κάθε ομάδα διαθέτει αυτό το χειμώνα κάθε ομάδα.

Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes AMG F1, Τζέιμς Άλισον εξήγησε: «Χρησιμοποιήσαμε τα κουπόνια μας, αλλά δεν θα αποκαλύψουμε ακόμα σε ποια σημεία. Αυτό θα αποκαλυφθεί σε εύλογο χρόνο. Το νέο μονοθέσιο κάθε ομάδας θα έχει συγκεκριμένους τομείς που θα είναι ίδιοι με το αντίστοιχο του 2020, απλώς για κάθε ομάδα οι τομείς αυτοί θα είναι διαφορετικοί, αναλόγως των σημείων που καθεμία έχει αφιερώσει τα κουπόνια της.

Το γεγονός ότι πολλά συστήματα κάτω από το αμάξωμα παραμένουν αναλλοίωτα, σημαίνει ότι αν είμαστε σε σχετικά καλή κατάσταση δεν χρειάζεται φέτος να κάνουμε αμέτρητα χιλιόμετρα δοκιμών. Αν το αυτοκίνητο είναι αξιόπιστο θα είμαστε εντάξει με τρεις μέρες δοκιμών, και θα έχουμε χρόνο να μάθουμε τα νέα ελαστικά. Αν τα έχουμε θαλασσώσει σε έναν τομέα, τότε αυτό θα σημαίνει ότι θα είμαστε ένα βήμα πίσω όλη τη χρονιά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ