Formula 1: Ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση στον Φέτελ

Formula 1: Ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση στον Φέτελ

O οδηγός της Aston Martin παρεμπόδισε τον Φερνάντο Αλόνσο στη διάρκεια του δεύτερου μέρους των σημερινών επίσημων δοκιμαστικών

Με ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση για το αυριανό γκραν πρι της Αυστρίας τιμώρησαν οι αγωνοδίκες τον Σεμπάστιαν Φέτελ, επειδή έκριναν ότι ο οδηγός της Aston Martin παρεμπόδισε τον Φερνάντο Αλόνσο στη διάρκεια του δεύτερου μέρους των σημερινών επίσημων δοκιμαστικών (Q2).

Ο Γερμανός οδηγός, ο οποίος σήμερα γιορτάζει τα 34α γενέθλιά του, παρεμπόδισε ακούσια τον Ισπανό «πιλότο» της Alpine ανάμεσα στις στροφές 9 και 10 (σ.σ. ένα μέρος της πίστας όπου οι οδηγοί είχαν συμφωνήσει με τον αγωνιστικό διευθυντή της FIA, Μάικλ Μάσι, να μην επιβραδύνουν για λόγους ασφαλείας), με αποτέλεσμα ο Αλόνσο να μείνει εκτός Q3 και να καταταγεί 14ος.

Από την πλευρά του, ο Φέτελ ζήτησε συγγνώμη από τον Αλόνσο, λέγοντας ότι αρκετά μονοθέσια είχαν προσπεράσει και τον ίδιο, τα οποία στη συνέχεια επιβράδυναν μπροστά του. Όμως, οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο Γερμανός παρεμπόδισε τον Ισπανό, ο οποίος εγκατέλειψε τον τελευταίο γύρο του στο Q2, και του επέβαλαν ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση, με αποτέλεσμα ο Φέτελ να ξεκινήσει αύριο από την 11η θέση, αν και είχε καταταγεί όγδοος.

Μετά την ποινή στον Φέτελ, «ανεβαίνουν» μια θέση στην εκκίνηση οι Τζορτζ Ράσελ (Williams), Λανς Στρολ (Aston Martin) και Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ferrari).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ