Formula 1 – Νικητής στο sprint race της Μόντσα ο Μπότας, κερδισμένος ο Φερστάπεν

Formula 1 – Νικητής στο sprint race της Μόντσα ο Μπότας, κερδισμένος ο Φερστάπεν

Ο Βάλτερι Μπότας ήταν ο νικητής στο δεύτερο sprint race της χρόνιας, με τον Φινλανδό να περνάει πρώτος την καρό σημαία στην Μόντσα. Δεύτερος ο Φερστάπεν, τρίτος ο Ρικιάρντο, καταστροφή για Χάμιλτον με την πέμπτη θέση.

Ο Βάλτερι Μπότας οδήγησε από την πρώτη στροφή του τον αγώνα στην Μόντσα και έφτασε εύκολα στην νίκη στο δεύτερο sprint race της χρονιάς.

Ο Φινλανδός εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την pole position που κατέκτησε στις χθεσινές δοκιμές και δεν έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα την πρωτοπορία. Τον ακολούθησε στη δεύτερη θέση ο Μαξ Φερστάπεν, με τον Ολλανδό να εκκινεί πρώτος στον αυριανό αγώνα, καθώς ο Μπότας είναι τιμωρημένος με ποινή.

Τρίτος τερμάτισε ο Ντανιέλ Ρικιάρντο με McLaren, με τον ομόσταβλό του Λάντο Νόρις να ολοκληρώνει τέταρτος. Πολύ κακός αγώνας για τον Χάμιλτον, ο οποίος δεν βρήκε ποτέ ρυθμό και δεν απείλησε σε κανένα σημείο τους προπορευόμενους,

Η έκτη και έβδομη θέση καταλήφθηκε από τις Ferrari με τον Σαρλ Λεκλέρκ να τερματίζει μπροστά από τον Κάρλος Σάινθ. Όγδοος ήταν ο εντυπωσιακός Τζιοβινάτσι με την Alfa Romeo, ενώ ο Σέρχιο Πέρες δεν κέρδισε καμία θέση από τις κατακτήριες δοκιμές και έμεινε ένατος. Την δεκάδα έκλεισε ο Λανς Στρολ με Aston Martin.

Τα αποτελέσματα έδωσαν προβάδισμα πέντε πόντων στον Φερστάπεν από τον Χάμιλτον, με τον κανονικό αγώνα να ξεκινά αύριο (12/9) στις 16:00.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ