Σάινθ – «Ο αγώνας σπριντ δεν είναι πιο συναρπαστικός από τις κατακτήριες»

Σάινθ – «Ο αγώνας σπριντ δεν είναι πιο συναρπαστικός από τις κατακτήριες»

Ο Κάρλος Σάινθ θεωρεί πως οι Σαββατιάτικοι αγώνες σπριντ που εισήχθησαν πειραματικά σε μεμονωμένες πίστες, χρειάζονται βελτιώσεις.

Τη φετινή σεζόν η Formula 1 θέλησε να αναδιαμορφώσει το πρόγραμμα ορισμένων αγώνων από το καλεντάρι, (Βρετανία, Ιταλία, Βραζιλία), εισάγωντας πειραματικά αγώνες σπριντ, κάτι όμως που δε φαίνεται να κάνει «γκελ» 100% στους οδηγούς, όπως φαίνεται και από δηλώσεις του Κάρλος Σάινθ.

Οι αγώνες sprint έχουν έκταση 100 χιλιομέτρων και καθορίζουν τη σειρά της εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής, μεταφέροντας ταυτόχρονα τις κατατακτήριες δοκιμές την Παρασκευή, με το γεγονός αυτό να είναι το κομμάτι που εξιτάρει τον Ισπανό, καθώς δεν είναι και τρομερός φαν των σπριντ αυτών καθαυτών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο Αγώνας Sprint δεν πιστεύω πως είναι πιο συναρπαστικός από τις κατατακτήριες του Σαββάτου. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο, ώστε να κάνουμε την ημέρα πιο συναρπαστική για όλους μας. Η Παρασκευή είναι βελτιωμένη για όλους μας, είναι μια πρόοδος. Πιστεύω πως είναι πιο συναρπαστική, διότι δεν πρέπει να κάνεις κανένα λάθος.

Αυτό εξαναγκάζει τις ομάδες να είναι πιο εκσυγχρονισμένες με νέα εργαλεία προσομοίωσης, ώστε να έχουν ένα έτοιμο μονοθέσιο την Παρασκευή το πρωί. Οι ομάδες πλέον έχουν τη δυνατότητα αυτή όπως είδαμε στο Σίλβερστον και στη Μόντσα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελευταίο αγωνιστικό τρίημερο στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί ο αγώνας σπριντ είναι στη Βραζιλία (12-14 Νοεμβρίου) κι ενδεχομένως να κριθούν πολλά για την παρμονή του στο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ