Η Mercedes ζήτησε την επανεξέταση του συμβάντος ανάμεσα στον Χάμιλτον και τον Φερστάπεν (vid)

Η Mercedes ζήτησε την επανεξέταση του συμβάντος ανάμεσα στον Χάμιλτον και τον Φερστάπεν (vid)

Η Mercedes έκανε αίτημα στη FIA για να επανεξεταστεί το συμβάν ανάμεσα στον Χάμιλτον και τον Φερστάπεν στον 48ο γύρο του Grand Prix του Ιντερλάγκος, με σκοπό να τιμωρηθεί η κίνηση του Ολλανδού στον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή.

Το Grand Prix του Ιντερλάγκος ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος πραγματοποίησε έναν απίστευτο αγώνα και παρά το γεγονός πως εκκίνησε από τη δέκατη θέση του grid κατάφερε με διαδοχικά προσπεράσματα να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού, μειώνοντας την απόσταση από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Μαξ Φερστάπεν στους 14 βαθμούς (332,5-318,5).

Ωστόσο, η μεταξύ τους μονομαχία θα έχει και συνέχεια καθώς τα όσα συνέβησαν στον 48ο γύρο θα απασχολήσουν λίγο ακόμα το φίλαθλο κοινό. Ο Χάμιλτον έκανε την κίνηση για να περάσει τον Φερστάπεν, αλλά ο Ολλανδός της Red Bull τον απώθησε εκτός πίστας, με τις αγωνοδίκες να μην τον τιμωρούν λόγω έλλειψης στοιχείων.

Η Formula 1 δημοσίευσε ένα on-board πλάνο από το συμβάν και η Μercedes αποφάσισε να ζητήσει από τη FIA να επανεξετάσει όσα έγιναν με σκοπό να τιμωρηθεί ο Φερστάπεν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την γερμανική ομάδα:

«Η ομάδα της Mercedes-AMG Petronas επιβαιώνει ότι ζητήσαμε σήμερα Δικαίωμα Αναθεώρησης, σύμφωνα με το Άρθρο 14.1.1 του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα, σε σχέση με το περιστατικό της στροφής 4 μεταξύ του αυτοκινήτου 44 (σ.σ. Χάμιλτον) και του αυτοκινήτου 33 (σ.σ. Φερστάπεν) στον 48ο γύρο του Grand Prix Βραζιλίας του 2021, με βάση νέα στοιχεία που δεν ήταν διαθέσιμα στους αγωνοδίκες τη στιγμή της απόφασής τους»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ