Ετοιμάζει νέα διαμαρτυρία η Mercedes!

Ετοιμάζει νέα διαμαρτυρία η Mercedes!

Η Mercedes ενημέρωσε πως θα καταθέσει επίσημη διαμαρτυρία στη FIA για την κατάληξη του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, που στέφθηκε πρωταθλητής ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο Μαξ Φερστάπεν παρότι αναδείχθηκε νικητής στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι σε αυτόν τον συγκλονιστικό αγώνα, δεν μπορεί να νιώθει ακόμη 100% σίγουρος πρωταθλητής, καθώς οι ενστάσεις της Mercedes μπορεί να απορρίφθηκαν, αλλά το… θρίλερ, θα έχει και συνέχεια.

Συγκεκριμένα, η Mercedes ενημέρωσε πως θα καταθέσει επίσημη καταγγελία στη FIA για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το restart μετά την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας στη χθεσινή αναμέτρηση. Έχει δικαίωμα να το το κάνει μέχρι και 96 ώρες μετά τον αγώνα, δηλαδή μέχρι το γκαλά με τα βραβεία της Formula 1 την Πέμπτη (16/12).

Από την πλευρά τους οι άνθρωποι της Red Bull δηλώνουν έτοιμοι για μάχη. «Αν θέλουν να το κάνουν, ας το κάνουν. Εμείς είμαστε έτοιμοι και για τη νέα προσφυγή τους, ακόμη και για τα δικαστήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά το αφεντικό της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ.

Στην Mercedes υποστηρίζουν πως μετά το ατύχημα που είχε πέντε γύρους πριν το τέλος ο Νίκολας Λατίφι της Williams, το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα και η Red Bull έδωσε οδηγία στον Φερστάπεν να μπει στα πιτ για φρέσκα ελαστικά. Όμως ο Χάμιλτον δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο, καθώς προπορευόταν στον αγώνα και θα έχανε το πλεονέκτημά του.

Έτσι, η παρουσία του safety car έδωσε την ευκαιρία στον Ολλανδό να βρίσκεται πολύ κοντά και όταν δόθηκε εντολή να συνεχιστεί κανονικά ο αγώνας είχε σαφές προβάδισμα απέναντι στον Βρετανό, που εκείνη την ώρα είχε φθαρμένα ελαστικά.

Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι με την εντολή που δόθηκε στους πιλότους μεταξύ Χάμιλτον και Φερστάπεν να τους περάσουν ο πιλότος της Red Bull είχε… ελεύθερο πεδίο να προσπεράσει τον αντίπαλό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ